Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tovább csökken a só- és a cukormennyiség a Lidl termékeiben

2022.09.29

Forrás: Lidl Sajtóközlemény
A Lidl Magyarország felelős vállalatként elkötelezett az egészséges táplálkozás előmozdítása iránt, ezt mutatja 2019-ben tett vállalása is, mely szerint saját márkás termékeiben 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti a hozzáadott só- és cukortartalmat.


 Az optimalizálási program sikerét mutatja, hogy az elmúlt négy évben 909,5 tonnával kevesebb hozzáadott cukrot és 97,5 tonnával kevesebb hozzáadott sót használt fel az élelmiszerek előállításához a diszkontlánc. A tudatos étkezés népszerűsítése is fontos célja a Lidl-nek, ennek érdekében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével működik együtt.

A változatos és minél magasabb minőségű termékkínálat kialakítása érdekében a Lidl szorosan együttműködik beszállítóival, és figyelemmel követi a változó vásárlói igényeket. A cukor esetében elsősorban a gyermekek körében népszerű élelmiszerekre, így többek között a reggeli gabonafélékre, joghurtokra, kekszekre, édes péksüteményekre, jégkrémekre és desszertekre összpontosít a diszkontlánc. A hozzáadott sómennyiséget pedig elsősorban azon termékeknél mérsékelte, amelyeket Magyarországon rendszeresen fogyasztanak, és amelyek általában a napi sóbevitel nagy részét teszik ki, úgymint a kenyér-és zsemlefélék, húsok- és kolbászfélék vagy a sós snackek, chipsek. Fontos, hogy az áruházlánc a cukrot nem helyettesíti mesterséges édesítőszerrel vagy egyéb cukorhelyettesítővel, viszont a fejlesztés során továbbra is a jó íz az elsődleges és fontos, hogy az teljes mértékben megfeleljen a fogyasztók elvárásainak.

„Az elmúlt egy évben több mint 80 termék esetében módosítottuk a receptúrát annak érdekében, hogy a megszokott finom íz mellett, az egészséget is figyelembe véve kevesebb hozzáadott sóval, illetve cukorral készülhessenek élelmiszereink. Ennek köszönhetően a 2021-es gazdasági évben 55,5 tonna sóval és 377,4 tonna cukorral kevesebbet használtunk fel ezekhez az élelmiszerekhez. Az érintett termékeket átláthatóan kommunikáljuk vásárlóink felé. A boltokban és reklámújságunkban külön jelöléssel látjuk el, a weboldalunkon pedig az összes optimalizált termék megtalálható” - mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Ezenfelül idén szeptemberben ismét elindította a vállalat az Egészségesen az iskolapadban programját, melyet 2015-ben hívott életre annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek egészséges táplálkozásának fontosságára, egyben megossza az ezzel kapcsolatos ismereteket a szülőkkel. Szakmai partnerként a kezdetektől a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével dolgozik együtt a Lidl. Idén az egészséges tízóraikészítés kerül középpontba, illetve online felmérés keretében szeretné megismerni az áruházlánc, hogy milyen formában van jelen a családi konyhákban az egészségestudatos ételkészítés.
„Az egészséges életmódnak kiemelt szerepe van a betegségek megelőzésében, melynek fontos része a megfelelő mennyiségű só-és cukorfogyasztás. Bár a táplálkozási szokások megváltoztatásához idő kell, bármikor dönthetünk úgy, hogy egészségünk érdekében minél több olyan élelmiszert választunk, ami jobban illik egy egészségesebb étrendbe. Fontos, hogy bővüljön az egészségtudatosabb alternatívát nyújtó termékek kínálata, ami megkönnyíti a vásárlók helyzetét. Ehhez nyújt segítséget a mindennapokban a Lidl” – mondta Szűcs Zsuzsa, az MDOSZ elnöke.

A diszkontlánc szeptember 29-étől érvényes akciós kínálatában számos só-és cukoroptimalizált termék megtalálható lesz. A só-és cukoroptimalizálási programról bővebb információ a vállalat honlapján található.  Az Egészségesen az iskolapadban verseny és online felmérés részletei a www.lidl.hu/iskolapad oldalán olvasható.

www.lidl.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Élelmiszer ; - Lidl ; FMCG, kereskedelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: