Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Optimalizált gördülési ellenállású Hankook gumiabroncsok a teljesen elektromos Škoda Enyaq iV SUV-ra szerelve

2022.11.21

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
• Az alacsony gördülési ellenállás és a kiváló tapadás tökéletes kombinációja
• Kétrétegű váz a nagyfokú stabilitás és a kis súly érdekében
• Speciális futókeverék az elektromos járművek nagyon nagy nyomatékaihoz tervezve


Neu-Isenburg, Németország, 2022. november 21. – A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook Tire a tisztán elektromos Škoda Enyaq iV felszerelésével folytatja az elektromos járművekhez (EV) szánt eredeti felszerelési portfólió bővítését. A Škoda Enyaq iV a kifejezetten elektromos autókhoz kifejlesztett Ventus S1 evo 3 ev gumiabronccsal lesz felszerelve, akárcsak a csoport testvérmodellje, a Volkswagen ID.4. A Škoda első elektromos SUV-jának típusváltozatától függően 18–20 colos méretek állnak rendelkezésre.

„A Hankook és a Škoda már korábban is szoros együttműködésben állt. Éppen ezért különösen nagy örömünkre szolgál, hogy folytatjuk a régóta fennálló és megbízható partnerségünket a márka első tisztán akkumulátoros SUV-ja terén” – mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „A Ventus S1 evo 3 ev, amely tökéletesen igazodik az elektromos járművek igényeihez, az új Škoda-modellel együtt jelentősen hozzájárul a fenntartható mobilitáshoz.”

A Ventus S1 evo 3 ev egyesíti az alacsony gördülési ellenállást és a nagy teherbírást. A Hankook prémium gumiabroncsával felszerelt, dinamikus stílusú Škoda Enyaq iV minden követelményt teljesít az akkumulátor hatékony kihasználásához, és ezáltal a lehető legnagyobb járműhatótávot éri el – ami még mindig az egyik legfontosabb kritérium az elektromos járművek esetében.

Ugyanakkor a Hankook Ventus S1 evo 3 ev a legapróbb részletekben is igazodik az új Škoda elektromos SUV-hoz, így minden vezetési helyzetben magabiztosan harmonizál az elektromos járművek jellegéből fakadó nagyobb súllyal. A Hankook az egyedi tervezésű EV-gumiabroncsot nagy teljesítményű szálakból készült, kétrétegű vázzal tervezte meg. Nagyon nagy stabilitást és méretéhez képest alacsony menetkész tömeget biztosít. A Ventus S1 evo 3 ev másik jellemzője a speciális futókeverék. Magabiztosan kezeli az elektromos járművekre jellemző igen nagy nyomatékokat, miközben kiváló tapadást biztosít nedves és száraz úton egyaránt. A gördülési ellenállás végig alacsony marad. A csökkentett oldalfal-magasságú, 20 colos méret különlegessége az abroncsperem-területen egy további, acélalapú megerősítés, amely hozzájárul az oldalfal még nagyobb merevségéhez. Amellett, hogy a gumiabroncs pontosan illeszkedik a felnihez, ez különösen sportos, közvetlen kormányreakciót biztosít.

A Hankook folyamatosan fektet be a kutatásba és fejlesztésbe, ezért jól felkészült a mobilitási ágazat változásaira. Ennélfogva sok vezető járműgyártó már szabványos Hankook EV gumiabroncsokkal szereli fel elektromos és hibrid modelljeit.

A fenntarthatóság különösen fontos a gumiabroncsgyártó számára. A Hankook Tire elektromosjármű-portfóliójának bővítése része a fenntarthatóság iránti régóta fennálló elkötelezettségének. Ezenkívül a Hankook a 2022/23-as szezontól az „ABB FIA Formula E World Championship” új exkluzív gumiabroncs-beszállítója és műszaki partnere lesz. Ebben a rangos sorozatban a Hankook különösen fenntartható és energiatakarékos motorsport-gumiabroncsokat szállít.

A Škoda Enyaq iV-re szerelt Hankook gumiabroncsok méretei

Méret ; Típus ; Futófelület
- 235/60 R18 103T ; Nyár, minden pozíció ; Hankook Ventus S1 evo 3 ev
- 235/55 R19 101T ; Nyár, minden pozíció ; Hankook Ventus S1 evo 3 ev
- 255/50 R19 103T ; Nyár RA ; Hankook Ventus S1 evo 3 ev
- 235/50 R20 100T ; Nyár, minden pozíció ; Hankook Ventus S1 evo 3 ev
- 255/45 R20 101T ; Nyár RA ; Hankook Ventus S1 evo 3 ev
RA= hátsó tengely

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; - Volkswagen ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: