Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Nikon és partnerei bejelentik a 2022-es Environmental Photographer of the Year verseny győzteseit

2022.12.02

Forrás: Nikon, Hírek
Hollandia, Amszterdam, 2022. december 2.: A Nikon, a CIWEM, a WaterBear és az Arup örömmel jelenti be a 2022-es Environmental Photographer of the Year verseny győzteseit.


Az immár 15. éve megrendezett éves verseny célja, hogy a világ leginspirálóbb környezetvédelmi fotói közül bemutasson néhányat, és nemzetközi platformot biztosítson a bolygónkat veszélyeztető problémákra való figyelemfelhívás érdekében.

Mehdi Bagebi Pour fényképész nyerte el a kiemelkedően nagyra becsült Environmental Photographer of the Year díjat a „The Bitter Death of Birds” (A madarak keserű halála) (2021) erőteljes képéért. A fénykép csak hármat ábrázol abból a több ezer madárból, amely az iráni Miankaleh lagúnában pusztult el a vízhiány és a szennyezés miatt, valamint a környezetvédelmi munkások erőfeszítéseit, hogy összegyűjtsék a tetemeket a betegség terjedésének megakadályozása érdekében. Azért választották ezt a fotót győztesként, mert szürreálisan ábrázolja az emberek és a vadon élő állatok közötti élet körforgásos jellegét.

Mehdi Bagebi Pour szerint: „A világot jelenti számomra, hogy elnyertem ezt a rangos díjat, mivel az éghajlatváltozás megörökítése és az okozott károk bemutatása a legfőbb prioritás számomra az életben. Szeretném, ha az emberek világszerte értesülnének az iráni madárvész szomorú tényéről, hiszen ha nem gondoljuk át az életmódunkat és nem vigyázunk a bolygóra, ez hamarosan más országokban is meg fog történni.”

A verseny a jövő fotósait is ünnepli. A 16 éves Fayz Khan nyerte el a Young Environmental Photographer of the Year díjat a „Beautiful but Hostile Colours on Earth” (Gyönyörű, ám barátságtalan színek a Földön) (2022) magával ragadó képéért. A fényképen a kenyai Magadi-tó és a kenyai Natron-tó felett repülő kis flamingók láthatók a táplálékforrásként választott vízfelületek felett, amelyek erősen lúgosak és mérgezőek a legtöbb más növény- és állatfaj számára. A fotót klasszikus jellegéért és a jó kompozícióért dicsérték, amely ugyanakkor rávilágít a Rift-völgyben tapasztalható éghajlati válság temérdek hatására.

Stefan Maier, a Nikon Europe marketingigazgatója: „Nagy örömünkre szolgál, hogy Fayz Kahnt választották a 2022-es Young Environmental Photographer of the Year díj győztesének. Az elmúlt évszázadban a Nikon állt a fényképészet által elmesélt legfontosabb történetek mögött, és örömmel támogatunk egy ilyen fiatal tehetséget, aki hozzájárul ahhoz, hogy a fényképészet a jövőben is hatást gyakoroljon, és aki tovább csiszolja fotós készségeit.”

Idén a nemzetközi zsűri – köztük Roie Galitz, a Nikon nagykövete és aktivista, valamint Matilde Gattoni környezetvédelmi és emberi jogi fotós – a világ több mint 120 területéről kapott pályaműveket. A résztvevők között amatőr és profi fotósok is voltak, minden korosztályból, a hétévestől a 90 évesig. Az idei verseny először alkalmazott etikai bizottságot, amelynek célja, hogy javítsa az elszámoltathatóságot és az átláthatóságot a fotók kiválasztásában. Az alapos ellenőrzési folyamatot követően a zsűri áttekintette az etikai aggályokat felvető fotókat, és szükség esetén további információkat kért a fotósoktól, hogy megalapozott döntést hozhasson.

Ha szeretne többet megtudni az idei Environmental Photographer of the Year verseny nyerteseiről, látogasson el a www.epoty.org weboldalra.

Az idei verseny győztes fényképeinek és fotósainak teljes listája a következő:

Environmental Photographer of the Year: The Bitter Death of Birds (A madarak keserű halála), Mehdi Mohebi Pour, 2021

Young Environmental Photographer of the Year – Nikon-díj: Beautiful but Hostile Colours on Earth (Gyönyörű, ám barátságtalan színek a Földön), Fayz Khan, 2022

Vision of the Future: Vertical Farming (Vertikális mezőgazdaság), Arie Basuki, 2022

● Recovering Nature: Naturalia: Chronicle Of Contemporary Ruins (Naturália: Korunk romjainak krónikája), Jonathan „Jonk” Jimenez, 2021

Keeping 1.5 Alive: Chemical Explosion (Vegyi robbanás), Subrata Dey, 2022

Adapting for Tomorrow: New Ways to the Future (III) (Új utak a jövőbe (III)), Simone Tramonte, 2021

A Nikonról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. A madárlestől a csillagvizsgálaton át a színházakig, golfozásig és utazásig, minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáival közelebb hozza a világot. A Nikon megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

A CIWEM Intézményről

Az „Okleveles Víz- és Környezetgazdálkodási Intézmény” (CIWEM) egy királyi oklevéllel rendelkező független szakmai testület és bejegyzett jótékonysági szervezet az Egyesült Királyságban, amely a víz- és környezetgazdálkodás gyakorlatának fejlesztésén dolgozik nemzetközi szinten. A CIWEM egy 30.000 szakemberből álló közösség közös jövőképpel egy biztonságos és fenntartható világról.
További tájékoztatásért látogasson el az alábbi webhelyre: https://www.ciwem.org/

A WaterBear platformról

A WaterBear egy úttörő streaming platform, amely díjnyertes dokumentumfilmeket és eredeti tartalmakat mutat be – a biológiai sokféleség, a közösség, az éghajlat-politika és a fenntartható divat témakörében. A WaterBear-tagok bármikor, bármilyen eszközön és ingyenesen streamelhetnek videókat, valamint közvetlen, azonnali cselekvéssel támogathatják a nem kormányzati szervezeteket világszerte, és jobb jövőt alakíthatnak törékeny bolygónk számára. 
Kérjük, a WaterBear platformmal kapcsolatos további információért és a regisztrációhoz látogasson el a https://www.waterbear.com/ weboldalra.

Az Arupról

A fenntartható fejlődésnek elkötelezett Arup 140 országban dolgozó tanácsadók és szakértők kollektívája. Azért alapították, hogy egyszerre legyenek humánusak és kiválóak, és hogy ügyfeleikkel és partnereikkel együttműködve a képzelet, a technológia és a pontosság segítségével egy jobb világot alakítsanak ki. 
További tájékoztatásért látogasson el az alábbi webhelyre: https://www.arup.com/ 
  

www.nikon.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Nikon

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: