Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Friss felmérések bizonyítják, hogy óriási az elvárás az áruszállítás villamosítására vonatkozóan

2022.09.22

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
Európa vezető e-kereskedelmi és gyártóvállalatai szerint a közúti áruszállítás a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének legfontosabb területe. Az Ipsos és a Volvo Trucks legújabb, közös felméréséből kiderül,


hogy a megrendelők hajlandóak magasabb díjat fizetni az alacsonyabb CO2-kibocsátású járművel elvégzett fuvarfeladatért.

A Volvo Trucks megbízásából az Ipsos piackutató cég száz nagy e-kereskedelmi és gyártócég bevonásával készített felmérést Európa nyolc országában azzal kapcsolatban, hogy mik az igényeik a jövőben a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes áruszállításra vonatkozóan.
 
A megkérdezett cégek nagy többsége azt tűzte ki céljául, hogy csökkenti a környezeti lábnyomát. A megkeresett vállalatok 78%-a azt nyilatkozta, hogy hajlandó magasabb összeget fizetni annak a szállítmányozó cégnek, akinek flottája alacsonyabb, vagy nulla károsanyag-kibocsátással rendelkezik. A felmérésben részt vevők 85%-a készen áll arra is, hogy lecserélje a szállítmányozási partnerét, ha az nem képes a környezeti célkitűzéseket teljesíteni.
 
A felmérés egyértelmű összefüggést állapított meg a vállalatok jövőbeni üzleti lehetőségei és a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes árutovábbítási megoldások között. A megkérdezettek 60%-a úgy véli, az ügyfelek elvesztését kockáztatja azzal, ha nem tudja a CO2-kibocsátás csökkentésére vonatkozó fogyasztói igényt kielégíteni.
 
"Felemelő érzés látni, hogy ekkora az igény a károsanyag-kibocsátás nullára történő csökkentésére. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az iparágban is jelentős változások fognak végbemenni. Hiszünk abban, hogy a villamosítás lesz a kulcs a nulla károsanyag-kibocsátású közúti áruszállításhoz, így büszkék vagyunk arra, hogy a Volvo Trucks már ma képes tisztán elektromos megoldást kínálni a fuvarfeladatok legszélesebb körére. Az áruszállítás villamosítása bőséges üzleti lehetőséget hordoz magában” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.
 
A Volvo Trucks stratégiai célja, hogy 2030-ra az eladott új tehergépjárműveinek fele akkumulátoros vagy üzemanyagcellás elektromos legyen. Az elektromos meghajtásra való átállásban Európa és Észak-Amerika jár az élen, ahol a célok még magasabbak. Európában például a 2030-ig értékesített új tehergépkocsik esetében jelenleg 70% körüli az ambíció.
 
Az Ipsos által végzett felmérésről

¤  A piackutatást 2022 júniusában végezték, száz darab interjú lebonyolításával, amelyben vezető beosztásban lévő, főleg a beszerzés, a logisztika, az ellátási lánc menedzsment és/vagy a fenntarthatóság témaköréért felelős szakembereket kérdeztek meg.

¤  A piackutatást a következő országok bevonásával végezték: Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Svédország, Norvégia.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: