Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új BMW X5 és az új BMW X6

2023.02.08

Forrás: BMW Sajtóanyag
A BMW X5 és a BMW X6 átfogó frissítésen átesett, új kiadásai készen állnak a világpremierre. Innovatív dizájnmegoldások, új erőforrások csúcstechnológiás plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és mild-hibrid technológiával, intuitív felhasználói élmény.


A luxusszegmens iránymutató Sports Activity Vehicle (SAV) és Sports Activity Coupé (SAC) modelljeinek automatizált járművezetési és parkolási képességeit a legkorszerűbb digitális innovációk kapcsolják kapcsolják magasabb fokozatba.

• A BMW X5 kategóriája globális piacvezetőjeként, a BMW X6 pedig a német prémiumautó-gyártók által kínált modellpaletta legnépszerűbb terepkupéjaként írja tovább sikertörténetét. Mindkét modell a BMW Group egyesült államokbeli, Spartanburg városában működő gyárában lát majd napvilágot, amely a BMW X modellcsalád kompetenciaközpontja is egyben. Az új BMW X5 és az új BMW X6 közös piaci premierje 2023 áprilisában veszi kezdetét.

• Az új BMW X5 már alapfelszereltségként xLine stílusjegyekkel nyomatékosítja magabiztos kiállását, miközben az új BMW X6 sportosságát és menetdinamikai kvalitásait már alapfelszereltségként M Sport csomag fokozza. Összetéveszthetetlenül egyedi stílusjegyek a két csúcsmodell, a BMW X5 M60i xDrive és a BMW X6 M60i xDrive számára.

• Mindkét modell hasonló stílusban újraértelmezett első fényszórókat és BMW hűtőrácsokat visel, amelyek minden korábbinál egységesebb frontrészt és megjelenést garantálnak. Az első fényszórók – amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként M Shadowline kivitelben is megrendelhetők – immár 35 milliméterrel keskenyebbek, a nappali menetfények pedig új fénydizájn mentén világítanak. A jellegzetes formát öltő BMW hűtőrácsokat az első lökhárító határozott vonalvezetése öleli körbe. A BMW hűtőrácsok elegáns BMW Iconic Glow kontúrvilágítása már az új BMW X5 modellhez is elérhető (kivéve a BMW X5 M60i xDrive modellhez).

• Az új BMW X5 módosított légkivezető nyílásokat és már alapfelszereltségként Satin Aluminium külső felszereltségi csomagot visel. Az iránymutató SAV modell újratervezett hátsó világítása jellegzetes „X” motívumot alkot.
    
• Az exkluzív tételeket kínáló M Sport Pro csomag immár az új BMW X5 és az új BMW X6 mindegyik modellváltozatához elérhetővé válik. A bajor prémiummárka ügyfelei hat új karosszériafényezési árnyalat közül választhatnak, amelyek közül kettő kizárólag a két csúcsmodell kiváltsága. A speciális BMW Individual karosszériafényezési lehetőségek exkluzív portfóliója ugyancsak elérhető.
    
• Átfogó utastér-átalakítás, optimalizált járművezérlés és még több digitális szolgáltatás a BMW iDrive járművezérlő technológia legkorszerűbb, BMW Ívelt Kijelzővel dolgozó generációjával. A vezető felé forduló, egyetlen üvegből megformált felület mögött egy 12,3” képernyő-átmérőjű műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosa található.
    
• Alapfelszereltségként Sensafin-bevonatú műszerfal. A rendkívül finom megmunkálású, fából készült dekorbetétek ugyancsak az alapfelszereltség részei. Keskeny szellőzőrostélyok, új hangulatvilágítás magával ragadó, LED-technológiás háttérvilágítással, elegáns típusjelzés vagy BMW M embléma. A középkonzolon található vezérlőpanelben az automataváltó új előválasztó karja dolgozik. Az opcionális extrafelszereltség részeként egyes vezérlőgombok Crafted Clarity kristályüvegből is megrendelhetők.

• A bőrhatású Sensafin-bevonattal ellátott, elektromosan állítható sportülések szintén az alapfelszereltség részei. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán eközben olyan tételek sorakoznak, mint például a komfortülés, az aktív ülésszellőztetés, a masszázsfunkció, a BMW Individual kibővített Merino bőrkárpitozás vagy a BMW Individual teljes Merino bőrkárpitozás. Az új BMW X5 xDrive40i és az új BMW X5 xDrive30d modell az opcionális extrafelszereltség részeként harmadik üléssorral is megrendelhető.

• A széleskörű alapfelszereltség részei az xLine stílusjegyek (az új BMW X5 esetében) és az M Sport csomag tételei (az új BMW X6 esetében) is, ahogyan a 2,5-zónás automata légkondicionáló, a fűtött első ülések, az elektromosan működtethető külső visszapillantó-házak, a HiFi zenerendszer és a DAB digitális rádiótuner is.
    
• A vezetés élményét és az egyediséget exkluzív opciók fokozzák: Sky Lounge panoráma üvegtető, új komfortcsomag panelfűtéssel és a pohártartók „thermo” funkciójával, Bowers & Wilkins Diamond surround audiorendszer, új Travel & Comfort rendszer.

• Átfogó módosításokon átesett, minden korábbinál hatékonyabb motorpaletta az elektromos mobilitás szisztematikus térnyerése jegyében. Mindegyik modellváltozat alapfelszereltségként kapja meg a nyolcfokozatú Steptronic automataváltót és a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint dolgozó BMW xDrive intelligens összkerékhajtást.

• Új BMW X5 xDrive50e modell továbbfejlesztett plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával. A maximális rendszerteljesítmény 70 kilowattal / 96 lóerővel 360 kW-ra / 490 lóerőre (ideiglenes teljesítmény-többlettel), a csúcs rendszer-forgatónyomaték pedig 100 newtonméterrel 700 Nm-re nőtt. A legkorszerűbb soros hathengeres benzinmotor egy ugyancsak újfejlesztésű elektromos motorral dolgozik együtt – amelyet a mérnökök a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóba építettek be –, extrém gyors rendszerreakciót garantálva. A BMW által szabadalmazott előváltó szakaszban az elektromos motor által leadott csúcs forgatónyomaték ideiglenesen 450 Nm-re nő. Elődjéhez képest az új nagyfeszültségű akkumulátor immár mintegy 25 százalékkal több energiát képes eltárolni. Az egység maximális töltési kapacitása a duplájára (7,4 kW), az egy feltöltéssel, tisztán elektromos meghajtással megtehető hatótávolság pedig a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint 94 – 110 kilométerre nőtt.
    
• Az új BMW X5 és az új BMW X6 összes többi modellváltozatában a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó, legkorszerűbb mild-hibrid technológia fokozza tovább a hajtáslánc hatékonyságát és a vezetés élményét. Az automataváltóba épített, főtengely által meghajtott indítógenerátor 9 kW / 12 lóerő teljesítménnyel és akár 200 Nm forgatónyomatékkal képes megtámogatni a belsőégésű erőforrás teljesítmény-leadását. Alacsony sebességnél az új BMW X5 xDrive40i és az új BMW X6 xDrive40i modellekben a mild-hibrid technológia tisztán elektromos meghajtást is lehetővé tesz.

• A paletta csúcsán az új BMW X5 M60i xDrive és az új BMW X6 M60i xDrive modellpáros foglal helyet, motorháztetejük alatt a BMW M GmbH kézjegyét viselő, 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotorral. Az új BMW X5 xDrive40i és az új BMW X6 xDrive40i modellek meghajtásáról gondoskodó, soros hathengeres erőforrás legújabb generációjának maximális teljesítménye eközben 35 kilowattal / 47 lóerővel 280 kW-ra / 380 lóerőre nőtt. Az új BMW X5 xDrive30d és az új BMW X6 xDrive30d modellekben átfogó fejlesztéseken átesett, soros hathengeres dízelmotor dolgozik, 219 kW / 298 lóerő maximális teljesítménnyel.
    
• Az új BMW X5 alapfelszereltségének az adaptív futómű, míg az új BMW X6 alapfelszereltségének az adaptív M futómű is része. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán olyan tételek sorakoznak, mint például az első és a hátsó tengely automata szintszabályozású, levegős futóműve, az xOffroad csomag, valamint az M sport differenciálművet, aktív hátsókerék-kormányzást (Integral Active Steering, a portfólió csúcsmodelljei esetében az alapfelszereltség része) és aktív borulásgátló rendszert tartalmazó adaptív M Professional futómű.

• Az integrált fékrendszer és a digitális gumiabroncs-diagnózis (Digital Tyre Diagnosis) még nagyobb biztonságot és menetstabilitást garantál. Alapfelszereltségként az új BMW X5 alatt 19” méretű, az új BMW X6 alatt pedig 20” méretű keréktárcsák gurulnak, amelyek a portfólió csúcsmodelljei esetében 21” méretűre nőnek. Az opcionális extrafelszereltségek között akár 22” méretű könnyűfém felnik is megtalálhatók.

• Széleskörű újítások az automatizált járművezetést és parkolást támogató rendszerek területén. Az alapfelszereltségként kínált, frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning) például balra kanyarodáskor már érzékeli a szemből érkező autókat (azokban az országokban, ahol a forgalom az úttest jobb felén halad), jobbra kanyarodáskor pedig a kerékpárosokat és a gyalogosokat. Az automata sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist), az útvonalfüggő sebességvezérlés (Route Speed Control), az aktív navigáció, a KRESZ-jelzéseket felismerő rendszer (Traffic Sign Recognition), a vészfék-asszisztens (Emergency Stop Assistant), a sávváltást segítő rendszer (Lane Change Assistant) és a forgalomfüggő asszisztens (Merging Assistant) ugyancsak az új BMW X5 és az új BMW X6 alapfelszereltségének része.

• Az új Parking Assistant Professional lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei az autójukon kívülről, az Apple iPhone okostelefonjukra feltelepített My BMW okostelefon-alkalmazáson keresztül vezéreljék végig az automatizált parkolás teljes folyamatát. A technológia részét képező manőverasszisztenssel (Manoeuvre Assistant) ráadásul még összetettebb manővereket is végrehajthatnak az autóban ülve, akár 200 méter teljesen automatizált manőverezési távolságot lefedve.

• A BMW 8.0 operációs rendszer további digitális innovációkat tartogat. A BMW Intelligent Personal Assistant és a BMW Ívelt Kijelző párosa intuitív, multimodális kapcsolatot épít ki a vezető és autója között, hiszen a technológia a természetes élőbeszéd útján és érintésekkel érkező utasításokat egyaránt magabiztosan kezeli. Alapfelszereltségként BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés felhőalapú BMW Maps navigációs rendszerrel. Az opcionális extrafelszereltség részeként BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés BMW Head-Up kijelzővel, valamint kiterjesztett nézettel (Augmented View) kiegészített navigációs rendszerrel a központi kijelzőn és a digitális műszeregységen. Streaming-lehetőségek a központi kijelzőn a YouTube és a Bundesliga autós alkalmazásain keresztül (utóbbival a német labdarúgó-bajnokság első osztályának egyes közvetítései érhetők el).

• Okostelefon-integrálhatóság az Apple CarPlay® és az Android Auto™ segítségével. A személyes eSIM kártya az 5G mobiltechnológia használatát is lehetővé teszi az autóban. Személyre szabott felhasználói élmény a BMW ID és a My BMW okostelefon-alkalmazás párosának köszönhetően. A parkolási díjak immár a My BMW okostelefon-alkalmazáson keresztül is rendezhetők. Az új BMW X5 xDrive50e modellhez elérhető BMW Charging digitális szolgáltatások már a My BMW okostelefon-alkalmazásban is megtalálhatók. BMW Digital Key Plus okoskulcs biztonságot fokozó ultraszélessávú technológiával (UWB – Ultra-Wideband). Új üdvözlőtechnológia látványos fény- és magával ragadó hanghatásokkal. Távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrades) a legújabb és folyamatosan továbbfejlesztett, naprakész járműfunkciók érdekében.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: