Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő 2022. szeptember 16.

2022.09.16

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Közel négymillió utas fordult meg nyáron a repülőtéren
¤ Bővül a 2A oldali poggyászszalag és poggyászkiadó terület, a 2B Terminálra érkeznek a Lufthansa Csoport járatai


¤  Magyar autókölcsönzővel bővül a repülőtéri szolgáltatások köre: megnyitott a Schiller Rent

Közel négymillió utas fordult meg nyáron a repülőtéren

Augusztusban tovább folytatódott a nyári hónapokra jellemző utasszám-növekedés; összesen 1.299.814 utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Augusztus így már zsinórban a harmadik hónap, amikor az utasforgalom elérte vagy meghaladta a koronavírus-járvány előtti, rekordévnek számitó 2019-ben regisztrált volumen 80%-át, és a negyedik, amikor a teljes havi utasforgalom meghaladta az egymillió főt. A nyári hónapokban összesen 3.802.591 utast szolgáltak ki a budapesti repülőtéren, közel annyit, mint a járvány által leginkább sújtott 2020-as évben összesen.

A hónap legnépszerűbb célállomásai Tel-Aviv, London, Amszterdam, Antalya és Frankfurt voltak.

A globálisan jellemző csökkenő tendencia ellenére a cargo árumennyiség éves szinten továbbra is stabil; a január-augusztusi időszakban 47%-os cargo volumen növekedés figyelhető meg a Cargo City megnyitása előtti, 2019-es év hasonló periódusában kezelt forgalomhoz képest. Az augusztusban kezelt árumennyiség (15.375 tonna) minimálisan, 2,1%-kal csökkent 2021 azonos hónapjához viszonyítva.

Bővül a 2A oldali poggyászszalag és poggyászkiadó terület, a 2B Terminálra érkeznek a Lufthansa Csoport járatai

A Budapest Airport szeptemberben megkezdi a 2A Terminál poggyászkiadó területének bővítését, felkészülve a jövőben várhatóan emelkedő utasforgalom gördülékeny kiszolgálására. A fejlesztés miatt szeptember 15-től az Air France, a KLM, a Finnair, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a LOT Polish Airlines légitársaságok járatai, továbbá a Smartwings helyi idő szerint 14:00 és 23:59 között érkező járatai a megszokottól eltérően a 2B Terminálra érkeznek, és az utasok itt kapják meg feladott poggyászaikat. A Budapest Airport kéri az utasokra várakozókat; hozzátartozókat, taxitársaságokat, transzferszolgáltatókat és utazási irodákat, hogy az érintett utasokat szeptember közepétől a 2B Terminálon várják.

Az érintett légitársaságok utasait kérjük, hogy érkezéskor kövessék a terminálon kihelyezett irányító jelzéseket, illetve kérdés esetén kérjék a Budapest Airport munkatársainak segítségét.

A beruházás egy újabb lépés a kapacitásbővítő fejlesztések sorában, amelynek köszönhetően az érkező utasok számára csökkenhet a várakozási idő és gyorsabbá, kényelmesebbé válhat a csomagok felvétele. A munkálatok várhatóan március 15-ig tartanak.

A Budapest Airport 2019 nyarán bővítette a 2B Terminál poggyászkiadó területét, így az átmeneti átterelés az utaskiszolgálást nem befolyásolja.

Magyar autókölcsönzővel bővül a repülőtéri szolgáltatások köre: megnyitott a Schiller Rent

Szeptember 1-jén megnyitott a magyar autókölcsönző vállalat, a Schiller Rent a Car irodája a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának érkezési szintjén.

A vállalat 2007 óta van jelen a piacon, kiváló ár-érték arányt, gyors ügyintézést és többszörösen díjazott ügyfélkezelést, innovatív megoldásokat és széles járműválasztékot kínálva az ügyfeleknek. Kiemelkedő méretű flottájával minden nap arra törekszik, hogy hazai szolgáltatóként az autókölcsönzésben is minél magasabb szintű szolgáltatást nyújtson, üzleti és magán ügyfelei részére egyaránt. Folyamatosan bővülő gépjárműparkjukban a luxus felszereltségű modellektől a takarékos autókon át a kisbuszokig mindenki megtalálja a számára legalkalmasabbat, a flotta pedig hibrid, zöld és SUV járművekkel is fel van szerelve.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hat év után ismét új autókölcsönző vállalatot köszönthetünk a repülőtéren, ezzel tovább bővítve a gépjárműveket bérbeadó vállalatok számát Magyarország kapujában. Nagyra értékeljük azt is, hogy a vállalat kínálatában elektromos és hibrid járművek is megtalálhatók, amelyek használata illeszkedik a Budapest Airport fenntarthatósági törekvéseihez” – mondta Manel Moreno, közlekedési és kereskedelmi utasszolgáltatások vezető.

Az új szolgáltatóval együtt összesen nyolc autókölcsönző vállalat érhető el a repülőtéren, amelyekről itt olvasható bővebb információ: 
https://www.bud.hu/utazas/kozlekedes/transzfer_es_egyeb_szolgaltatasok/autoberlo_cegek_a_repuloteren   

www.bud.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: