Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility, a RATP és az Île-de-France Mobilités a párizsi metró 4-es vonalának teljes automatizálását ünnepli

2022.09.12

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• A Siemens Mobility támogatta a RATP és az Ile-de-France Mobilités-t a 4-es vonal teljes automatizálásában


• A Siemens Mobility teljes körűen automatizálta a vonalat a digitális rendszerével és a CBTC vonatvezérlő technológiájával

• A 4-es vonal automatizálásával központosítják a forgalomirányítást, javul a rendelkezésre állás, a megbízhatóság és bővül a kapacitás

A párizsi metró 4-es vonalának korszerűsítése a legmagasabb szintű automatizálással befejeződött, az automata vezető nélküli metrók pedig megkezdték az uzemet. A 4-es vonal digitalizálása és optimalizálása lehetővé teszi az RATP számára, hogy biztonságosan növelje a járatgyakoriságot azáltal, hogy a vonatkövetési időt 105 másodpercről 85 másodpercre csökkenti. Az RATP által 2015-ben a 4-es vonal automatizálására kiválasztott Siemens Mobility digitalizált kommunikációt és CBTC vonatvezérlő rendszereket szállított a hálózat modernizálása érdekében. A júniusban megkezdett, utasok nélküli próbaüzem után a 4-es vonal automatizálása mára valósággá vált. Idővel egyre több automata, vezető nélküli ingajáratú vonatot állítanak majd forgalomba annak érdekében, hogy 2023 végére elérjék a teljes automatizálást.

"A százéves vonal jelenlegi automatizálása a RATP csoport és partnere, a Siemens Mobility egyedülálló know-how-jának egy újabb megjelenési formája az automatikus metrórendszerek terén. Az IDFM-mel együttműködve ezt a projektet is felhasználtuk arra, hogy a vonalat az utasok számára korszerűsítsük, t.k.  szélesebb ajtók és korszerűbb utastájékoztató rendszerek kialakításával. A későbbiekben más modernizációs projekteket is megvalósítunk majd a Siemens Mobility-vel együttműködve, különös tekintettel egy új automata vezérlőrendszer bevezetésére a 14-es vonalon, valamint a vonal meghosszabbítására Saint-Denis Pleyelig és az Orly repülőtérig”, mondta Catherine Guillouard, a RATP csoport  elnök-vezérigazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az RATP-vel és az Île-de-France Mobilités-vel együttműködve sikerült végrehajtanunk ezt a mérföldkőnek számító projektet, amely a 4-es vonalat a legmagasabb szintű biztosítóberendezéssel, vonatvezérléssel és automatizálási szolgáltatásokkal látja el,” mondta Michael Peter, a Siemens Mobility vezérigazgatója. „Párizs rendelkezik a világ egyik legforgalmasabb metrórendszerével. A csúcstechnológiás CBTC vonatvezérlő rendszerunk GoA 4-es szinten teszi lehetővé, hogy a vonatok járművezető nélkül közlekedjenek, és minden fedélzeti beavatkozás nélkül automatikusan vezérelhetőek és felügyelhetőek legyenek. Ez a valóban modern rendszer növeli a szolgáltatás megbízhatóságát és rendelkezésre állását, ami fokozott utasélményt biztosít a 4-es vonal napi 700 ezer utazójának.”

Ehhez a projekthez a Siemens Mobility a digitalizált rendszereket és a CBTC vonatvezélő berendezést telepített a főforgalmi vágányokra, a járműtelepekre és a majdan a 4-es vonalán közlekedő 52 automata ingajáratú szerelvényre. A Siemens Mobility szállította szintén a központi forgalomirányító rendszer (Operation Central Command (OCC))  berendezéseit és szoftvereit, amely a biztosítóberendezést és a vontatási áramellátást, valamint a fedélzeti és pályamenti rendszerekkel való interfészeket kezeli.

A Siemens Mobility digitalizált CBTC vonatvezérlő lehetővé teszi a RATP számára, hogy biztonságosan növelje a kapacitást és több utast fogadjon a rendszerben. A rendszerállapotról szóló frissítések folyamatos fogadási képessége javítja a működési hatékonyságot is, ami kevesebb késést és naprakészebb utazási információkat eredményez. Ezen túlmenően az automatizált rendszer akár 15%-kal is csökkentheti a vontatási energiafogyasztást.

A 4-es vonal a második legforgalmasabb párizsi metróvonal. Naponta 700 000 utast szállít a 14 kilométeres vonalhosszon, amely 29 állomást kiszolgálva. A forgalmas vonal és a forgalomban előforduló zavarok minimalizálásának szükségessége volt a projekt egyik fő kihívása. A 4-es vonal automatizálása során el kellett végezni a vonal az új déli, Bagneux-Lucie Aubrac állomásig történő meghosszabbítására irányuló munkálatokat is, valamint sikeresen integrálni kellett a három különböző típusú gördülőállományt (MP89, MP05 és MP14). A járvány okozta kihívások ellenére minden funkció sikeresen megvalósult.

A sajtóanyag angol nyelven elérhető itt: 
https://sie.ag/3Bs9yg1  

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: