Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Számos további alkalmazás, megszokott egyszerűség: az új LBR iisy cobotok

2022.09.21

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Az LBR iisy 11 kg és az LBR iisy 15 kg modellekkel a KUKA bemutatja két új Cobot modelljét. A megnövelt teherbírásnak, a jelentősen nagyobb hatótávolságnak és a magasabb IP-védelmi osztálynak köszönhetően a két érzékeny, könnyű cobot az új alkalmazások széles körében használható.


Az LBR iisy támogatja a robotok egyszerű használatát és az automatizálást – a beállítástól a tanításon át a szervizelésig

Az LBR iisy sorozat könnyű cobot támogatja a robotika egyszerűségét – az üzembe helyezéshez elég néhány perc és robotikai vagy programozási ismeretek sem szükségesek. Mindezt az új, egyszerű és intuitív KUKA iiQKA.OS operációs rendszer teszi lehetővé.

A 3 kg teherbírással rendelkező és sorozatgyártásban is elérhető LBR iisy változat is kapható új „big iisys” robotok támogatják az iiQKA.OS operációs rendszer használatát. Az LBR iisy sorozat együttműködő robotjainak tipikus alkalmazási területei a pick & place, telepítési, tesztelési és kezelési feladatok rugalmas automatizálása, valamint a gépek be- és kirakodása. Az LBR iisy sorozatú Cobot robotok kitűnően használhatók a különböző ipari területeken, biztosítják a kitűnő ár-érték arányt és a teljes körű KUKA szolgáltatásokat.

Az LBR iisy az „Easy Customer Experience” (Kitűnő ügyféltapasztalat) tükre. 

Első osztályú hardver és intuitív szoftver: Az új iiQKA.OS operációs rendszerrel kombinálva az LBR iisy sorozat teljesen új robotikai élményt biztosít. A cobotok kevesebb, mint 90 perc alatt üzemkészek – a drag-and-drop (elhelyezés húzással) funkciókon keresztüli programozás, az ergonomikus parancsokon keresztüli kellemes tanítás és asmartPAD pro vezérlés minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a robotikát.

A cobotok nyomatékérzékelői támogatják a védőkerítés nélküli üzemeltetést, a kézi beállítást, és óhaj esetén a felhasználó és a robotok közötti biztonságos együttműködést. Különösen a kis- és középvállalkozások élvezhetik az LBR iisy nagyobb integrációs erőfeszítés vagy jellegzetes know-how nélküli gyors üzembe helyezésének előnyeit.

A klasszikus ipari robotokkal ellentétben a cobotok kiegészítik az emberi tevékenységet. A kézi tanítási funkcióval az automatizálás gyorsabb és egyszerűbb.

Nagyobb teherbírás, hatótávolság és szabadság: LBR iisy 11 kg és LBR iisy 15 kg

A két új LBR iisy változat teherbírása 11 kg, illetve 15 kg. A hatótávolság 1300 mm, illetve 930 mm. Mindkét robot telepíthető a padlóra, a mennyezetre vagy a falra, és rendelkezhet az IP54 védelmi osztállyal. Így biztosított a por- és a nedvességvédelem.

Továbbá, a személyek biztonságát támogatja az LBR iisy cobotokkal történő automatizálás is: a sérülést megelőző tervezéstől a robotrendszer biztonsági funkcióinak használatáig. Az együttműködő robotok vezérlését a helytakarékos KR C5 micro biztosítja és támogatja a robotrendszer 230 V alatti működését, így fokozva a rugalmasságot és az alkalmazási lehetőségeket. A KUKA Marketplace biztosítja a cobotgyártó KUKA rendszereihez a tökéletesen illeszkedő tartozékokat. Ide tartoznak például a megfogók vagy a különböző automatizálási alkalmazásokhoz készült Vision-érzékelők.

Az LBR iisy cobotok támogatják az új automatizálási alkalmazások kifejlesztését. Tökéletesen használható közép- és kisvállalkozások által.

"Kifejlesztettük az LBR iisy-t, hogy a kisebb vállalkozások is örvendhessenek a robotika előnyeinek. Az új iiQKA.OS operációs rendszer nem igényel jellegzetes ismereteket."
Christoph Schaible, portfóliómenedzser, Ember-Robot Együttműködés

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: