Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Angliában is zöldülnek az ingatlanok

2022.10.04

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
A tervek szerint 2022. év végén adják át az Egyesült Királyság első, a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlanát, a The Forge-ot.


A mintegy 13 ezer négyzetméteres klímabarát épületegyüttesben az elérhető legmodernebb intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásokat alkalmazzák majd az üzemeltetéskor, de már az építés során sikerült 25 százalékkal csökkenteni a CO2 kibocsátást egy hasonló volumenű beruházáshoz képest.

Az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztő és befektetési társasága, a Landsec legújabb fejlesztése, a The Forge nevű irodaház lesz az első kereskedelmi ingatlan a szigetországban, amelyet a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján terveztek mind a kivitelezés, mind az üzemeltetés vonatkozásában.

Már a projekt korai szakaszától kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy megvalósulhasson a klímabarát irodaház, amely összhangban van a brit ingatlanfejlesztő azon kötelezettségvállalásával, hogy 2030-ig nettó zéró szén-dioxid-kibocsátású vállalkozássá válik, az abszolút CO2 kibocsátását pedig 70 százalékkal csökkenti.

A Bankside kulturális központban található londoni The Forge két új építésű, egyenként kilencemeletes kereskedelmi irodaépületből, a Bronze és a Phosphor épületekből áll, amelyek együttesen mintegy 13 négyzetméter nettó belső teret biztosítanak majd a bérlőknek. A létesítményt a tervek szerint 2022 végén adják majd át. Ez az első olyan irodaház az Egyesült Királyságban, amelyet a magas szintű fenntarthatóságot biztosító platformalapú megközelítés (P-DfMA) alkalmazásával építettek. Az ingatlant az Innovate UK, az UK Research and Innovation részlege a Transforming Construction Challenge kezdeményezés demonstrációs projektjének választotta az úttörő tervezési és kivitelezési technológiák elismeréseként, amelyek eredményeként a tervezési fázistól kezdve a komplexum megvalósításához kapcsolódó teljes CO2 kibocsátás mintegy 25 százalékkal volt kisebb, mint egy hasonló volumenű, átlagos beruházás esetében.

Az épület a Schneider Electric intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásait alkalmazza majd az üzemeltetés során, a Schneider Electric az EcoStruxure™ for Buildings komplex megoldása az energiahatékony épületüzemeltetés teljes skáláját biztosítja majd. Egyrészt hatékony ellenőrzést tesz lehetővé a létesítményt üzemeltetők számára, optimalizálva az épületüzemeltetési műveleteket; másrészt maximalizálja az üzemidőt és az üzemeltetési hatékonyságot, valamint betekintést nyújt az elektromos rendszer állapotába és energiafogyasztásába. Emellett a rendszerek folyamatos felügyelete és a hibák azonosítása révén információkat biztosít a helyzet gyors áttekintéséhez, lehetővé téve a proaktív beavatkozást, ha a működési hatékonyság elmaradna az elvárt szinttől.

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Robot, automatika, automata ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: