Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

500 millió eurós tőkealap segít a klímavédelemmel és ipari technológiával foglalkozó startupoknak

2022.11.29

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Az SE Ventures tőkekezelő második alapja, a Fund II 500 millió euróval fejleszti a klíma- és ipari technológiára összpontosító startupokat.


Korábbi támogatásuknak, a Fund I sikerének köszönhetően a cég immár 1 milliárd euróval a világ egyik legnagyobb elektromosságra, digitalizációra és szén-dioxid-mentesítésre összpontosító kockázati tőkekezelőjévé vált. Az SE Ventures a Schneider Electric-kel partnerségben létrehozott vállalati kockázati tőkealap.

Az SE Ventures 500 millió euróval indította el második, Fund II névre keresztelt tőkealapját, mellyel biztosította helyét a világ legnagyobb klíma- és ipari technológiára összpontosító kockázati tőkebefektetői között. Az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalattal, a Schneider Electric-kel a háta mögött az SE Ventures 2018-ban hozta létre Fund I alapját, melynek sikerének köszönhetően immáron 1 milliárd euró értékű forrást tesz elérhetővé a startupok számára. A Fund II 2023 januárjában kezdi el a tőkekihelyezést, megduplázva ezzel a SE Ventures eddig elért sikereit a klímatechnológia, az ipari mesterséges intelligencia, a mobilitás, az ingatlanpiac és a kiberbiztonság területén.

"Olyan világban élünk, amely három alapvető szinten, az energia, a gazdaság és az éghajlat területén is válsággal néz szembe" - mondta Nadège Petit, a Schneider Electric innovációs igazgatója. "Soha nem volt még nagyobb szükség az átalakulásra, és jobb lehetőség arra, hogy pozitív hatást érjünk el – egy olyan változást, melyet három terület, az elektromosság, a digitalizáció és dekarbonizáció megújításával valósíthatunk meg. A Fund II elindításával folytatjuk a startup ökoszisztémának szánt tőkeelhelyezési stratégiánkat és törekszünk arra, hogy a merész megoldásokat hozó startupok és nagyratörő célokkal rendelkező vállalatok is hozzáférjenek azokhoz az erőforrásokhoz, amik ahhoz szükségesek, hogy egy szebb jövőt teremtsenek.”

Az SE Ventures a döntéshozatali rugalmasságot és a befektetések kereskedelmi fejlesztését helyezi előtérbe, miközben páratlan hozzáférést biztosít a Schneider Electric globális ügyfél- és partnerhálózatához. A tőkekezelő Fund I alapja több mint 40 induló vállalkozásba és hét kockázati alapba fektetett már be, és 200-nál is több induló vállalkozással kötött partnerséget.

„A SE Ventures és a Schneider Electric közösen egy jobb jövőt épít, éppen ezért fektet olyan nagyszabású és forradalmi ötletekbe, melyek nemcsak a világ fenntarthatósági ütemtervét gyorsítják, de jelentős üzleti sikerekhez is vezetnek” - mondta Amit Chaturvedy, az SE Ventures globális vezetője és ügyvezető partnere. „Izgatottan várjuk, hogy közösen dolgozzunk a Fund II alapon a Schneider Electric-kel, hiszen így a segítségükkel jobban megismerhetjük az ő működési környezetüket és azt, hogyan támogathatjuk minél hatékonyabban a vállalkozásokat. Ezáltal az SE Ventures is még sokoldalúbban fejlesztheti a startupokat világszerte."

A SE Ventures folyamatosan arra törekszik, hogy minél több lehetőséget biztosítson a befektetést nyert cégeknek arra, hogy üzleti kapcsolatba lépjenek a Schneider Electric ügyfeleivel és partnereivel.

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Schneider Electric ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: