Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új Concept EQT Marco Polo - Elektrifikált kempingezés a Mercedes-Benz új kompakt egyterűjével

2022.12.09

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
A Mercedes-Benz Vans egyértelmű vezető szerepre törekszik, ennek eléréséhez pedig a márka folyamatosan bővíti az elektrifikált modellek kínálatát, amely magában foglalja az iparágspecifikus elektromos mobilitási megoldásokat is – beleértve egyebek mellett a kemping szegmenst is.


 A Concept EQT Marco Polo személyében a csillagos márka egy új, tisztán elektromos és teljesen felszerelt lakóautót vetít előre az EQT alapjaira épülve, amely számos innovációval rendelkezik. A sorozatgyártású változat várhatóan 2023 második félévében érkezik. A zéró széndioxid-kibocsátású EQT pedig rövidesen rendelhető lesz és a T-osztályt alapul véve, annak kimagasló variálhatóságával és prémium színvonalú szolgáltatásaival kínál belépőt a tisztán elektromos hajtású kompakt egyterűek világába.

„Számunkra a jövő elektromos, a kishaszongépjárművek méretétől és rendeltetésétől függetlenül. Erre kiváló példa az új, tisztán elektromos EQT. A Marco Polo változattal pedig 2023 második felében érkezik az első elektromos megoldás a kisméretű lakóautók szegmensében. A Concept EQT Marco Polo már betekintést nyújt a sorozatgyártású változat világába” - mondta Klaus Rehkugler, a Mercedes-Benz Vans értékesítési vezetője.

Innovatív megoldások: mindenre felkészült kisméretű-lakóautó, tisztán elektromos hajtással

A Concept EQT Marco Polo alapját az EQT hosszú tengelytávú változata adja. A szériaközeli koncepció betekintést ad a fejlesztés alatt álló vadonatúj, tisztán elektromos kisméretű-lakóautó világába. A Concept EQT Marco Polo a már korábbi modellekben is használt felnyitható tetőt kapja meg, amely alatt kétszemélyes ágy található. A megoldás különleges kialakításának köszönhetően a modellben hátul akár állómagasság is kivitelezhető. A tető pedig körben vagy ablakos formában nyitható, ezzel a kempingezés tökéletes szabadságát élhetjük át. A tetőtérben található ágy 1,97 méter hosszú és 0,97 méter széles, rugós kialakítása ideális kényelmet biztosít.

Az utastér hátsó részében egy második fekvő felület is kialakítható, amely 2 méteres hosszával és 1,15 méteres szélességével kínál optimális fekhelyet. Közvetlenül a vezető oldali második üléssornál található egy mosogató és egy 16 literes hűtő. Ezek mellett megtalálható egy beépített fiókos tároló, amely segítséget nyújt a kempingezéshez szükséges eszközök rendszerezett tárolásában/elhelyezésében.

Az egyik kihúzható fiókban található a kivehető gázfőzőlap, míg a jármű jobb oldali részében egy kihajtható és magasságban elektromosan állítható asztal nyújt fedett étkezési lehetőséget.

Minden belső részegység könnyen mozgatható és kivehető; két ember öt percen belül kiszerelhet bármit, így a tisztán elektromos kisméretű-lakóbusz szükség esetén bármikor használható teljes értékű hétköznapi járműként. Két méter alatti magasságával parkolóházakba és autómosókba is minden gond nélkül behajthat.

A Concept EQT Marco Polo bútorzatának kialakítása nem csupán funkcionális, de tökéletesen illeszkedik az új EQT prémium minőségű belső teréhez. Az ülésekhez hasonlóan a konyha, az üléspadok és a hálószoba elemei is Artico Microcut borítással készülnek, a bútorok paneljei pedig Avola meggyfa díszítőelemekkel nyújtanak látványos kontrasztot. Az Ambiente hangulatvilágítás tökéletes atmoszférát teremt, miközben a felső ágynál LED-es éjjeli lámpa és sötétítő található. A járműben összesen hét USB csatlakozó érhető el.

A koncepció alapjául szolgáló hosszú tengelytávú EQT kromitszürke metál fényezésével látványos kontrasztban állnak a magasfényű fekete díszítőelemek, mint például az első és a hátsó lökhárító díszbetétje vagy a 19 colos keréktárcsák. A felnyitható tető bézs színvilága a belső tér több elemén is visszaköszön, amelyhez a bordó árnyalatú színes betétek szolgálnak hangulatfokozóként.

A Concept EQT Marco Polo további látványos részleteként a felnyitható tetőn napelem található, amely a kiegészítő, kivehető akkumulátorral együtt hatékony segítséget nyújt kempingezéskor és a hatótáv növeléséhez is hozzájárul.

A további különlegességek közé tartozik a napellenző, amely a jármű oldalához van rögzítve, valamint a hátsó ablakok innovatív sötétítő rendszere. Ezek színét egy gombnyomással lehet megváltoztatni. A függöny és redőnymegoldások már a múlté.

A gyors kempingezés lehetősége: a Marco Polo Modul

A rugalmasan beépíthető és eltávolítható Marco Polo Modul hamarosan elérhetővé válik a rövid tengelytávú EQT-hez, amellyel a Mercedes-Benz az elsők között fog gyors megoldását kínálni az alapvető kempingezési elvárások kielégítésére. A széria ággyal és az opcionális konyhával az EQT gyorsan tökéletes útitárssá és otthonná alakítható.

A beszerelhető ágy felülete két méter hosszú és 1,15 méter széles, ráadásul 10 cm vastag pontrugós matracával ideális kényelmet biztosít a teljes felületen. Szükség esetén az ágy kerete kihúzható és a matrac összecsukható, így utazás közben az ágy az összehajtott matraccal együtt a csomagtérbe kerül, a hátsó ülések pedig korlátozás nélkül használhatóak. A kimagasló alváskomfort érdekében manuálisan rögzíthető sötétítők és szúnyoghálók is elérhetők a modellhez, a C- és a D-oszlop között elhelyezhető kis tároló zsebek pedig az apróbb tárgyaknak kínálnak praktikus elhelyezési lehetőséget.

Az opcionális konyhaegység alapját egy fiókokból álló rendszer adja, amely magában foglalja a 12 literes víztartállyal rendelkező mosogatót, a 15 literes hűtőt, valamint a rugalmasan kezelhető, kivehető gáztűzhelyet. A többi fiók az evőeszközöknek és az élelmiszereknek ad helyet. További opcióként két kempingszék és egy asztal is elérhető. Utóbbi kétféle lábazattal rendelkezik, hogy a kültéri felhasználás mellett az EQT középkonzoljához is rögzíthető legyen – a szegmensben elsőként.

Ha nincs szükség az ágyra vagy a konyhára, az egységek a könnyű súlyuknak köszönhetően könnyen eltávolíthatók.

A teljes Marco Polo Modul stílusos, letisztult, antracit színű megjelenéssel rendelkezik, ami tökéletesen illeszkedik a tisztán elektromos, prémium kishaszonjármű belső teréhez. Emellett hovatartozását a Mercedes csillag és felirat is egyértelműsíti. A Marco Polo Modul közvetlenül a Mercedes-Benz márkakereskedőknél lesz rendelhető a közeljövőben.

Az új Mercedes-Benz EQT: az innovatív kempingmegoldások és a felhőtlen hétköznapok alapja

Az új EQT nem csak a Concept EQT Marco Polo és a Marco Polo Modul alapjaként tesz kiváló szolgálatot, hanem családok és aktív szabadidős tevékenységüknek hódolók széles körének nyújt tökéletes belépőt a csillagos márka elektromos világába. 

Fekete paneles hűtőrácsának és lendületes kialakítású légbeömlőinek köszönhetően az EQT egyértelműen beazonosítható, mint az EQ-család tagja. A kompakt külső méretek kimagasló belső helykínálattal társulnak. A padlószint alatt elhelyezett akkumulátor kedvező hatással van a modell súlypontjára, így az újdonság közel ugyanolyan variálhatóságot és funkcionalitást biztosít, mint a belső égésű motorokkal felszerelt T-osztály. Az EQT alapváltozatának hosszúsága 4498 milliméter, szélessége és magassága pedig 1859, illetve 1819 milliméter. A hosszított tengelytávú változat 2023-tól lesz elérhető.

A T-osztályhoz hasonlóan az EQT is számos előnyt nyújt a hétköznapokban, különösen a családok és az aktív szabadidős tevékenységet végzők számára. A mindössze 561 milliméteres csomagtérperem könnyű pakolhatóságot biztosít, az oldalsó tolóajtók pedig 614 milliméter széles és 1059 milliméter magas nyíláson át segítik a ki- és beszállást, valamint a rakodást. A hátsó üléspadon akár három gyerekülés is elfér.

Modern elektromotor

A piaci bevezetés idején a modell 122 lóerős (245 Nm) elektromos hajtáslánccal lesz elérhető. A lítium-ion akkumulátor biztonságos helyen, a tengelyek között, a padló alatt kapott helyet, nettó kapacitása pedig 45 kWh. Otthon vagy a munkahelyen, illetve a nyilvános töltőállomásokon az EQT váltóáramról (AC) akár 22 kW-tal is tölthető kifejezetten erős fedélzeti töltője segítségével, miközben a gyorstöltés (DC) akár 80 kW-tal is történhet. Utóbbival mindössze 38 perc alatt feltölthető az akkumulátor 10-ről 80 százalékra. Az EQT töltőcsatlakozója elöl, a Mercedes csillag alatt található, ami különösen kényelmes töltést biztosít.

Fenntartható üzleti stratégia a teljes életciklusban

A Mercedes-Benz Vans egyértelműen vezető szerepre törekszik az elektromobilitás terén, stratégiájának megfelelően pedig minden modellsorozatának szisztematikus elektrifikációját tervezi. Manapság az ügyfelek, a flottakezelők és az egyedi lakóautók építői már négy különböző akkumulátoros elektromos modell közül választhatnak: az eVito mellett az eSprinter, az eVito Tourer és az EQV is rendelkezésre áll.

Az EQT-vel az elektromos portfólió lefelé bővül a közeljövőben. A Mercedes-Benz Vans eddig különböző külsős cégekkel együtt dolgozott az elektromos lakóautókon, ám a márka egyre nagyobb erőforrásokkal szolgálja majd ki a keresletet saját gyártású elektromos lakóautókkal.

Az ’Ambition 2039’ üzleti stratégiának megfelelően a Mercedes-Benz Vans célja, hogy a kompakt egyterűek és a haszongépjárművek a teljes értékláncot tekintve karbonsemlegesek legyenek – a tervezéstől kezdve a beszállítói hálózaton át a saját gyártásig, kiterjesztve mindezt a megújuló energia felhasználására, valamint az újrahasznosításra is. Ahhoz, hogy ezt az ambiciózus célt elérje, a Mercedes-Benz további 40 milliárd eurót fektet be az akkumulátoros elektromos járművek fejlesztésébe 2030-ig. Az évtized közepétől kezdve minden új Mercedes-Benz haszongépjármű és kompakt egyterű kizárólag csak elektromos változatban mutatkozik be. Ennek megvalósításához a Mercedes-Benz Vans egy alapvetően új, moduláris, tisztán elektromos platformot fejleszt, VAN.EA néven.

www.mercedes-benz.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: