Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Újabb nagyléptékű akkumulátorgyártás fejlesztés Európában

2022.11.21

Forrás: GoodOptionPR - EIT InnoEnergy sajtóhír
Idén november 10-én a romániai akkumulátorgyártó, a Prime Batteries Technology befektetési megállapodást írt alá az EIT InnoEnergy-vel. Ezzel az EIT InnoEnergy hivatalosan is a vállalat részvényese lett, abban támogatva őket, hogy


elérjék a növekedési céljaikat és bővítsék a humán erőforrásaikat.

Az akkumulátorpiac globális forgalma a következő négy évben meg fog duplázódni, mivel a lítium-ion akkumulátorok iránti kereslet gyorsan nő. Ezek a legkeresettebb energiatároló megoldások az autóiparban és az energiaágazatban. Európa jelenleg nagymértékben függ a ritkaföldfémek behozatalától, miközben jóval több akkumulátorra van szüksége, mint amennyit előállít. Az EU célja azonban a gyors felzárkózás. Saját ellátási láncának dinamikus bővítése és erősítése a bányászattól kezdve a gyártáson át az újrahasznosításig, hogy 2025-re Kína után a világ második legnagyobb akkumulátorgyártójává váljon a kontinens.

A Prime Batteries Technology lítium-ion akkumulátorokat és személyre szabott energiatároló-rendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz. A vállalat különösen profitábilis módon működik, köszönhetően a testre szabott energiatárolási megoldásoknak, a vevői igények ismeretének és annak, hogy tevékenysége átfogja az értéklánc jelentős részét (a hozzáadott érték 80 százaléka házon belül keletkezik). A Prime nagy tapasztalattal rendelkezik és számos ágazatot szolgál ki többek között az autóipar, a hajózás, az ipari és anyagmozgatás, valamint az energiatárolás területén. Jelenlegi fő ügyfelei között energiaelosztórendszer-üzemeltetőket, energiahatékonysági tanúsító vállalatokat és megújuló energia termelőket találhatóak az Egyesült Királyságból, Németországból, Norvégiából, Spanyolországból, Olaszországból, Lengyelországból, Horvátországból, Szlovéniából és Törökországból.

„A 2023-ra és 2024-re szóló megrendelések többségét már le is kötöttük. A bővülő kereslet miatt azonban növelnünk kell a gyártási kapacitásunkat. Célunk, hogy 2024-re 2 GWh-ra, 2026-ra pedig 8 GWh-ra fokozzuk éves termelési teljesítményünket. Ezt úgy érjük el, hogy továbbfejlesztjük intelligens gyárunkat, ami lehetővé teszi számunkra, hogy alacsonyabb költséggel gyártsunk akkumulátorokat” – mondta Vicentiu Ciobanu, a Prime Batteries Technology vezérigazgatója.

Az EIT InnoEnergy az Európai Akkumulátorszövetség (EBA) tagjaként számos, gigawatt mértékű kapacitással bíró akkumulátorgyártó vállalkozás korai fázisú befektetőjeként ismert. Munkakapcsolat fűzi a svéd Northvolt (amely nemrég zárt egy 2,75 milliárd dolláros finanszírozási kört), és a francia Verkor (amely 250 millió dolláros alapító kört követően stratégiai partnerséget kötött a Renault-val), vállalatokhoz.

„Európa villamosításába való befektetés kulcsfontosságú a kontinens energiabiztonsága szempontjából, valamint a fenntarthatóság felé való gyorsabb átmenet érdekében. Elkötelezettek vagyunk a legjobb technológiák felkutatása és a legígéretesebb vállalatok támogatása mellett” – mondta Diego Pavia, az EIT InnoEnergy vezérigazgatója. 

www.innoenergy.com  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: