Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Vezetéstámogató rendszerek és haszongépjárművek magaszintű automatizáltsága: A Knorr-Bremse mint az egyik vezető megoldásszállító jelenik meg az IAA TRANSPORTATION 2022 kiállításon

2022.09.08

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
• A Knorr-Bremse a biztonság releváns asszisztensrendszerekre és a magas rendelkezésre állású járműdinamikai rendszerekre (fék- és kormányrendszer) összpontosít.


• Az automatizált vezetés növekvő tendencia, amelyet a költségcsökkentési célok, a sofőrhiány és a szállítási szolgáltatások iránti növekvő kereslet vezérelnek.

• A Knorr-Bremse moduláris, magasszintű automatizáltság (HAD) portfóliója a Minimal Risk Maneouver-től a Mission Complete termékekig terjed.

• A Knorr-Bremse az ideális HAD fejlesztési partner.

München, 2022. szeptember 08. – Mennyire törekszik szisztematikusan a Knorr-Bremse, a fékrendszerek és egyéb vasúti és haszongépjármű-rendszerek globális piacvezetője a Highly Automated Driving (HAD) magasszinten automatizált rendszerek fejlesztésére? A válasz: nagyon. A HAD fejlesztési projektek előnyben részesítik a szakemberekkel kialakított partnerség formáját.

A járműdinamikában (beleértve a vezető asszisztenst, valamint a magas rendelkezésre állású fék- és kormányrendszereket) szerzett és alkalmazott szakértelem ideális helyzetbe hozza a Knorr-Bremse-t az ilyen projektek támogatására. E stratégiák és technológiák virtuális prezentációkkal kísért bemutatása érdekében a Knorr-Bremse a kiállítási standjára hívja a látogatókat az IAA TRANSPORTATION rendezvényen 2022. szeptember 20-25-én a németországi Hannoverben (Hall 12, Booth C21).

Bernd Spies, a Knorr-Bremse AG Igazgatótanácsának a Haszongépjármű-rendszerek üzletágért felelős tagja, az automatizált vezetés iparági trendjét az egyik legfontosabb fejlesztési prioritásnak tekinti az OEM-ek számára. Nagyon jól ismeri a Knorr-Bremse kulcsrakész rendszermegoldásait: „A vezetőtámogató rendszerek technológiai irányadójaként – beleértve a fékvezérlést és számos egyebet, a Knorr-Bremse tökéletesen ismeri a haszongépjárművek sajátos járműdinamikáját. Ez a vezetéstámogató megoldások széles skáláját eredményezte, egészen a magasan automatizált vezetést lehetővé tevő rendszerekig. Az innovációra való összpontosítás szilárdan beágyazódik K+F stratégiánkba, így ideális rendszerpartnerek vagyunk a Highly Automated Driving fejlesztési programokban.”

Megbízható Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) az azonnali üzembe helyezéshez

A Knorr-Bremse kiemelkedővé teszi a vállalat mélyen gyökerező rendszerszakértelmét a biztonság szempontjából kritikus rendszerek hardver- és szoftvermegoldásai terén. Ennek eredményeként a Knorr-Bremse tökéletes partner a megbízható ADAS fejlesztésében, amely következetesen és pontosan képes észlelni és elemezni a valós idejű forgalmi viszonyokat. Ezeket az asszisztens rendszereket kifejezetten haszongépjárművekben való használatra tervezték. A vezetéstámogató megoldások ezen portfóliójával a Knorr-Bremse az EU általános biztonsági rendeletének (GSR) és más iparági szabványoknak való megfelelést kívánó cégek előnyben részesített partnere.

A tipikus ADAS a következőket tartalmazza:

• BSIS (Blind Spot Information System): Ez a holttér-asszisztens rendszer figyelmezteti a vezetőket a gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal való esetleges oldalirányú ütközésekre, például kanyarodáskor.

• MOIS (Moving Off Information System): Figyelmezteti a járművezetőket a gyalogosokkal vagy kerékpárosokkal való esetleges ütközésekre, amikor a jármű elmozdul álló helyzetből.

• Adaptív sebességtartó automatika és proximity control stop-and-go funkcióval.

• Sávtartás-asszisztens (LKA): Előrejelző figyelmeztetés a jármű aktuális sávjából való véletlen elhagyásra, korrekciós kormányzással (AHPS).

• Közlekedési tábla felismerés: A kamerák által azonosított közlekedési táblák azonnal megjelennek a vezető műszerfalán.

