Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Csiszolás és csomagolás robotokkal

Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A Fastlog AG a FANUC robotjait használja felújított elektronikai eszközök csiszolásához és csomagolásához


Feladat:
A fizikailag megterhelő és egyhangú feladatok – például a régi matricák eltávolítása, a csiszolás és a csomagolás – elvégzése ipari robotok használatával. A robotoknak teljesíteniük kellett a vállalat hatékonyságra vonatkozó követelményeit, a raklapozó robotnak pedig képesnek kellett lennie arra, hogy a különféle méretű egységeket becsomagolva rakodja raklapra a szállításhoz.

Megoldás:
FANUC M-20iA/10L robot telepítése iRVision rendszerrel és szívókorongos megfogókkal a raklapozáshoz; FANUC M-10iA robot telepítése erőérzékelővel a csiszolási feladatokhoz.

Eredmény:
A Fastlog vállalatnál a raklapozás most már teljesen automatikusan zajlik, és a munkahelyek megszűnésével kapcsolatos előzetes dolgozói félelmek ellenére PALETTI, ahogy a személyzet elnevezte az M-20 robotot, szívesen látott csapattaggá vált. A csiszolócellák is hasonló népszerűségnek örvendenek. A raklapozáshoz hasonlóan a múltban gyakran vezettek leálláshoz az egészségügyi megfontolások. Most azonban a robot folyamatosan végzi a csiszolást egy erre a célra kialakított cellában. Az állásidő már a múlté, a FANUC erőérzékelő pedig egyenletesen jó minőséget biztosít.

www.fanuc.eu 


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: