Forrás: Siemens, Hírek
A megfelelő utánpótlást segítik a legmodernebb megoldások.
A müncheni, kéthetes fesztivál ideje alatt átlagosan közel nyolcmillió egyliteres korsó sört adnak ki a helyszínen.
De hogyan működik a sörlogisztika? Hogyan érkezik meg a sör az Oktoberfest sátrainak csapjaihoz? És hogyan garantálhatják a vendéglátóhelyek, hogy a sör biztosan friss és hideg maradjon? A Siemens technológiájával!
A folyamatos ellátás érdekében a legnagyobb sátrak némelyike – például a több mint 8.000 vendég befogadására alkalmas Paulaner sátor – sörhurkot alkalmaz: a hideg sör másodpercenként 25 cm-es sebességgel jut el a sátorba olyan hatalmas tartályokból, amelyek közül némelyik több tízezer liter sör tárolására is alkalmas. Ennek eredményeként percenként akár 15 liter sör is csapolható egyetlen csapból. A napi tartályutántöltésekhez szükséges sör mennyiségét egy kifinomult megoldással határozzák meg, amely IoT-elemekből és a Siemens szoftveréből áll. A sebességmérőhöz hasonlító „korsómérő” egy szempillantás alatt minden lényeges információt közöl a sörsátor üzemeltetőjével: a sör mennyiségét, a folyás sebességét, a hőmérsékletet, valamint a hurokvezetékben lévő nyomást. Ezek az adatok biztosítják a precíz tervezés és konzisztens termékminőség alapját.
A részletekről a digitrendi cikkéből lehet olvasni:
https://digitrendi.hu/hogyan-kerul-a-sor-a-felhobe/
www.siemens.hu