Moduláris termékmegközelítés, a Minimal Risk Maneuover-től a Mission Complete-ig.

A teljes birtoklási költség (TCO) csökkentésével a Highly Automated Driving valódi üzleti lehetőséget jelent a flottaüzemeltetők számára. A járműdinamikai rendszerek vezető szállítójaként a Knorr-Bremse ideális partner a haszongépjármű-gyártók és az AI-cégek számára, akik a Highly Automated Driving (HAD, SAE 4-es és magasabb szint) továbbfejlesztésére és a teherautó-pótkocsi kombinációk szükséges rendszerekkel való felszerelésére törekszenek. A felelősségnek az emberi vezetőkről a gépekre történő fokozatos áthelyezésének részeként a Knorr-Bremse széles körű, moduláris utat kínál ügyfeleinek a hibamentes fék-, kormány- és energiaellátó rendszerek felé. A termékpaletta kiterjed a Minimal Risk Maneuover megoldástól, amely biztosítja, hogy a jármű bármikor biztonságosan megálljon és tudjon parkolni, egészen a Mission Complete megoldásig, amely lehetővé teszi a járművek megbízható továbbhaladását akkor is, ha a biztonság- releváns rendszer meghibásodik. Ennek eléréséhez a Knorr-Bremse intelligens, magas rendelkezésre állású rendszerarchitektúrákra támaszkodik. A cég megalapozott tapasztalattal rendelkezik az ilyen rendszerek bevezetésében, és már fejleszti az első szériás termékeket az ügyfelek számára. Magától értetődik, hogy minden Knorr-Bremse rendszert a legmodernebb módszerekkel fejlesztettek ki (amelyek megfelelnek például a funkcionális biztonsági szabványoknak, mint például az ISO 26262, ASPICE stb.)

• Fékrendszer: A Knorr-Bremse új Global Scalable Brake Control (GSBC) rendszerét moduláris, redundáns fékrendszerré (rGSBC) alakítják át. Az ehhez kapcsolódó hibamentes megbízhatóság és rendelkezésre állás az automatizált vezetés alapvető előfeltételei.

• Kormányrendszer: A fékrendszer mellett a magaszinten redundáns architektúrán alapuló kormányrendszer a másik elsődleges működtető, amely szabályozza a jármű dinamikáját. A Knorr-Bremse két hibabiztos kormányrendszert szállít, köztük a teljesen elektromos elektromos szervokormányt (EPS) és az elektrohidraulikus redundáns, fejlett hibrid szervokormányt (rAHPS) – ez egy újabb kulcsfontosságú technológia az elektromos és a hagyományos járművek magasan automatizált vezetéséhez.

• Truck Motion Controller (TMC): A TMC összeköti és koordinálja az összes, a jármű dinamikájában aktívan részt vevő működtetőt (beleértve a fékező-, kormány- és hajtóegységeket), interfészt képezve a működtetési szint és a virtuális vezető között. Az összes fő működtetőelem azonos végrehajtási szinten történő összehozásával és kezelésével a TMC megbízhatóan tudja irányítani a járművet egy adott pályán, és kompenzálni tudja az aktuátorok esetleges meghibásodását más működtető elemek intelligens kombinálásával.

• Redundáns energiagazdálkodási rendszer (rPMS): Az rPMS magas rendelkezésre állású elektromos tápellátást garantál a biztonsággal kapcsolatos funkciókhoz, például a fékekhez és a kormányzáshoz, valamint a HAD elektronikus vezérlőegységhez (ECU; 2/3 vezérlőegység virtuális meghajtóval).

Hol található a Knorr-Bremse: 12-es csarnok, C21-es stand

Termékinnovációk, hatékony rendszermegoldások és fenntartható üzleti modellek a segítik a haszongépjármű-gyártókat abban, hogy hatékonyan kezeljék átalakulásukat a közlekedési szektorban – ezeket a megoldásokat ígéri a Knorr-Bremse a látogatóknak IAA TRANSPORTATION 2022. kiállításon. Hannoverben a Knorr-Bremse átláthatóan és egyértelműen elmagyarázott bemutatót tart a vezetési automatizálás, az e-mobilitás, a fenntarthatóság, és a járművek közötti valamint járművek és az infrastruktúra közötti kommunikáció területein. Látogasson el a standunkra és találkozzon a Knorr-Bremse-vel az IAA TRANSPORTATION rendezvényen szeptemberben 2022. 20-25., Hannoverben, Németországban (12-es csarnok, C21-es stand).

www.knorr-bremse.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Knorr-Bremse ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: