Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Mercedes-Benz Vans világszerte 4 százalékkal növelte kiszállításait 2022-ben

2023.01.16

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Felfelé ívelő év vége
A Mercedes-Benz Vans arra törekszik, hogy a legvonzóbb termékeket és szolgáltatásokat kínálja ügyfeleinek és vezető szerepet töltsön be az elektromobilitás terén.


2022-ben az ellátási láncokat és a logisztikát érintő folyamatos globális kihívások ellenére a márka 411.000 járművet értékesített világszerte, ami 4 százalékkal több, mint az előző évben. Ebből mintegy 14.700 jármű volt elektromos meghajtású, amely 15 százalékos emelkedést jelent a megelőző időszakhoz képest. A Mercedes-Benz Vans kínálatában jelenleg már négy modell elektromos meghajtással is elérhető. 2023 első negyedévétől kezdve pedig az eCitan és az EQT modellekkel bővül a kompakt kategória, így 2023-ban már a teljes modellportfólió elektromos változatban is elérhető lesz. A Vans divízió ezzel megerősíti ambícióit és stratégiájának eredményességét.

A Mercedes-Benz Vans a kínálat bővítése mellett folyamatosan dolgozik értékesítésének tovább fejlesztésén, még több hangsúlyt helyezve az ügyfelek eltérő nemzetközi igényeire. Ennek egyik legfontosabb eszköze a nyereséges növekedési piacokra és iparágakra való összpontosítás. Észak-Amerikában, a legjelentősebb tengerentúli régióban, az értékesítés tavalyhoz képest ötödével növekedett 73.800 Sprinter és Metris (Vito) modellel, tovább növelve a márka piaci részesedést. A legnagyobb előrelépést, 20 százalékos növekedéssel az USA mutatta fel. A német piacon 113.200 modellt értékesített a divízió, ami 15 százalékos pluszt jelent.

A jövőben minden új fejlesztésű egyterű személyszállító modell a Mercedes-Benz Luxury, míg minden haszongépjármű a Mercedes-Benz Vans Premium pozícionálást követi majd. 2022-ben 66.400 magánszemély számára gyártott egyterű személyszállító modell, azaz V-osztály, EQV és T-osztály talált gazdára (+9 százalék), miközben a haszongépjárművek, – azaz az (e)Sprinter, (e)Vito, (e)Vito Tourer és Citan – értékesítése három százalékkal nőtt, belőlük 344.600 darab került értékesítésre.

2022 utolsó negyedéve jelentős értékesítési növekedéssel zárult 

A Mercedes-Benz Vans különösen erős utolsó negyedévvel fejezte be 2022-t. A kedvező értékesítés és modellmix kialakítása a kiszállítások növekedését eredményezte. Októbertől december végéig 121.500 egyterű személyszállító és haszongépjármű talált gazdára világszerte, amely 14 százalékos növekedést jelentett a megelőző időszakhoz képest. Ebben a stratégiailag kiemelt piacok növekedése játszott közre: Németország 45, Európa pedig 24 százalékos növekedést könyvelhetett el az előző év hasonló időszakához hasonlítva.

A prémium középkategóriás (e)Vito és (e)Vito Tourer, valamint a luxus kategóriás V-osztály és EQV értékesítése 11 százalékkal 47.500 példányra nőtt 2022 negyedik negyedévében. A Sprinterből, beleértve az eSprintert is, a nagyméretű haszongépjárművek szegmensében 66.000 darab került értékesítésre, amely 9%-os növekedést jelent. A kompakt kategóriában a Citan és a T-osztály értékesítése 125 százalékos növekedéssel és a 8.000 eladott járművel több, mint a duplájára nőtt.

www.mercedes-benz.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: