Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB megvásárolja a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatát

2022.08.29

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• Az ABB bővíti kisfeszültségű NEMA motorportfólióját, hogy tovább erősítse vezető szerepét a szegmensben


•  A korábban tett ígéret szerint az ABB új piacokra terjeszkedik és nyereségesen növeli piaci részesedését

•  Gyártási tevékenységindítása Mexikóban a jövőbeli növekedés támogatása érdekében

•  Az akvizíció várhatóan 24 hónapon belül növelni fogja az ABB Motion vállalat árrését

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatának megvásárlására vonatkozóan. A mexikói Guadalajarában folytatott gyártási tevékenységgel ez a felvásárlás elismert termékportfóliót, nagy múltú észak-amerikai ügyfélbázist, valamint tapasztalt üzemeltetési, értékesítési és menedzsment csapatot biztosít. A vállalat mintegy 600 dolgozót foglalkoztat, és 2021-ben hozzávetőleg 63 millió dollár bevételt termelt. . A tranzakció lezárása 2023 második negyedévében várható, pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra

Ez a tranzakció a Motion üzletág nyereséges növekedési stratégiájának része, és lehetővé teszi, hogy a NEMA motorok üzletág bővítse termékkínálatát, még szélesebb kapcsolati rendszert hozzon létre az ellátási láncban, valamint még színvonalasabb támogatást nyújtson az észak-amerikai ügyfélbázisnak. Emellett lehetőséget ad arra is, hogy a helyi gyártási és értékesítési tevékenységnek köszönhetően a mexikói ügyfelek még hatékonyabb támogatást kapjanak. Az ABB arra számít, hogy az azonosított együttműködések előnyösek lesznek számára, valamint, hogy a K+F szakértelem, az ellátási lánc kapcsolatai, és a piaci hozzáférés felhasználásával az egyesített portfólió teljes potenciálját kiaknázhatja.

„Ez az akvizíció jelentős értéket teremt az ABB NEMA motorok diviziójának számára” – mondta el Tarak Mehta, az ABB Motion üzletág elnöke. „Az üzletágba való befektetés, valamint az értékesítési lehetőségek megnyitása Észak-Amerikában, különösen Mexikóban, lehetővé teszik majd, hogy a vállalat várhatóan 24 hónapon belül növelje az ABB Motion árrését.”

„Már régóta nagyra értékeljük ezeknek a motoroknak a minőségét és kialakítását” – tette hozzá Jesse Henson, az ABB NEMA motorok üzletágának elnöke. „Most, hogy találkoztunk a mögöttük álló vezetői csapattal, még inkább biztos vagyok abban, hogy együtt még gyorsabban tudjuk fejleszteni egyesített vállalkozásainkat, mint arra egyedül bármelyikünk is képes lenne. Nagyon várjuk, hogy a Siemes kisfeszültségű NEMA motorportfólióját hozzáadhassuk a már meglévő ABB és Baldor-Reliance® ipari villanymotor kínálatunkhoz.”

A globális NEMA motoripar, amely méretét tekintve nagyjából 2,7 milliárd dollárt tesz ki, elsősorban az Észak-Amerikában használt ipari elektromos motorokat foglalja magában. A NEMA motorok nélkülözhetetlen alkatrészek a berendezések működtetéséhez az olyan iparágakban, mint az élelmiszer- és italgyártás, az olaj- és gázipar, a bányászat és az aggregátum-, valamint a víz- és szennyvízipar, illetve az olyan alkalmazások során, amelyek levegőt, folyadékokat és egységeket mozgatnak.

Fontos megjegyzés a jövőre vonatkozó információkról

Ez a sajtóközlemény olyan jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, melyek az ABB által a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatának felvásárlásával kapcsolatosak. Az ilyen jövőre vonatkozó megállapításokat a „tervez”, „szándékozik”, „arra számít” és ehhez hasonló kifejezések használata alapján lehet beazonosítani. Ezek a jövőre vonatkozó megállapítások a jelenlegi várakozásokon alapulnak, és magukba foglalják a kockázatot és bizonytalanságot, valamint azokat a tényezőket, amelyek késleltethetik, eltéríthetik vagy megváltoztathatják bármelyik megállapítást, és amelyek miatt a tényleges végkifejlet és eredmény lényegesen eltérhet a jelenlegi várakozásoktól. Egyéb kockázatok mellett nem garantálható, hogy a felvásárlás várható előnyei megvalósulnak. A jövőre vonatkozó megállapítások egyike sem garantálható. A sajtóközleményben szereplő, jövőre vonatkozó megállapításokat számos más, az ABB üzleti tevékenységét érintő bizonytalansági tényezővel együtt kell értékelni, különös tekintettel azokra, amelyek a figyelemeztető tényezőkről szóló egyeztetés alapján szerepelnek az ABB Éves jelentésének 20-F formanyomtatványán. Az ABB nem vállal kötelezettséget arra, hogy akár új információk, akár jövőbeli események vagy más okok miatt nyilvánosan frissítse a jövőre vonatkozó megállapításokat.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu    


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Agrár ; Élelmiszer ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: