Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Úton az intermodalitás felé – MAHART Container Center konténerdepó nyílik a repülőtéren

2022.11.28

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Magyarország egyik meghatározó konténer termináljának üzemeltetője, a Mahart Container Center szeptemberben bérbe vette a Budapest Airport új, mintegy 30.000 négyzetméteres, nagy teherbírású operatív területét, amelyet a bérlő cég mostantól konténerek tárolására használ.


A helyszín nagy előnye, hogy kiváló közúti összeköttetéssel rendelkezik, a terület pedig akár 2,800 TEU konténer tárolására alkalmas. A megállapodásnak köszönhetően a Budapest Airport még egy lépéssel közelebb kerül az intermodális csomópont szerephez. A tárolóterület kialakítása része annak a fejlesztési projektsorozatnak, amelyhez az Európai Unió Európai Hálózatfinanszírozási Eszköze (CEF) 14.841.000 euró támogatást nyújtott 2018-ban.

Szeptemberben vette birtokba a Mahart Container Center (MCC) azt a  mintegy 30.000 négyzetméternyi operatív területet, amelyet a Budapest Airport az Európai Unió támogatásával alakított ki a repülőtéri iparvágány közelében. A bérbe adott területet az MCC első sorban üres konténerek tárolására használja, a már meglévő csepeli konténertermináljának kiegészítéseként. A partnerség a Budapest Airport számára fontos lépés az intermodalitás felé: a konténereket az MCC elsősorban közúton szállítja a kért helyszínre. 

„Légiáru-szállítás tekintetében óriási potenciál van a budapesti repülőtérben, és még több lehetőség áll rendelkezésünkre, ha túltekintünk a légifuvarozás világán – emelte ki René Droese, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója. – Kiélezett verseny folyik a régiós országok között az intermodális áruszállításra épülő fejlesztésekért, beruházásokért. Mi itt Budapesten kiváló adottságokkal - logisztikai környezettel, infrastruktúrával - rendelkezünk ehhez, épp ezért örömünkre szolgál, hogy bérlőink között köszönthetjük a Mahart Container Centert, mint az intermodalitás egyik első repülőtéri képviselőjét.”

„A MAHART Container Center üzletpolitikájába kiválóan illeszkedik a Budapest Airport területén kialakított konténer depo bérlése. A terület kiváló adottságokkal rendelkezik, könnyen megközelíthető és jelentős mennyiségű konténer tárolására alkalmas. Az itt tárolt konténerek segítenek a csepeli terminálunk tehermentesítésében, hozzájárulva a hatékony üzemeltetéshez. Az új depo használatba vételével új üzleti partnereket tudunk kiszolgálni, mely esélyt ad a környezetbarát intermodális fuvarozás további fejlesztésére” - mondta Fábián Zoltán ügyvezető igazgató.

A budapesti repülőtérre érkező légiáru végállomása nem feltétlenül Magyarország; az itt kezelt áru számos esetben más, kelet-közép-európai országok ellátását is biztosítja. Az áruszállítás rendkívül fontos szerepet tölt be a gazdaság és a kereskedelem, és ezáltal a magyar társadalom ellátásában. A BUD Cargo City átadása óta folyamatosan halad afelé, hogy Kelet-Közép Európa vezető légi kapujaként funkcionáljon; az intermodális szállítási módok felé történő nyitás pedig tovább erősítheti a regionális árukezelő központ szerepet.

A konténerterminálnak helyet adó terület kialakítása része annak a nagyszabású infrastrukturális fejlesztési projektnek, amelyhez az Európai Unió Európai Hálózatfinanszírozási Eszköze (CEF) összesen 14.841.000 eurós vissza nem térítendő támogatást nyújtott 2018-ban.

E kiadvány tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. Az itt található információkért és nézetekért a szerző kizárólagos felelősséget vállal.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: