Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Bemutatkozott az Opel Astra GSe és az Astra Sports Tourer GSe

2022.09.28

Forrás: Opel, Sajtóközlemény
• Az Opel sportos jövője elektromos: a plug-in hibrid hajtásláncú Astra GSe és Astra Sports Tourer GSe bemutatásával új almárka született


• Sportosság és felelősségtudat: a GSe modellek nagyteljesítményűek, ugyanakkor teljesen emissziómentes működésre is képesek
• Egyedi GSe futómű: alacsonyabb hasmagasság, egyedi kormányzási beállítások és speciális hangolású felfüggesztés
• Egyedi GSe formaelemek: a Manta GSe tanulmányautóról ismerős 18 colos könnyűfém keréktárcsák és egyedi AGR minősítésű GSe első ülések

Rüsselsheim. A GSe visszatér! Miután az Opel bejelentette, hogy GSe néven új, dinamikus, és villamosított hajtású modelleket felvonultató almárkát indít, ma nyilvánosságra hozta az első GSe-k fotóit, és a hozzájuk kapcsolódó fontosabb információkat is. A sorozat az Astra GSe-vel, és az Opel Astra Sports Tourer GSe-vel indul.

Az Astra családból már ismerős kifinomult plug-in hibrid hajtásláncok a GSe autókban a komfort és az élvezetesen sportos vezetési tulajdonságok egyensúlyát kínálják, környezettudatos tiszta működés mellett.

“Az Astra GSe és az Astra Sports Tourer GSe tökéletes új, dinamikus almárkánk bevezetésére, hiszen megjelenésük kiválóan összecseng vállalásunkkal, amelynek értelmében az Opel 2028-ra tisztán elektromos márkává alakul.” - mondta Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója.

https://www.youtube.com/watch?v=-YV6C8TMGtI  
Új Opel Astra Gse: Az úton áramló energia ; 0:57 

225 LE-s (165 kW) teljesítményével és 360 Nm-es forgatónyomatékával (WLTP1 vegyes fogyasztás: 1.2-1.1 l/100 km, CO2: 26-25 g/km; előzetes adatok) az Astra GSe és az Astra Sports Tourer GSe rugalmasságban, gyorsulásban és végsebességben is kategóriája élvonalába tartozik.

Ugyanakkor az újdonságok szintén mércét állítanak vezetési élményben. Az Astra család többi tagjához viszonyítva a GSe-k nem csak agilisabbak, de pontosabban is vezethetők; kormányzásuk, felfüggesztésük és fékrendszerük gyorsan és kiszámíthatóan reagál a vezető minden utasítására.

A sportos vezethetőség érdekében a GSe modellek újrahangolt futóművének hasmagasságát 10 mm-rel csökkentették. Ennek eredményeként az újdonságok közvetlen konkurenseikét felülmúló stabilitással és ívmeneti jellemzőkkel bírnak, különösen kanyarban fékezéskor, illetve - mint valamennyi Opel - nagy sebességnél, az autópályákon.

A kormányzás sportos hangolása egyedi GSe jellemző, ugyanakkor a rugózás és a hidraulikus lengéscsillapítók speciális beállítása nem csak a dinamikus vezethetőséget, de a kényelmet is szolgálja. A lengéscsillapítók a KONI FSD (Frequency Selective Damping: frekvenciafüggő csillapítás) nevű rendszerét használják; más-más csillapítási karakterisztika tartozik a magas (futómű kontroll) illetve az alacsony frekvenciájú (karosszéria kontroll) rezgésekhez. A GSe modellek ESP beállításai szintén egyediek, a rendszer beavatkozási határát magasabbra emelték, hogy működése jobban illeszkedjen a dinamikus vezetési szokásokhoz.

Céltudatos: határozott és letisztult Astra vonalak GSe stílusrészletekkel

Az új Opel Astra a márka határozott és tiszta formai állásfoglalása, amelyet a GSe modellek egyedi részletei még céltudatosabbá formálnak. Kívülről a tisztán elektromos Manta GSe tanulmányautóról ismerős különleges vonalú, 18 colos kerekek, az egyedi első lökhárító, valamint a csomagtérajtó GSe emblémája is erősíti a dinamikus karaktert. Az utastérben az Alcantara huzatú első sportülések nem csak egyedi GSe-elemek, de AGR minősítésükkel tovább is öregbítik az Opelek legendás ergonómiájának hírnevét, különösen az Astra kategóriájában.

Az Opel “GSe” jelölése korábban hagyományosan a “Grand Sport Einspritzung” (Grand Sport Befecskendezés) kifejezést rövidítette, például az Opel Commodore GS/E és az Opel Monza GSE típusokon. Ma a GSe azonban már az Opel csúcskategóriás sportos almárkája, így a rövidítés jelentése kifejtve “Grand Sport electric” (Grand Sport elektromos). Az élvezetes vezethetőség és a lokálisan emissziómentes használhatóság kombinációja révén az Opel GSe modelljei újradefiniálják a sportosság fogalmát.

[1] Előzetes adatok a korábbi NEDC ciklust felváltó, valósághűbb értékeket szolgáltató WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) tesztciklus alapján. Az autók még nem elérhetők. A fogyasztás, a CO2-kibocsátás és a hatótáv értékei nem csak a jármű műszaki jellemzőitől függenek, hanem jelentős részben a vezetési stílustól és a környezeti jellemzőktől is. A közölt fogyasztási és kibocsátási adatok nem reprezentálják egy-egy adott jármű jellemzőit, és kizárólag az összehasonlíthatóságot szolgálják.    

www.opel.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; YouTube ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: