Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A DAF Trucks iparági vezetőszerepét demonstrálja az IAA 2022 kiállításon

2022.09.19

Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
Új generációs DAF XD és XDC sorozat, vadonatúj, teljesen elektromos PACCAR hajtásláncokkal
A hannoveri IAA Transportation 2022 kiállításon a DAF Trucks új generációs DAF XD és XDC járműveinek bemutatásával átlépett jövő időbe az ipari felhasználású és áruterítő fuvarozás területén.


A DAF emellett a környezetvédelemben is megerősítette vezető szerepét az új generációs DAF XD és XF tehergépkocsik vadonatúj, teljesen elektromos hajtásláncainak bevezetésével. Ezek az izgalmas, új tehergépkocsik egyetlen feltöltéssel több mint 500 „zéró károsanyag-kibocsátású” kilométer hatótávolságot biztosítanak.
 
A DAF Trucks domináns helyzetben van a hannoveri IAA Transportation 2022 kiállítás 21-es csarnokában, ahol fantasztikus színpadot alakított ki vadonatúj, díjnyertes termékvonalának.

• A teljesen új DAF XD sorozat új etalont teremt az áruterítési szegmensben
- Az iparágvezető DAF XF, XG és XG⁺ típusok műszaki alapját hordozza
- Kategóriájában vezet biztonság, hatékonyság és járművezetői kényelem tekintetében
- Rendkívül sokoldalú termékválaszték
- A gyártás 2022 őszén kezdődik

• Új DAF XDC és XFC kereskedelmi és építőipari alkalmazásokhoz
- 3 és 4 tengelyes konfigurációk
- Robusztus kivitel egyedi hűtőráccsal és lökhárítóval
- Kiváló terepszög és nagy hasmagasság

• Az új DAF XD és XF Electric a környezetvédelemben betöltött vezető szerepet tanúsítja
- Csúcstechnológiájú PACCAR elektromotorok akár 350 kW (480 LE) teljesítménnyel
- Hatékony akkumulátorcsomagok széles választéka
- 200 és több mint 500 kilométer közötti „zéró károsanyag-kibocsátású” hatótávokj
- DAF Electric tehergépkocsi-összeszerelő üzem

• Az új DAF XF mostantól nappali- és hálófülkével is kapható

Az új DAF XD: áruterítés jövőidőben

Az IAA Transportation 2022 kiállításon a DAF az ipari felhasználású és áruterítő tehergépkocsik teljesen új választékát mutatja be. Az új generációs DAF XD a 2022-es év nemzetközi tehergépkocsija, a többszörösen díjnyertes XF, XG és XG⁺ távolsági tehergépkocsik alapjait hordozza. Az új generációs DAF XD a saját kategóriájában új mércét állít fel a biztonság, a hatékonyság és a járművezetői kényelem terén.

Új szabvány a biztonságban

Az új generációs DAF XD fülkéjét nagyméretű szélvédővel, nagy oldalablakokkal és rendkívül alacsony övvonallal alakították ki a kategóriaelső közvetlen látótér érdekében. Mindezt az alacsony pozícióba ültetett vezetőfülkével (17 cm-rel alacsonyabb fülkefelfüggesztés, az új XF-hez képest) és az új, a váltósofőr oldalán kontúros kivitelű „Vision” műszerfallal együtt érték el.

Opcióként járdára néző ablak és felhajtható váltósofőrülés is rendelhető, hogy akadálytalanul lehessen látni a tehergépkocsi jobb oldalán közlekedő gyalogosokra és kerékpárosokra. A DAF Digital Vision System és a DAF Corner View szintén hozzájárul a páratlan közvetett kilátáshoz. A DAF City Turn Assist vizuális és hangjelzéses figyelmeztetésekkel tájékoztatja a járművezetőt arról, ha a közlekedés többi résztvevője a váltósofőr oldali holttérben tartózkodik.

Új szabvány a hatékonyságban

Az első osztályú üzemanyag-hatékonyság és az alacsony CO2 -kibocsátás a tökéletesen kialakított, aerodinamikus fülke révén valósult meg. A DAF XF, XG és XG⁺ távolsági típusaihoz hasonlóan nagy rádiusszal tervezett, ívelt szélvédő, valamint optimális motor és fülke alatti légáramlat jellemzi.

A piacvezető járműhatékonyságot még tovább növeli az új PACCAR MX-11 motor, az intelligens kipufogógáz-utókezelő rendszer, az alacsony járműsúly, a szabványos TraXon automatizált sebességváltó és a kifinomult vezetéstámogató rendszerek. A mellékhajtások, felépítményrögzítő modulok és alkalmazás-csatlakozók széles körű elérhetősége biztosítja az első osztályú felépítményezhetőséget.

Új szabvány a járművezetői kényelemben

Az új generációs XD kiváló, könnyen hozzáférhető és tágas fülkéket kínál, akár 10 m3 térfogatig. A Sleeper és Sleeper High Cab fülkékkel együtt Day Cab fülke is rendelhető, amely alapfelszereltségként bővített belső teret kínál.

Az ülés és a kormánykerék páratlan beállítási tartományai ideális vezetési pozíciót garantálnak. A feltűnő és rendkívül ergonomikus műszerfal kristálytiszta és teljesen digitális kijelzőkkel rendelkezik. A vezetés és az irányíthatóság előnyére válik az alváz elülső részének, a fülkefelfüggesztésnek és a hátsó tengely felfüggesztésének teljesen új kialakítása.

A sokoldalúság terén kiemelkedő

Az új generációs DAF XD a 4x2 és 6x2 tengelykonfigurációk teljes választékával, vontatóként és tehergépkocsi-alvázként egyaránt rendelhető. A gyártási folyamat 2022 őszén veszi kezdetét.

A teljesen új DAF XD áruterítő és kereskedelmi fuvarozásra szolgáló tehergépkocsi-sorozat a tulajdonosok öröme és a járművezetők álma.
 
DAF XDC és XFC kereskedelmi és építőipari alkalmazásokhoz

Az IAA Transportation 2022 kiállításon a DAF az új generációs DAF XDC és XFC típusokat is bemutatja. Ezek a kiváló minőségű építőipari járművek szimpla vagy dupla tengelyhajtású, két-, három- és négytengelyes konfigurációkban kaphatók, hogy megfeleljenek a kereskedelmi és építőipari szegmens speciális követelményeinek.

Nagy rakománysúly és masszív kialakítás

A 10,8 literes PACCAR MX-11 motorral szerelt új generációs XDC és a 10,8 literes PACCAR MX-11 és 12,9 literes PACCAR MX-13 motorral szerelt XFC a kis menetkész tömegnek köszönhetően nagy rakománysúlyt kínál. Ezeket a robusztus lökhárítóval, erős hűtőráccsal és acél hűtővédő lemezzel ellátott Construction típusokat úgy tervezték, hogy a legnehezebb körülmények között is megbirkóznak még a legkeményebb feladatokkal is. Az XDC és XFC tehergépkocsik a nagy terepszögnek és a nagy hasmagasságnak köszönhetően kiváló terepteljesítményt nyújtanak.

A DAF által kínált új, prémium minőségű kereskedelmi és építőipari tehergépkocsik gyártása 2023 elején kezdődik, és mostantól megrendelhetők.

A nagy rakománysúlyt, a kiváló közúti- és terepteljesítményt, valamint a masszív kialakítást ötvöző új 2, 3 és 4 tengelyes DAF XDC és XFC tehergépkocsik a tökéletes járművek kereskedelmi és építőipari alkalmazásokhoz. 

A DAF bemutatja új generációs DAF XD és XF Electric járműveit

A DAF Trucks az új XD és XF Electric tehergépkocsik bevezetésével megerősíti helyzetét a „zéró károsanyag-kibocsátású” járművek vezető gyártójaként. Ezek az innovatív tehergépkocsik teljesen új, moduláris hajtáslánccal rendelkeznek, hogy egyetlen feltöltéssel 200 és akár több mint 500 kilométer közötti „zéró károsanyag-kibocsátású” távolságokat tehessenek meg. A mostantól rendelhető DAF XD Electric és DAF XF Electric típusok vontatóként és tehergépkocsi-alvázként elérhetők.

Annak érdekében, hogy az új DAF XD és XF Electric optimálisan az ügyfelek igényeihez igazodjon, a hatékony és megbízható PACCAR elektromotorok 170 és 350 kW (230 és 480 LE) közötti teljesítményleadásra képesek. Az akár 5 külön egységből álló akkumulátorcsomagokkal kombinálva a teljesen elektromos hatótávolság a körülményektől és az alkalmazástól függően akár az 500 kilométert is meghaladhatja.

Gyors és váltóáramú töltési lehetőségek

Az új generációs XD és XF Electric az akár 325 kW töltésiteljesítménnyel gyorsan feltölthető, így a 3 külön egységből álló akkumulátorcsomag kapacitása mindössze 45 perc alatt visszaállítható 0-ról 80%-ra. Opcióként fedélzeti töltővel is rendelhető, melynek köszönhetően akár 22 kW-os váltakozó áramú (AC) töltést is képes fogadni. Ez rugalmasságot biztosít a jármű üzemeltetésében olyan helyeken is, ahol nem állnak rendelkezésre egyenáramú töltők. 

Gyártás Eindhovenben

Az innovatív DAF XD és XF Electric tehergépkocsikat egy vadonatúj gyártósoron szerelik össze Eindhovenben. A korszerű DAF Electric tehergépkocsi-összeszerelő üzem 2023-ban kezdi meg a sorozatgyártást.

A teljesen új, moduláris elektromos jármű hajtásláncokkal a DAF ismét vezető szerepet vállal a zéró károsanyag-kibocsátású szállítmányozásban, prémium kategóriás, teljesen elektromos tehergépkocsi-megoldásokat kínálva ügyfeleinek.

A DAF XF 2022-es év nemzetközi tehergépkocsijának új változatai

Az IAA Transportation 2022 kiállításon a DAF a sikeres új XF típus, a „2022-es év nemzetközi tehergépkocsijának” termékválasztékát is bővíti. A kínálat újdonságai a Day Cab és a Sleeper Cab, amelyek a meglévő Sleeper High változatot egészítik ki.

Az új generációs XD, XF, XG és XG⁺ alváz- és fülkeváltozatainak teljes választékának bővítésével a DAF a legfejlettebb tehergépkocsikat kínálja a piacon áruterítő, kereskedelmi, nagy igénybevételre méretezett és távolsági alkalmazásokhoz.

www.daftrucks.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: