Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB és a Hydrogen Optimized stratégiai befektetéssel bővíti a zöld hidrogén előállítását támogató partneri együttműködését

2022.09.20

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A megállapodás biztosítja a két vállalat globális vezető szerepét a nagyüzemi-méretű, zöldhidrogén-termelő rendszerek terén.


•  A két fél technológiájának kombinált kínálata magába foglalja a Hydrogen Optimized nagy teljesítményű RuggedCell™ elektrolizáló rendszereit és az ABB nagy teljesítményű egyenirányítóit.

•  A két vállalat egy új kereskedelmi megállapodás aláírásával erősítette meg a már meglévő együttműködésüket. A megállapodást az új-fundlandi Stephenville-ben megrendezett hidrogén szakkiállításon írták alá, amelyen részt vett Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár is.  
 
Az ABB és a Hydrogen Optimized Inc. (HOI) – a kanadai technológiai innovátor, amely a zöld hidrogén nagyüzemi előállítására szakosodott – megállapodást írt alá a két fél meglévő stratégiai kapcsolatának bővítéséről. Az együttműködés részét képezi az ABB-nek a Key DH Technologies Inc.-be (KEY), a HOI anyavállalatába történő befektetése is. Az egyedülállóan nagy beruházással a két fél a gyorsan fejlődő zöldhidrogén-gyártási szegmenst kívánja támogatni. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A megállapodás aláírására azt követően került sor, hogy 2022. augusztus 23-án a két vállalat bemutatta zöld hidrogéntechnológiáit a Németország és Kanada Atlanti-óceáni tartományai által közösen, Stephenville-ben (Új-Fundland) rendezett „Megújuló Hidrogén Expón” (Renewable Hydrogen Expo), amelyen részt vett Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár is. Szakmai körökben úgy vélik, hogy az alacsony vagy nulla szén-dioxid-kibocsátással előállított hidrogénnek fontos szerepe lesz abban, hogy 2050-ig elérjük a nettó nulla kibocsátást.
 
Az ABB és a HOI 2020-ban megkezdett stratégiai együttműködésének felgyorsításával a két vállalat előmozdítja a gazdaságos, nagyüzemi zöldhidrogén-termelő rendszerek kiépítését az alapvető szükségletek széles körét kielégítő, ám nehezen szén-dioxid-mentesíthető iparágakban, köztük az energiatermelésben, a fémgyártásban, a cementgyártában, a közüzemi ágazatban, az ammónia- és műtrágyagyártásban, valamint a repülőgép-, hajó-, teherautó- és vasúti üzemanyagokat gyártó ágazatban.   
A vállalatok a saját tudásukra és erőforrásaikra támaszkodva arra törekszenek, hogy minél gyorsabban kereskedelmi forgalomba hozzák, és a világ legnagyobb zöld hidrogénerőművei számára elérhetővé tegyék a HOI szabadalmaztatott, nagy teljesítményű RuggedCell™ elektrolizáló technológiáját. A víz elektrolízise az a folyamat, amelynek során elektromos energia alkalmazásával a vizet hidrogénre és oxigénre bontják. A RuggedCell™ technológia a megújuló villamos energiát, például a víz-, a nap- és a szélenergiát alakítja át zöld hidrogénné az ipar számára.   
 
„Nagyon várjuk, hogy vállalataink két éve tartó munkakapcsolatára építve a zöld hidrogénben rejlő hatalmas globális lehetőségeket kihasználhassuk,” - mondta Joachim Braun, az ABB Process Industries divíziójának elnöke. „A RuggedCell™ technológia szigorú tesztelését követően biztosak vagyunk abban, hogy az ABB nagy teljesítményű egyenirányítóival kombinálva ez a technológia kategóriavezetővé válhat a nagyüzemi zöldhidrogén-szegmensben. Kiegészítő technológiáink megerősítik a Hydrogen Optimized értékajánlatát, és felgyorsítják a RuggedCell™ kereskedelmi forgalomba hozatalát.”  
 
„Ez a megállapodás sikeressé tesz minket a nagyüzemi szegmensben, ahol az ügyfelek több száz megawattos és több gigawattos létesítményeket igényelnek” - mondta Andrew T. B. Stuart, a KEY és a HOI elnök-vezérigazgatója. „Az ABB globális piaci jelenléte, kereskedelmi kapcsolatai és technológiai vezető szerepe a nagy teljesítményű egyenirányítók, a DCS vezérlőrendszerek és a gyártásautomatizálás területén biztosítja számunkra a piacra jutást és a képességeket ahhoz, hogy elérjük vállalatunk céljait.” 

A DNV 2022 júniusában közzétett jelentése azt jelzi, hogy a becslések szerint a világszerte telepített elektrolizáló rendszerek összteljesítménye 2050-re eléri a 3100 gigawattot. A csoport előrejelzése szerint a század közepére a villamos energián alapuló zöld hidrogén lesz a hidrogéntermelés domináns formája, a termelés 72 százalékát adva.    
 
Az ABB az ABB Technology Ventures-ön (ATV) keresztül a KEY-be történő befektetéséből származó bevételeit a HOI szellemi tulajdonának fejlesztésére, a kibővült üzleti tevékenységet támogató vállalati kapacitások kiépítésére, valamint az automatizált gyártás és a robotika bevezetésére fordítja. Ezek a fejlesztések felgyorsítják a gigawatt-léptékű elektrolizáló rendszerek gyártásának bevezetését.  

A KEY DH Technologies Inc. innováció-orientált vállalkozásokat fejleszt a deutérium- és hidrogéniparban, és globális piaci igények kielégítésére fókuszál. A KEY-nek három fő működő vállalata van: a Hydrogen Optimized, egy hidrogéntechnológiai magánvállalat, amely a szabadalmaztatott RuggedCell™ elektrolizáló rendszereket fejleszti és forgalmazza a zöld hidrogén nagyüzemi előállításához; az Isowater®, a deutérium-oxid vezető szállítója az élettudományok, a fejlett technológia és a környezettudományok területén működő globális ügyfelek számára; és a nehézhidrogén előállításával kapcsolatos kutatások és innováció élvonalába tartozó deuteraMEDTM, amely nagy értékű deutériumtartalmú termékeket kínál speciális alkalmazásokhoz, valamint szellemi tulajdon-alapú kutatásokhoz és szolgáltatásokhoz. További információért kérjük, látogasson el a www.keydht.com weboldalra.  
  
A Hydrogen Optimized Inc. egy hidrogéntechnológiai magánvállalat, amely nagyüzemi zöld hidrogén-termelő rendszereket fejleszt és forgalmaz. A Key DH Technologies Inc. tagvállalata. A Hydrogen Optimized lehetővé teszi a zöld villamos energia zöld hidrogénné alakítását, és elősegíti a nagy fosszilis tüzelőanyag-felhasználású iparágak fenntarthatósági szempontok szerinti alakítását. A szabadalmaztatott, nagy teljesítményű RuggedCell™ elektrolizáló rendszerünk olyan skálázható megoldásra épül, amely nem tartalmaz irídiumot és más drága platinacsoportba tartozó fémeket, és lehetővé teszi az alacsony költségű tömeggyártást. A rendszer több száz megawattos és több gigawattos nagyságrendű zöld hidrogén üzemű erőművekben is telepíthető. A megoldást a nagy ipari, vegyipari, közüzemi és energetikai végfelhasználóknak szánják. Amennyiben szeretne a Hydrogen Optimized vállalatról többet megtudni, kérjük, látogasson el a www.hydrogenoptimized.com weboldalra. 

Az ABB Technology Ventures (ATV) az ABB (NYSE: ABB) kockázatitőke-befektetési részlege. Az ATV olyan áttörést jelentő, innovatív megoldásokat kínáló technológiai vállalatokat keres, amelyek küldetése egybecseng az ABB azon céljával, hogy aktívan alakítsa az ipari digitalizáció jövőjét. 2009-es megalakulása óta az ATV mintegy 250 millió dollárt fektetett be olyan startupokba, amelyek számos ágazatban tevékenykednek, többek között a robotika, az ipari IoT, a mesterséges intelligencia (AI)/gépi tanulás, az energetikai átállás, a kiberbiztonság, az elektromos mobilitás, az intelligens épületek és az elosztott energiaellátás területén. 
További információért látogasson el a www.abb.com/ventures weboldalra.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. www.abb.hu
Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: