Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Talajmegújító gyakorlatokat alkalmazó kávéfarmok létrehozásával biztosítja a jövő generációjának kávéfogyasztását a Nescafé

2022.10.11

Forrás: Nestlé Sajtóközlemény
A klímaváltozás és a fenntarthatatlan földművelés súlyosan károsítják a talaj szerkezetét, ami a kávétermesztő területeken is komoly károkat okoz. Az egészséges ökoszisztémák helyreállítása érdekében a Nestlé ambiciózus tervvel állt elő,


amellyel a Nescafé Plan előző 10 év eredményeire építve világszerte támogatja a regeneratív kávéfarmok létrehozását, látványos csökkentve azok szén-dioxid kibocsátását.

A világon napi 2,5 milliárd csésze kávé fogy, amiből minden hetedik csésze Nescafé  - ez másodpercenként 5.500 csésze Nescafé fogyasztását jelenti világszerte. A kávétermesztés hosszútávú fenntarthatósága érdekében a Nescafé Plan előző 10 éves tapasztalaira építve a cég olyan új  akciótervet jelentett be,  melynek keretében az előző 10 év eredményeit kiegésztve még ebben az évtizedben meghonosítaná a talajmegújító mezőgazdasági gyakorlatokon alapuló kávétermesztési módszerekre való áttérést azokon a termőterületeken, ahonnan a kávét beszerzik. A program célja, hogy növelje a kávéfarmok terméshozamát és a gazdálkodók életszínvonalát, miközben csökkenti a kávétermeléssel járó szén-dioxid kibocsátást az érintett területeken Brazíliában, Vietnámban, Mexikóban, Kolumbiában, Elefántcsontparton, Indonéziában és Hondurason. Ezt a gazdák képzésével, a termőterületek fejlesztésével, magas hozamú kávéültetvények telepítésével és 1 milliárd svájci frank értékű pénzügyi támogatással érik el. 

A Nestlé 2025-re a Nescafé termékek alapanyagául szolgáló, már most fenntartható forrásból származó kávé 20%-át szerzi be majd be talajmegújító gyakorlatokat is alkalmazó farmokról,  ezt az arányt 2030-ra 50%-ra növelve. Ugyanerre az évre vállalta a cég, hogy 100%-ban felelős, a gazdálkodókig visszavezethető, erdőirtás-mentes forrásból szerzi be a termékeikhez felhasznált alapanyagokat. 

A kávétermeléshez kapcsolódó szén-dioxid kibocsátást 50%-kal csökkentik 2030-ra annak érdekében, hogy 2050-ra elérjék a nettó zéró kibocsátási szintet. 

„A most bejelentett akciótervet több mint tízévnyi munka előzte meg, melynek köszönhetően kávéink 82%-át már most fenntartható forrásból szerezzük be, és 250 millió kávécserjét osztottunk szét abban a 16 országban, ahol már most működtetjük a gazdákat támogató programunkat ” – mondja Anna Roche, a Nestlé Hungária kávé üzletágának vezetője. „Büszkék vagyunk rá, hogy ezekre az eredményekre építve új szintre léphet fenntarthatósági stratégiánk, és mostantól nemcsak a fenntartható forrásból való beszerzésen lesz a hangsúly, hanem ezen túlmutatva átalakíthatjuk magának a kávénak a termelési módját is."

A regeneratív gazdálkodás a talaj minőségének javítására, a biodiverzitás megőrzésére és a kávéültetvények megújítására irányul. Ennek érdekében árnyékot adó növénytípusokat telepítenek a kávéültetvények közelébe az aszály elleni védekezésként, amelyek egyben növelik a talaj szervesanyag-tartalmát. Az ültetvényeken kiterjesztik az organikus eredetű termesztőközeg és a komposzt  használatát. Olyan, a klímaváltozás tüneteinek ellenállóbb kávécserjéket telepítenek, amelyek magasabb minőséget és terméshozamot tesznek lehetővé a megváltozott körülmények között. Ahol szükséges, ott optimalizálják az öntözés és a talajművelés vízfelhasználását a készletek védelme érdekében. A biológiai sokféleség előmozdítását pedig az agroerdészeti és vetésközi növénytelepítés által biztosítják. 

A cég fenntarthatósági törekvéseinek fontos része a csomagolóanyagok fejlesztése is, így az idén 20 éves, Szerencsen készülő NESCAFÉ 3in1 és 2in1 termékek csomagolása is megújult: a jövőben termék stick csomagolása egyfajta műanyagból (monomaterial) készül, így megkönnyíti az anyagában történő újrahasznosítást, azaz megfelelő gyűjtési, válogatási és újrafeldolgozási infrastruktúra esetén újrafeldolgozhatóvá válik. 2023 első félévére valamennyi szerencsi gyárban gyártott NESCAFÉ 3in1, 2in1 stick és gyűjtőtasak újrahasznosíthatóságra tervezett lesz, aminek köszönhetően a gyár 2020-hoz képest 1.200 tonna műanyaggal használ majd kevesebbet, és ezzel csökkenti az üvegház-hatású gáz kibocsátást is.

www.nestle.hu       

 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Agrár ; Élelmiszer ; - Nestlé ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: