Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks a világon elsőként szállít partnereinek fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acél felhasználásával gyártott elektromos tehergépjárművet

2022.11.10

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A tehergépjármű gyártók piacán elsőként kezdett fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acélt használni a Volvo Trucks. Az első ilyen alkatrészekkel gyártott elektromos nehézgépjárműveket hamarosan leszállítják a megrendelőknek.


A svéd gyártó 2022 szeptemberében kezdte meg az elektromos, akár 44 tonnás nettó szerelvényössztömeggel is rendelhető nehézgépjárműveinek sorozatgyártását. Ezen elektromos tehergépjárművek némelyike a világon elsőként olyan alvázra épül, amelyet fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acélból készítettek.
 
“A nettó nulla károsanyag-kibocsátás felé vezető utunk része az is, hogy a járműveink üzemeltetés közben karbonsemlegesek legyenek, de az is, hogy idővel az alapanyagokat, amelyekből gyártjuk őket, fosszilis tüzelőanyagoktól mentes vagy újrahasznosított alapanyagokra cseréljük” – mondja Jessica Sandström, a Volvo Trucks termékmenedzsment részlegének alelnöke.
 
A fenntartható módon előállított acélt a svéd vállalat, az SSAB gyártja, egy teljesen új, a hidrogén és a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes elektromos áram használatára alapuló technológiával állítja elő. Ennek eredményeképpen sokkal kisebb a gyártási folyamat környezetre mért hatása, ami fontos lépést jelent a nettó nulla károsanyagkibocsátású ellátási lánc elérése felé. Az ügyfelek között, akik a fenntartható acél felhasználásával készülő elektromos tehergépjárműveket kapják, ott szerepel többek között az Amazon, a DFDS, és – a Simon Loos fuvarozási vállalaton keresztül – az Unilever is.
 
“Mi az Amazonnál arra törekszünk, hogy 2040-re karbonsemlegessé tegyük a működésünket, ehhez pedig szükségünk van olyan partnerekre, mint a Volvo Trucks” – mondja Andreas Marschner, az Amazon európai szállítási szolgáltatásaiért felelős alelnöke.
 
“A DFDS elkötelezett a zöldebb szállítási és logisztikai megoldások iránt. Bármely lépés, amit ezen az úton teszünk meg, közelebb visz minket a karbonsemleges társadalomhoz, ezért örömmel fogadtuk a hírt, hogy az új elektromos Volvo tehergépjárműveink némelyike már fosszilis üzemanyagoktól mentes acél felhasználásával készült” – fejti ki Niklas Andersson, a DFDS ügyvezető alelnöke és a logisztikai osztály vezetője.
 
A hidrogén-technológiával előállított acélt először a tehergépjárművek alvázszelvényében fogják felhasználni, amely a tehergépkocsi gerincét alkotja, és amelyre az összes többi fő alkotóelemet szerelik. Ahogy a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acél egyre elérhetőbbé válik, úgy a jármű más alkotóelemeiben is fokozatosan bevezetik majd annak használatát.
 
Egy Volvo tehergépjármű 90%-a újrahasznosítható

Ma egy új Volvo tehergépjármű alkotóelemeinek körülbelül 30%-a származik újrahasznosított anyagból. Az elkészült jármű elemeinek pedig közel 90%-a újrahasznosítható az életciklusának végén. A fosszilis tüzelőanyagoktól mentes acélt innentől a hagyományos és az újrahasznosított acél mellett fogják a Volvo tehergépjárművek gyártásához használni.
 
A Volvo Trucks elkötelezett aziránt, hogy a Párizsi Egyezményben kitűzött környezeti célokat elérje, valamint aziránt, hogy legkésőbb 2040-re elérje a nettó nulla üvegházhatású gázkibocsátást.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: