Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Magyarországon is debütált a BMW iX M60

2022.08.30

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A BMW Group új technológiai zászlóshajójának harmadik, egyszersmind legerősebb modellváltozata hazánkban is debütált. A tisztán elektromos meghajtású 619 lóerős, 46.988.000 Ft-os indulóártól elérhető BMW iX M60 első példányai már megérkeztek Magyarországra.


Hazánkban is bemutatkozott az első BMW M modell, amelyet a kezdetektől fogva a tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint fejlesztettek a mérnökök. A BMW iX M60 fenntarthatósági szempontok szerint megtervezett járműkoncepciója a modern Sports Activity Vehicle (SAV) modellek formanyelvét és magával ragadó menettulajdonságait egyesíti. Mint ilyen, az újdonság a BMW i divízió, a BMW X modellcsalád és a BMW M GmbH által fémjelzett páratlan kvalitásokat állítja négy kerékre. Az automatizált járművezetés, az intuitív járművezérlés és a járműkapcsolati megoldások terén jelentkező technológiai innovációival a BMW iX M60 a kifinomult luxus, a csúcsteljesítmény és a prémium minőség merőben új értelmezését váltja valóra.

A BMW iX M60 a bajor prémiumgyártó technológiai zászlóshajója harmadik, minden korábbinál erőteljesebb modellváltozata: 455 kW / 619 lóerő maximális teljesítményével, Sport vezetési üzemmódban elérhető 1.015 Nm forgatónyomatékával – amely aktivált Launch Control rajtprogrammal ideiglenesen 1.100 Nm-re növelhető –, valamint M-specifikus futómű-hangolásával a BMW iX M60 letaglózó menetteljesítménnyel fűszerezi meg a tisztán elektromos meghajtás adta vezetési élményt.

A BMW iX M60 álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás tempóra. A nóvum tisztán elektromos meghajtású, M-specifikus hajtáslánc-technológiájának kimeríthetetlen teljesítmény-leadása egészen a fordulatszám-tartomány legfelső szegmenséig kitart, az intenzív gyorsulás így a vezérlőelektronika által korlátozott 250 km/órás végsebességig folyamatos. A valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint a BMW iX M60 egyelten feltöltéssel akár 566 kilométer megtételére is képes.

A BMW iX M60 a BMW M modellek által fémjelzett menetteljesítményt a BMW Group új, jövőbe mutató, moduláris rendszerének alapjain váltja valóra. A kivételesen fejlett technológia az automatizált járművezetés, az intuitív járművezérlés, a járműkapcsolati megoldások és a digitális szolgáltatások területére egyaránt kiterjed, a BMW iX M60 szegmensében egyedülálló, prémium mobilitási élményt garantálva. Mindehhez a teljes egészében újratervezett utastér is hozzájárul, amely az utasoknak bőséges térérzetet kínál.

Ahogyan a BMW iX többi modellváltozata, úgy a BMW iX M60 is a bajor prémiumgyártó által valaha kínált legátfogóbb alapfelszereltséggel kényezteti az ügyfeleket, legyen szó akár az intelligens vezetést támogató rendszerektől, akár a számtalan fedélzeti innovációról. A rendkívül stabil háttérplatform, az újgenerációs szenzorok és az újfejlesztésű szoftverek középtávon a 3-as szintű önvezető technológiát kínáló, automatizált járművezetési és parkolási funkciók magabiztos alkalmazását vetítik előre.

A tágas, prémium minőségű és jövőbe mutatóan megtervezett utastér segíti a vezetőt, hogy az előtte álló útra koncentráljon, miközben kimagasló utazási komfortot kínál és a progresszív luxus érzését sugallja. Az utazás élményét integrált fejtámlákkal szerelt, multifunkciós ülések, nagyméretű BMW Ívelt Kijelző, hatszögletű kormány és antracit árnyalatú tetőkárpit fokozza. A kardánalagút hiánya extra lábteret és tárolóhelyet garantál, a középkonzol pedig egy prémium bútor stílusában tündököl. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Suite felszereltségi csomag az ülések, a műszerfal, a középkonzol és az ajtókárpitok természetes bőrborítását kínálja, valamint Gold Bronze felületeket és vezérlőelemeket. A digitális műszerfal bal oldalán elegánsan ragyog a BMW M divízió logója, a központi kijelző kiválasztott megjelenítési stílusától és az aktivált vezetési üzemmódtól függetlenül.

Az új BMW iX M60 modell bruttó listaára: 46.988.000,-Ft

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő modellváltozatok, felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: