Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility először mutatja be a Mireo Plus B vonatot az InnoTrans 2022 kiállításon

2022.09.26

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• 27 akkumulátor meghajtású vonat a Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) számára


• Innovatív és energiatakarékos akkumulátoros hibrid platform, amely felsővezetékről vagy anélkül is üzemeltethető

• a Siemens Mobility további 38 Mireo Plus B vonatot szállít a Niederbarnimer Eisenbahn (NEB) és a dán Midtjyske Jernbaner részére

A Siemens Mobility először az InnoTrans 2022 kiállításon mutatja be a nagyközönségnek a Mireo Plus B akkumulátor vonatszerelvényt. A Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) 2020-ban 27 Mireo Plus B vonatot rendelt a Siemens Mobilitytől. A kétkocsis, 120 férőhelyes elektromos vonatok akkumulátoros hibrid hajtásuknak köszönhetően felsővezetékes vagy anélküli vasútvonalakon is közlekedhetnek, és a tervek szerint az Ortenau regionális rendszer 8-as hálózatán működnek majd. A többkocsis motorvonatok leszállítása a tervek szerint 2023 júniusa és decembere között történik majd. 

"Minden vonatnak klímabarátnak kell lennie. Ahol még nincsen kiépítve felsővezeték, ott alternatív és klímabarát megoldásokat választunk. A Mireo Plus B akkumulátoros hibrid meghajtásának köszönhetően 2023 decemberétől károsanyagkibocsátás-mentesen közlekednek majd a vonatok az Ortenau régióban. Baden-Württemberg tartomány úttörőként mutat utat Németországban, és tulajdonosként finanszírozza az akkumulátoros szerelvények bevezetését és üzemeltetését. A beszerzés is az „életciklus-szemléleten” alapul, ami azt jelenti, hogy most először garantáljuk a karbantartást és a szervizelést a szerződés teljes időtartama alatt” – mondja Winfried Hermann Baden-Württemberg közlekedési minisztere.

"Ezzel a megrendeléssel Baden-Württemberg tartomány a mobilitás jövőjébe fektet be. A Mireo Plus B akkumulátoros szerelvényünk klímabarát, helyi károsanyagkibocsátás-mentes személyszállítást tesz lehetővé, és így fenntartható alternatívát kínál a többkocsis dízel motorvonatok használatára a nem villamosított vonalakon” -  jelentette ki Gerhard Greiter, a Siemens Mobility északkelet-európai vezérigazgatója.

A Mireo Plus B hatótávolsága akkumulátoros üzemmódban valós körülmények között több mint 80 kilométer. Az akkumulátorok feltöltése a felsővezetékről, valamint a fékezési energia felhasználásával történhet. Az akkumulátorrendszer a padló alatt van elhelyezve és két akkumulátortartóból áll. Hosszú élettartamú lítium-ion akkumulátorokat használnak. A tervek szerint a Siemens Mobility gondoskodik majd a szerelvények karbantartásáról is csaknem 30 évig. A vonatok a Siemens Mobility krefeldi üzemében készülnek majd. 

Az ortenau-i 8-as hálózat a következő szakaszokból áll

• Offenburg - Freudenstadt/Hornberg
• Offenburg - Bad Griesbach
• Offenburg - Achern
• Achern - Ottenhöfen és
• Biberach (Baden) - Oberharmersbach-Riersbach
• Calw - Weil der Stadt - Renningen

A Baden-Württemberg részére történő megrendelésen túlmenően a Siemens Mobility két további megrendelést is kapott a Mireo Plus B-re: a Niederbarnimer Eisenbahn (NEB) 31 Mireo Plus B vonatot rendelt 2021-ben. További hét vonatot szállítanak a dán Midtjyske Jernbaner vállalat számára 2024 végétől. 

A sajtóanyag angol nyelven elérhető itt: 
https://sie.ag/3xzEg4G    

www.siemens.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: