Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

III. ÖKO EXPO Kiállítás és Konferencia

2022.09.02

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
Harmadik alkalommal rendezik meg az ÖKO Expo Kiállítás és Konferenciát, melynek Hajdúnánás-Kendereskert ad otthont, 2022. szeptember 8-9-én.


A rendezvény fő célja, hogy az ökológiai gazdálkodásban érintett valamennyi szereplő – termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, tudományos szakemberek, szaktanácsadók – számára megjelenési, találkozási és tudásátadási lehetőséget biztosítson.

Akik ezen a területen, ebben a szellemiségben tevékenykednek tudják, hogy az ökológiai gazdálkodás olyan gazdálkodási és élelmiszer-előállító rendszer, amely korlátozza a szintetikus növényvédő szerek, műtrágyák, valamint a mesterséges hozamfokozók használatát. Mindemellett kiemelten figyel a korszerű állatjóléti elvárásokra, a természeti környezet megóvására és a fenntarthatóságra.

Az elmúlt években hazánkban jelentősen nőtt az ökológiai művelésbe vont ellenőrzött terület és az ökológiai gazdálkodást folytató gazdaságok száma. Míg a '90-es évek elején 8.000 hektáron termeltek biotermékeket, addig a 2000-es években az ökológiai gazdálkodásba bevont terület több mint 147.000 hektárra növekedett. Majd 2012 és 2019 között több mint kétszeresére (132%-kal), 5,71%-ra emelkedett a hazai ökológiai ellenőrzés alá tartozó területek részaránya, ezzel Magyarország érte el a harmadik legnagyobb léptékű fejlődést az uniós tagállamok közül. Idén, 2022-ben, hazánkban mintegy 300 ezer hektáron folytatunk ellenőrzött ökológiai gazdálkodást. Az öko gazdálkodás szerepe egyre fontosabbá válik a jövőben.

Az adatok is jól mutatják az ökológiai gazdálkodás jelentőségét, ahogy az önnfenntartásét is, valamint a környezeti fenntarthatóság fontosságát a hazai mezőgazdaságban.

Az – immáron harmadszor megrendezésre kerülő - ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Debreceni Egyetem, a Magyar Biokultúra Szövetség, Hajdúnánás Város Önkormányzata, valamint a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület közös szervezésében jött létre. A kiállítás mindkét napján szakmai programok széles választéka várja az ökológiai gazdálkodásban érdekelt, abban elkötelezett gazdálkodókat. Idén a szakmai előadások sorát nemzetközi szakemberek prezentációi is színesítik.

A rendezvény tematikájában számos elem helyet kap. Így az ökológiai gazdálkodás nemzetközi világára kitekintés, a lehetőségek és jó gyakorlatok megismerése mellett az ökológiai gazdálkodás olyan szempontból értelmezése, mint környezeti és fenntarthatósági lehetőség a magyar mezőgazdaságban, az uniós támogatások, a precíziós technológiák, valamint gyakorlati gépbemutatók. A rendezvényen a szakmai programok mellett több tucat kiállító kínálja tudását, technológiáját, szolgáltatásait és termékeit a helyszínen.

A kiállításon inputanyagok széles kínálata, szolgáltatások, szaktanácsadás, a legmodernebb technológiák, munkagépek, gépalkatrészek, analitikai műszerek várják az érdeklődőket. A gépbemutatón a szántóföldi és a kertészeti művelés gépei a gyakorlatban is megtekinthetők, illetve robotbemutató, gyomfésűk, kamerás kultivátorok is láthatók lesznek.

A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a https://www.nak.hu/okoexpo weboldalon tehet meg.

Az kiállítás részletes programtervezetéért és friss információkért kérjük, kövesse a fenti honlapot.

Címkék: rendezvény, Hajdú-Bihar megye, öko expo, megyei hírek,  

www.nak.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Agrár ; - NAK ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: