Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Alstom hidrogén üzemanyagcellás vonata, a Coradia iLint, 1,175 kilométert tett meg egyetlen tankolással

2022.09.16

Forrás: FleishmanHillard Café Kft., Alstom Sajtóközlemény
• A sorozatgyártású Coradia iLint 1,175 kilométert tett meg egyetlen tank hidrogénnel
• Károsanyagkibocsátás-mentes utazás az Északi-tengertől a Müncheni központi pályaudvarig
• Új nemzetközi mérföldkő a tiszta és alternatív vasúti közlekedés számára


2022. szeptember 16. – Az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás nemzetközi vezetője demonstrálta a hidrogén meghajtással működő megoldásainak hatékonyságát a távolsági közlekedésben. A távolsági utazás során egy sorozatgyártású, nem módosított Coradia iLint vonat egyetlen tank hidrogénnel 1,175 kilométert tett meg, mindezt úgy, hogy közben csupán vizet bocsátott ki, üzemeltetési zajszintje pedig rendkívül alacsony volt. Az utazáshoz használt jármű Alsó-Szászország közlekedési társasága, az LNVG (Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen) flottájából származik, és augusztus közepe óta rendszeresen közlekedik személyszállítási forgalomban az EVB (Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH) hálózatán, az Elba, Weser vidékén. 

"Örülünk, hogy vezető szerepet tölthetünk be ezen a területen, mint a világ elsőszámú vasúti gyártója, aki hidrogéntechnológián alapuló személyszállító vonatot kínál. Ezzel az utazással újabb bizonyítékot szolgáltattunk arra, hogy hidrogénvonatainknak minden előfeltétele megvan ahhoz, hogy kiváltsák a dízelüzemű járműveket" - mondta Henri Poupart-Lafarge, az Alstom vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke. - "Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra az úttörő munkára, amelyet a hidrogén vasúti közlekedésben való bevezetése terén elértünk.”

A Coradia iLint útvonala Bremervörde városából indulva Németországon keresztül vezetett. Alsó-Szászországból, ahol a hidrogénvonatot az Alstom építette és fejlesztette, Hessen tartományon keresztül Bajorországba, egészen a német-osztrák határ melletti Burghausenig jutott, mielőtt Münchenben megállt. A figyelemre méltó utazást követően a vonat most a német főváros felé veszi az irányt. A szeptember 20. és 23. között megrendezésre kerülő InnoTrans 2022, a közlekedési technológiák elsőszámú nemzetközi szakvásárának részeként több berlini út is szerepel a menetrendjében.  

A fenntartható mobilitás iránt nagy a nemzetközi érdeklődés. Az LNVG-vel kötött, Alsó-Szászországban közlekedő 14 Coradia iLint vonatra vonatkozó szerződés mellett az Alstom megbízást kapott újabb 27 Coradia iLint vonatra, melyet a frankfurti agglomerációban fognak használni. Németországon kívül az Alstom hat Coradia Stream hidrogénvonatot épít az olaszországi Lombardia régióban, és további nyolc járműre szóló opcióról egyezett meg. 

További információ az utazásról itt érthető el:
https://www.alstom.com/press-releases-news/2022/9/alstoms-coradia-ilint-successfully-travels-1175-km-without-refueling-its   

A Coradia iLint-ről 

A Coradia iLint a világ első olyan személyvonata, amely hidrogén üzemanyagcellával működik és elektromos energiát termel a meghajtáshoz. Ez a teljesen emissziómentes vonat csendes, csak vízgőzt és kondenzvizet bocsát ki. A Coradia iLint több innovációval is rendelkezik: tiszta energiaátalakítás, akkumulátorokban történő dinamikus energiatárolás, valamint a hajtóerő és a rendelkezésre álló energia intelligens felhasználása. Kifejezetten a nem villamosított vonalakon való használatra fejlesztették ki, így lehetővé teszi a tiszta, fenntartható vonatüzemeltetést, mindezt a nagy teljesítmény megtartása mellett. Az EVB hálózatán a vonat 80 és 120 km/h közötti sebességgel közlekedik, a maximális sebessége pedig 140 km/h.

Az iLintet az Alstom munkatársai Salzgitterben (Németország) és Tarbes-ban (Franciaország) tervezték. A projekt a német kormány támogatását élvezi, és a Coradia iLint fejlesztését a német kormány a Hidrogén- és Üzemanyagcella-Technológia Nemzeti Innovációs Programjának (NIP) részeként finanszírozta.

A Coradia iLint egyúttal a 2022-es német fenntarthatósági formatervezési díj nyertese. A díj olyan műszaki és társadalmi megoldásokat ismer el, amelyek különösen hatékonyan segítik a fenntartható termékekre, termelésre, fogyasztásra vagy életmódra való áttérést az ENSZ 2030-as terveivel összhangban.

Az Alstom™, a CoradiaTM, és a Coradia iLint™ az Alstom csoport védjegyei.

Az Alstom-ról  
Az Alstom olyan mobilitási megoldásokat fejleszt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő felé tartó társadalmak számára, melyek fenntartható alapokat biztosítanak a közlekedés jövőjének. Az Alstom sokféle ügyfelét változatos termékportfóliójával szolgálja ki, amely a nagysebességű vonatoktól, mozdonyoktól, metrókocsiktól, egysínű monorail vasúttól és villamosoktól az integrált rendszerekig, testreszabott szolgáltatásokig, infrastruktúráig, biztosítóberendezésekig és digitális mobilitási megoldásokig terjed. A világszerte üzemelő 150.000 Alstom gyártmányú vasúti jármű bizonyítja az Alstom szakrételmét a projektmenedzsment, innováció, tervezés és technika terén. 2021-ben a cég zsinórban tizenegyedszer szerepelt a Dow Jones fentarthatósági indexében. A franciaországi székhelyű Alstom jelenleg 70 országban van jelen, és több mint 74.000 munkavállalót foglalkoztat. A csoport 15.5 milliárd euró bevételt jelentett a 2022. március 31-én lezárult üzleti évre.

www.alstom.com   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Alstom ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: