Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Nagysebességű vasúti hálózatfejlesztést támogat az EIT InnoEnergy

2022.11.22

Forrás: GoodOptionPR - EIT InnoEnergy sajtóhír
A hyperloop-koncepció ihlette MagRail-technológia gyorsabb elterjesztését segítendő az EIT InnoEnergy befektetett a nagysebességű vasúti hálózatok legújabb generációját fejlesztő Nevomo vállalatba.


A meglévő vasúti infrastruktúra korszerűsítésére szabadalmaztatott megoldás a mágneses lebegtetés és a lineáris motor működési elvét ötvözi, ami lehetővé teszi az akár 550 km/h-s sebesség elérését is. Az EIT InnoEnergy tranzakciója része a Hutter Private Equity, ValueTech Seed és a Seedrs befektetőkkel ez év elején létrejött 5 millió euró összértékű megállapodásnak.

„A Nevomo technológiája a hiányzó láncszem a jelenlegi, gyakran elavult vasúti infrastruktúra és az olyan új nagysebességű rendszerek között, mint amit a hyperloop is kínál. Nekik köszönhetően nemcsak felgyorsítható a fenntartható, hosszú távú közlekedés új technológiájának bevezetése, hanem jelentősen csökkenthetőek az átállással járó költségek is.”  - jelentette ki Lucienne Krosse, az EIT InnoEnergy hyperloop-portfólióért felelős munkatársa.

A Nevomo arra vállalkozik, hogy megnövelje a hagyományos vasutak hatékonyságát a hyperloop-technológia által ihletett meghajtási, felfüggesztési, vezérlési és IoT-megoldások alkalmazásával. MagRail technológia a meglévő vasutak kapacitásának és képességének egyszerű, gyors és költséghatékony bővítését teszi lehetővé, ugyanakkor fokozatosan közelít a vákuumvasút-technológiához (hyperloop).

A Nevomo MagRail első, 1:5 méretarányú demóváltozatát még 2019-ben mutatták be, amelyet 2020/21 telén sikeres közepes méretű tesztek követtek. Tavaly a vállalat megkezdte Európa leghosszabb, passzív mágneses lebegtetés tesztelésére szolgáló pályájának építését a lengyelországi Nowa Sarzynában. Ennek az évnek a közepére az összes szükséges részegység telepítése befejeződött, és augusztusra leszállították már a felműszerezett, valós méretű tesztjárműveket is. A kísérletek várhatóan 2022/23 telén zajlanak majd.

A Nevomo olyan vállalatok mellé csatlakozik az EIT InnoEnergy hyperloop-portfóliójában, mint a holland Hardt Hyperloop és a spanyol Zeleros Hyperloop.

Az EIT InnoEnergyről
Az EIT InnoEnergy a fenntartható energetika innovációs központjaként az energiaátállás elkötelezett támogatója, biztosítva a zöld megállapodás és az európai dekarbonizációs célkitűzések eléréséhez szükséges technológiákat, valamint készségeket.

Köszönhetően széles portfóliójának, az EIT InnoEnergy 2020-ban a világ egyik legaktívabb fenntartható energetikai beruházója volt, külön érdekeltséggel a klímatechnológia és megújulóenergia-technológia területén. Nemcsak az energiatárolás, hanem a közlekedés, a mobilitás, a megújuló energiaforrások, továbbá a fenntartható épületek és városok fejlesztésére is gondot fordít - építve a több mint 1.200 partnert és 29 részvényest számláló, megbízható ökoszisztéma előnyeire. A portfóliójába tartozó több, mint 180 vállalata pedig jó úton halad afelé, hogy 2030-ig 72,8 milliárd eurós bevételre tegyen szert, és évente 1,1 G tonna kibocsátást takarítson meg, szén-dioxid-egyenértékre átszámítva.
Az EIT InnoEnergy egyben három stratégiai fontosságú európai kezdeményezés koordinátora is, így az Európai Akkumulátorszövetségé (European Battery Alliance, EBA), az Európai Zöld Hidrogén Támogató Központé (European Green Hydrogen Acceleration Centre, EGHAC) és az Európai Szolár Kezdeményezésé (European Solar Initiative, ESI).

A 2010-ben alapított és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT, 2008) támogatásával működő EIT InnoEnergy Európa szerte, valamint az Egyesült Államokban, Bostonban is rendelkezik irodákkal.  
www.innoenergy.com  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: