Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kimagasló pontosság kiemelkedő teherbírással

2022.04.15

Forrás: FANUC, Hírek
A FANUC új R-2000iC/190S hattengelyes robotja a közvetlen alkatrészmegmunkálásban is alkalmazható. Bár ez nem újdonság a robotok világában, az eddigi legtöbb alkalmazásban csak műanyag és gyantából készült darabok esetén használtak robotokat.


Az R-2000iC/190S segítségével azonban a felhasználók igazi kihívást jelentő alapanyagok, például alumínium és fa marásába is bevonhatják a nagy pontosságú robotokat.

“A FANUC jól bevált R-2000iC robotcsaládja most egy nagy pontosságú modellel bővült” – nyilatkozta Ralf Völlinger, a FANUC Europe Robotics divíziójának alelnöke és vezérigazgatója. „Ráadásul 190 kg-os hasznos teherbírásával és 2040 mm-es karkinyúlásával az R-2000iC/190S olyan feladatok elvégzésére is alkalmas, amelyek meghaladják más precíziós robotmodellek képességeit”

Pontosság mindenekelőtt

Az új robot kiváló pontosságát két tényezőnek köszönheti: egyrészt az abszolút pontosságra történő kalibrációnak, másrészt egy új technológiának, amely segít a folyamathoz kapcsolódó erők jelenlétében is kiemelkedő pontosságot elérni.

A FANUC iRCalibration Signature technológiája alapfelszereltség a R-2000iC/190S robot esetén. A FANUC minden robotot közvetlenül a gyártás után kalibrál egy rendkívül pontos lézeres bemérő segítségével, ami ellenőrzi azok pontos arányait és méreteit – figyelembe véve a gyártási folyamat során előforduló legapróbb eltéréseket is. Ezzel javítva a robot abszolút pontosságát. 

Ezt a kalibrálási módszert további érzékelők használata támogatja, amelyek segítenek a robotnak kompenzálni a folyamat által előidézett torzulásokat. Ennek eredményeként a FANUC R-2000iC/190S kiváló lineáris és polárinterpolációs pontosságot mutat a gyártási környezetben.

A különleges, élvonalbeli technológiák mellett a robusztus kialakítás és a biztos arányok tovább támogatják a merevség növelését. Ezzel a pontatlanságok a lehető legkisebbek maradnak, még a nagy sebességű és szűk ívű alkalmazásokban is. Ez a gondosan és nagy szakértelemmel megtervezett kialakítás biztosítja, hogy a FANUC R-2000iC/190S ideális legyen minden olyan feladathoz, amely nagyfokú pontosságot igényel.

Egy lépéssel a versenytársak előtt

A lehetséges alkalmazások közé tartozik a prizmás alkatrészek marása, ahol az orsó/forgácsolószerszám egység a robotkar végére szerelhető. Egyes robotok alkalmasak olyan anyagok marására, mint a műanyagok és a gyanta, de az R-2000iC/190S segítségével a könnyű ötvözetek, például az alumínium marása is lehetséges. A fa megmunkálása egy másik lehetséges alkalmazási terület, így a robot jó választás az építészet és a szobrászat területén is. 

Jól kihasználható a rugalmasság egyes fúrási feladatokban, vagy alámetszések készítésében a repülőgépiparban, valamint más precíziós alkalmazásokban, amelyeknél a robot esetleg a készülék vagy a befogás szerepét is átveszi.

A FANUC R-2000iC/190S precizitásának másik kulcsa a merevsége, amelyet a nagyon merev robottest és a már említett innovatív gyári bemérési megoldások fokoznak. A marás egy nagyon dinamikus folyamat, ami miatt ezek a technikák elengedhetetlenek, hiszen kompenzálják a megmunkáláskor fellépő torzulást okozó hatásokat is. 

Olyan marási feladatok esetén, amikor nincs szükség robusztus szerszámgépekre a megfelelő eredmény eléréséhez, az R-2000iC/190S kiváló, rugalmas alternatívát jelent és számottevő költségmegtakarítást is. A hat mozgástengellyel kombinált nagy hatótávolságának köszönhetően a felhasználók alacsony beruházási költség mellett kapnak egy kimondottan rugalmas megmunkáló egységet.

Sikerre fejlesztve

Az új R-2000iC/190S nemcsak egy nagy teljesítményű, intelligens robot, amely kiemelkedő megbízhatósággal rendelkezik, hanem a FANUC már ismert teljesítménynövelő opcióival (vezérlés és látórendszer) is rendelhető. A robot például a hagyományos iPendant mellett a legújabb R-30iB Plus vezérlést is támogatja. 

Egy másik választható kiegészítő opció a FANUC Force Sensor, amely lehetővé teszi, hogy az R-2000iC/190S hat szabadsági fokban érzékelje a robotkarra ható erőt és nyomatékot. Ez a képesség lehetővé teszi, hogy a robot olyan feladatokat is elvégezzen, amelyeket korábban csak emberek, kézi feladatként láthattak el.

FEDEZZEN FEL TÖBBET:
https://www.fanuc.eu/uk/en/robots/robot-filter-page/r-2000-series/r-2000ic-190s   

A FANUCról:

A FANUC Corporation a világ egyik vezető gyárautomatizálási vállalata a CNC vezérlőrendszereivel, ipari robot és a szerszámgép kínálatával (így a ROBODRILL, a ROBOCUT, a ROBOSHOT). 1956 óta úttörőnek számít a számjegyvezérlésű szerszámgépek fejlesztésében az ipari automatizálási szereplők között. Világszerte 271 leányvállalattal, több mint 8200 alkalmazottjával a FANUC gyakorlatilag mindenhol elérhető és megbízható műszaki támogatást nyújt partnereinek az értékesítés, a fejlesztés, a logisztika, a szállítás, az ügyfélszolgálat, valamint a kutatási tevékenység mellett.

www.fanuc.eu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; CNC-PLC

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: