Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Continental újrahasznosított Extreme E gumiabroncsokból épít kosárlabdapályát

2022.12.13

Forrás: Continental, Sajtóközlemény
• A prémium gumiabroncsgyártó 400 négyzetméternyi térkövet adományoz egy Hannover-Lindenben található ifjúsági kosárlabdapálya számára
• A Continental az első Extreme E szezonban használt mintegy 200 versenyabroncsot hasznosítja újra


Budapest, 2022. december 13. - "A versenyabroncsok élettérré alakítása” - ezzel a mottóval épül új kosárlabdapálya Hannoverben, hogy a környékbeli gyerekek egy új és vidám helyen játszhassanak, futhassanak és edzhessenek. A szükséges gumi térköveket a Continental biztosítja adományként. A térkövek az Extreme E elektromos autóverseny-sorozat újrahasznosított versenyabroncsaiból készülnek, melyet a Continental 2019 óta alapító partnerként támogat. Az Extreme E abroncsok különösen összetett gyártási folyamaton mentek keresztül, hogy az abroncsokból az összes vegyi komponenst kinyerjék, mielőtt azokat térkővé alakíták, a gumiabroncsok pedig második életet kapnak egy színvonalas kosárlabdapálya alapjaként. 

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy újrahasznosított abroncsainkból készült térkövekkel támogathatjuk ezt a projektet itt, Hannoverben. Így a fenntartható Extreme E autóverseny-sorozatban használt anyagokat visszahozhatjuk a körforgásba, és jó célra használhatjuk őket” – hangsúlyozta Enno Straten, a Continental EMEA régiójának abroncscsere üzletág stratégiáért, analitikáért és marketingért felelős igazgatója az alapkőletételi eseményen.

A BasKIDball névre hallgató támogatott projekt célja a társadalmi akadályok leküzdése a sport segítségével, és olyan kosárlabdapályák létrehozása Németország-szerte, ahol a fiatalok együtt edzhetnek, kortól, származástól és iskolától függetlenül. A társadalmi szerepet középpontba helyező BasKIDball olyan értékeket képvisel, mint a csapatszellem, a bizalom, az egészség és a tisztesség. A Continental ezt a megközelítést szeretné támogatni az Extreme E gumiabroncsokból származó adományozott térkövek segítségével.

Az Extreme E egy off-road autóverseny-sorozat, amely célja nemcsak az, hogy extrém körülmények között versenyző elektromos autók izgalmas megmérkőzését mutassa be, hanem az is, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás által okozta kihívásokra. Az első szezon 2021-ben zajlott le, a második évad fináléjára pedig idén november 26-án és 27-én került sor. A harmadik szezon 2023. március 11-én kezdődik Szaúd-Arábiában. A Continental alapító partnere és prémium szponzora az Extreme E-nek, valamint az innovatív CrossContact versenyabroncs fejlesztője és beszállítója, amely a legkülönfélébb terepek által felállított kihívásokkal is szembe tud nézni.

www.continental.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: