Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Átadták az első katonai DAF CF tehergépkocsikat a belga fegyveres erők részére

2022.12.08

Forrás: DAF Trucks Hírek
2025-re majdnem 900 összkerékhajtású jármű kerül leszállításra
A DAF Trucks ma szállította le az első katonai járműveket a belga fegyveres erőknek egy összesen 879 tehergépkocsiból álló megrendelés részeként.


Thierry Esser őrnagy és Frédéric Goetynck altábornagy vették át a kulcsokat a DAF Trucks elnökétől, Harald Seideltől. Az átadásra a DAF belgiumi Westerlóban található tengely- és fülkegyártó üzemében került sor.
 
A belga fegyveres erők megrendelése 636 db 2 tengelyes, 4x4 hajtáslánccal rendelkező, általános szállítási célokat szolgáló tehergépkocsiból, valamint 243 db 4 tengelyes, 8x8 hajtáslánccal rendelkező, speciális alkalmazásokra szolgáló (billentés, konténerszállítás és csak darukkal elvégezhető feladatok) tehergépkocsiból áll. 

A járművek negyven százaléka páncélozott fülkével van felszerelve, ami magas szintű védelmet biztosít az utasok számára a katonai műveletek során.
Az első 150 nehézgépjárműnek a Belga Hadsereg (Motorizált Brigád és Különleges Műveleti Ezred) és a belga fegyveres erők egészségügyi szolgálatának részére történő leszállítások előkészítése már javában zajlik. 

Páratlan terepteljesítmény

A DAF szorosan együttműködik a cseh TATRA TRUCKS járműgyártóval a katonai CF tehergépkocsik gyártása során. Ezek a tehergépkocsik egyedi alvázkialakítással,összkerékhajtású hajtáslánccal és központi, teherhordó csővel rendelkeznek, amely független kerékfelfüggesztést tesz lehetővé. A független felfüggesztés, az egyedi TATRA alváz és a központi gumiabroncs-felfújó rendszer páratlan terepteljesítményt és kivételesen kényelmes vezetést biztosít még a legnagyobb kihívást jelentő terepen is. 

A tehergépkocsikat 10,8 literes PACCAR MX-11 (4x4) vagy 12,9 literes PACCAR MX-13 (8x8) motor hajtja, 300 kW/410 LE, illetve 340 kW/460 LE teljesítménnyel.

A csökkentett magasság a katonai CF tehergépkocsik egy másik fontos eleme. A jármű teljes magassága soha nem haladja meg a négy métert, még a 6,1 m hosszú szállítókonténerek szállítása esetén sem.

„Made in Belgium” fülkék

A katonai CF tehergépkocsik páncélozatlan fülkéinek gyártása teljes egészében a DAF westerlói gyárában történik. A TATRA DEFENSE VEHICLES által leszállított korszerű, páncélozott kabinok belső tereit is Westerlóban gyártják. A kezelőszervek mindkét fülketípusnál azonosak, így a járművezetők könnyedén válthatnak egyik járműtípusról a másikra. 

Nemzetközi karbantartás

A DAF a belga fegyveres erőkkel szorosan együttműködve gondoskodik a katonai CF tehergépkocsik karbantartásáról. A belga DAF márkakereskedői hálózat kulcsfontosságú szerepet fog játszani a houthaleni és Grâce-Hollogne-i kijelölt támogatási központjaival. Ami a belga határokon kívüli karbantartást illeti, világszerte több mint 1100 helyszínen elérhető a DAF márkakereskedői hálózat, csakúgy, mint a páratlan DAF International Truck Service támogatási csapat. A DAF márkakereskedői szervezete számíthat a PACCAR Parts támogatására a kiváló alkatrészelérhetőség érdekében.

„Nagy előrelépés”

Ludivine Dedonder honvédelmi miniszter a következőképpen nyilatkozott: „A magas fejlettségű logisztikai és szállítási képességek elengedhetetlenek a katonai műveletek sikeréhez. Ezeknek az új szállítójárműveknek a bevezetése újabb nagy lépés a fegyveres erők számára.

Ezek az új járművek bármilyen környezetben alkalmasak a műveletekre, és szó szerint létfontosságúak katonáink számára is, akik életüket kockáztatják minden nap a mi biztonságunk érdekében. A járművek legalább 40%-a páncélozott, és működés közben létfontosságú védelmet biztosítanak a személyzet számára. Ha szükséges, a többi járművet is fel lehet szerelni ugyanolyan típusú páncélzattal, hogy embereink biztonságban legyenek.

Természetesen nagyon örülök annak, hogy a gyártás nagy része Belgiumban valósul meg. A belga vállalatokkal együttműködve stratégiai autonómiánk és katonáink biztonsága érdekében valójában nemcsak a fegyveres erőinket erősítjük tovább, hanem az egész országot is.”

„Bizalom a felszerelésben”

„Egy hadseregnek a legnagyobb kihívást jelentő és nehéz körülmények között is bíznia kell a felszerelésében” – mondja Harald Seidel, a DAF Trucks elnöke. „Ezért rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Belga Hadsereg a katonai CF tehergépkocsijaink megbízhatóságát és páratlan tulajdonságait választotta. Járműveink sokoldalúsága azt mutatja, hogy a DAF minden katonai célra kiváló szállítási megoldásokat kínál.”

„A megbízható felszerelés és személyzetünk biztonsága rendkívül fontos” – hangsúlyozta Frédéric Goetynck altábornagy, a DGMR (Anyagi Erőforrások Főigazgatósága) főigazgatója. „A 30 éves, páncélozatlan tehergépkocsijainkat páncélozott járművekre kellett lecserélnünk, hogy biztosítsuk a személyzet biztonságát a küldetések során olyan járművek segítségével, amelyek kategóriájukon belül nagy teljesítményű terepjáró képességekkel rendelkeznek”. 

www.daftrucks.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: