Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Debrecenben bővíti az önvezetési megoldásokkal foglalkozó szoftverfejlesztési hálózatát a Continental

2022.11.18

Forrás: Continental, Sajtóközlemény
• Mesterséges intelligenciával támogatott vezetéstámogató és automatizált rendszerek fejlesztése: a Continental agilis szoftverfejlesztői csapatot hoz létre Debrecenben
• Az első időszakban a cél egy 40 fős helyi egység létrehozása


Debrecen, 2022. november 18. - Az Észak-Alföldi régióból Debrecen is csatlakozik a Continental Autonomous Mobility Hungary már létrehozott budapesti, illetve szegedi szoftverfejlesztői csapataihoz. A budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ 2018-ban indult útjára, majd tevékenységük a 2022 szeptemberében létrejött Alkalmazásfejlesztési Központtal egészült ki. A két meglévő központhoz 2022 októberében kapcsolódó szegedi tevékenységével a Continental megkezdte országos szoftverfejlesztési hálózatának létrehozását a vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák fejlesztésére. A Continental Autonomous Mobility Hungary már több mint 200 munkatársa dolgozik Budapesten, a következő években Budapest és Szeged mellett Debrecenben bővülnek tovább. Az első időszakban egy 40 fős egység létrehozása a cél Debrecenben.

Innovatív autonóm és fejlett vezetéstámogató rendszerek szoftverfejlesztése Debrecenben

Debrecen és környéke stratégiai fontosságú mind a hazai szoftverfejlesztés, mind az autóipar számára. A kiemelkedő színvonalú és nagy múltú egyetemi szintű mérnöki képzések és a gyorsan fejlődő Észak-Alföldi régió számtalan lehetőséget nyújt a bővülésre a vállalatcsoport számára. A debreceni fejlesztő mérnökök az első időszakban az autóban működő beágyazott rendszerek fejlesztésére, illetve magát a mesterséges intelligencia alapú fejlesztést támogató eszközök és szoftverek fejlesztésére fókuszálnak. A Debrecenben felvett munkatársak számára lehetőség nyílik a távmunkára, továbbá közösségi irodában történő együttműködésre, közös gondolkodásra.

Modern start-up szemlélet a Continental globális technológiai vállalat részeként

A Continental Autonomous Mobility Hungary Alkalmazásfejlesztési és Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjaiban a startup-okhoz hasonló vállalkozói szemlélet érvényesül a központok alapítása óta, amelyhez a stabil vállalati hátteret a Continental globális szervezete biztosítja. A szegedi és debreceni munkatársak számára is elérhető a fenti működési modell, amely széleskörű javadalmazási csomaggal, valamint átfogó magasszínvonalú továbbképzési és tanulási lehetőségekkel egészül ki. A Continental munkatársai által a fejlett vezetéstámogató és automatizált járművezetési megoldásokon dolgozó üzleti területen felhalmozott tudást és tapasztalatot, az országos hálózatban dolgozó kollégák folyamatosan megosztják egymással, elősegítve ezzel a budapesti, szegedi és debreceni csapatok együttműködését és összetartozását.    

www.continental.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: