Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks, az IKEA és a Raben Group egyesítik erőiket a károsanyagkibocsátás-mentes szállítmányozásért folytatott harcban

2022.09.14

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
Együttműködési megállapodást írt alá a Volvo Trucks, az IKEA Industry és a Raben Group a károsanyagkibocsátás-mentes nehézáru-szállításra vonatkozóan. Az IKEA két, lengyelországi gyára közötti, beföldi fuvarozási feladatokra fog elektromos Volvo nehézgépjárműveket munkába állítani,


amelyek üzemeltetéséért a Raben Group felel majd. A kísérleti projekt tapasztalatait arra használják fel, hogy a hosszabb távú fuvarfeladatok villamosítása is mihamarabb megkezdődhessen.

Az IKEA világszinten több mint kétmillió küldeményt szállíttat el évente. A cég klímaváltozással kapcsolatos stratégiai célja az, hogy küldeményenként 70%-kal* csökkentse a termékek kiszállításával kapcsolatos üvegházhatású gázok kibocsátását. Ahhoz, hogy ezt elérje, kulcsfontosságú a kiszállításokat végző nehézgépjárművek mihamarabbi villamosítása. A közúti áruszállítás villamosítása az egyik megoldás az éghajlatváltozás kiváltó okának kezelésére.

Az IKEA Industry a Volvo Trucks-szal és a Raben Grouppal közösen állít forgalomba lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású, elektromos Volvo FM tehergépjárműveket, amelyeket arra fognak használni, hogy a bútoripari cég két, egymástól 14 kilométerre fekvő nyugat-lengyelországi gyára között ellássák a fuvarfeladatokat.

Az elektromos Volvo tehergépjárműveket az IKEA Industry gyártóüzemében, megújuló erőforrásokból előállított árammal fogják tölteni. Az első elektromos járművek az ősz folyamán állnak munkába, a későbbiekben pedig, a kísérleti projekt eredményei alapján,  további e-kamionokkal bővülhet a flotta.

"Örömmel számolunk be erről az együttműködésről, amelynek segítségével hozzájárulhatunk a közúti áruszállítás fenntarthatóbbá tételéhez. A kísérleti projekt alkalmat biztosít nekünk arra, hogy feltárjuk és megismerjük az elektromos járművekkel történő árutovábbítás bevezetésével kapcsolatos kihívásokat és lehetőségeket, valamint a nagyobb közlekedési hálózaton belüli kölcsönös függőségeket” – mondja Małgorzata Dobies-Turulska, az IKEA Industry zbąszyneki gyárának ügyvezető igazgatója. 

"Izgatottan várjuk, hogy az IKEA-val és a Raben Grouppal közösen dolgozhassunk a fenntarthatóbb tehergépjármű-közlekedés ügyében. Mindkét partnerünk ugyanolyan ambíciózus célokat tűzött ki maga elé a klímaváltozással kapcsolatban, mint a Volvo Csoport. A közös projekt során pedig értékes tudásra tehetünk szert, és megalapozhatjuk a jövőbeni, még szélesebbkörű együttműködésünket” – mondja Robert Grozdanovski, a Volvo Trucks közép- és kelet-európai régiójáért felelős ügyvezető alelnöke.

"A Raben Group számára ez a közös projekt jelenti az első lépést a járműflottánk karbonsemlegességéhez vezető úton. Ez is része a vállalat CO2 -kibocsátás csökkentését célzó, a Tudományos Alapú Célkitűzések (Science Based Targets - SBTi) szakértői által jóváhagyott céljainak. Ez a projekt a teljes kamionos szállítási folyamat szempontjából is fontos. Mi vagyunk az egyik első logisztikai vállalat Európában, amely vállalta azt az ambiciózus kihívást, hogy egy 24 tonnás pótkocsival dolgozó elektromos teherautót üzemeltessen” – mondja Piotr Banasiak, a Raben Transport ügyvezető igazgatója.

A Volvo Trucks az elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását 2019-ben kezdte, a teherautó-gyártók közül a világon az elsők között. Mára a vállalat hat modelljét gyártja elektromos hajtáslánccal sorozatban, és ezzel az iparág legszélesebb elektromos járműpalettájával rendelkezik. A vállalat célja, hogy 2030-ra minden második eladott új tehergépjárműve elektromos legyen.

*a 2017. évi értékekhez képest (nem számítva a vásárlókhoz történő, utolsó kilométeres kiszállítást).

Az IKEA Industry-ról

Az IKEA Industry szerves részét képezi az IKEA Supply-nak és az IKEA házon belüli gyártási műveleteinek. Nyolc országban összesen 22 gyárteleppel rendelkezik, körülbelül 17.500 főt foglalkoztat, és ezzel a világ legnagyobb gyártója a fából készült bútornak.

A Rabenről

A Raben Group egy logisztikai szolgáltató vállalat, amely raktárlogisztikai, belföldi és nemzetközi disztribúciós, friss áru logisztikai, tengeri és légi szállítmányozási és intermodális szállítmányozási szolgáltatásokat nyújt. 15 európai országban, több, mint 160 telephellyel rendelkezik, és minden nap több, mint 9.000 kamiont indít útnak.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; - IKEA ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: