Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Nikon, a CIWEM, a WaterBear és az ARUP bejelentette az Environmental Photographer of the Year 2022 zsűrijét

2022.08.11

Forrás: Nikon, Hírek
Hollandia, Amszterdam, 2022. augusztus 11.: A Nikon a CIWEM környezetvédelmi és vízgazdálkodási jótékonysági szervezettel, a WaterBear-rel, a bolygónk jövőjével foglalkozó ingyenes streaming platformmal és az ARUP fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakmai szolgáltató céggel együtt


örömmel jelenti be az idei Environmental Photographer Of The Year 2022 verseny zsűrijét. A zsűriben a fotózás, az éghajlati igazságosság és a környezetvédelmi aktivizmus területén tevékenykedő szakértők lenyűgöző sora vesz részt.

A zsűri tagjait gondosan válogattuk össze, hogy díjnyertes fotósokból álló sokszínű zsűri nézze át együtt a beérkezett pályázatokat és válassza ki a győztes képeket. Közéjük tartozik Daisy Gilardini svájci természetvédelmi fotós, Roie Galitz izraeli természetfotós és aktivista, Rehab Eldalil egyiptomi dokumentarista fotós és vizuális történetmesélő, Victor Moriyama brazil fotóriporter és Wacera Njagi kenyai fotószerkesztő.

Az Environmental Photographer Of The Year 2022 verseny idén 15 éves, és a világ leginspirálóbb környezetvédelmi fényképei közül mutat be néhányat. Az évente megrendezett verseny nemzetközi platformot biztosít a figyelemfelkeltéshez a bolygónkat veszélyeztető környezeti problémákkal kapcsolatosan.

Bemutatjuk az idei év díjnyertes tagokból álló zsűrijét:

Daisy Gilardini, fényképész: Daisy természetvédelmi fotós, aki a sarkvidékekre specializálódott, különös tekintettel az antarktiszi vadvilágra és az észak-amerikai medvékre. Daisy képeit nemzetközi szinten olyan vezető magazinok publikálták, mint a National Geographic, a BBC Wildlife, a Canadian Geographic, a Nature's Best és az Outdoor Photography. Képeit többek között olyan ismert civil szervezetek is felhasználták, mint a Greenpeace és a Természetvédelmi Világalap. 2018 óta a Canadian Geographic rezidens fotósa, a Greenpeace antarktiszi nagykövete és a Nikon Europe nagykövete.
Roie Galitz, fényképész: Roie világhírű természetfotós, környezetvédelmi diplomata, vállalkozó és előadó. Roie szenvedélye a természet, a veszélyeztetett vadon élő állatok és élőhelyek fotózása, de ez azt is tudatosította benne, hogy a természetet egyre jobban sújtja az emberi tevékenység fokozódó hatása. Roie a Nikon Europe és a Greenpeace nagykövete lett, három TED előadással is felszólalt, és világszerte számos rendezvény fő előadója. Vállalkozóként Roie számos céget alapított a fotózás, az alkotás és a csodálatos világunk iránti szeretet jegyében, köztük egy fotósiskolát több mint 30 000 végzett tanulóval és egy fotós utazási céget, amely évente több tucat expedíciót szervez.
Rehab Eldalil, fényképész: Rehab Kairóban élő, díjnyertes dokumentarista fotós és vizuális történetmesélő. Munkáinak középpontjában az identitás átfogó témája áll, amelyet a részvételen alapuló kreatív gyakorlatokon keresztül vizsgál. Hosszú távú projektje, a The Longing Of The Stranger Whose Path Has Been Broken bekerült a PHmuseum Women Grant 2021 díj, a 6Mois Photojournalism award 2021 díj, a Philip Jones award 2021 díj, a Marilyn Stafford award 2021 díj és a Catchlight fellowship 2020 ösztöndíj jelöltjei közé. Legutóbb Rehab elnyerte a FotoEvidence W Award 2022 díjat, így projektjét könyv formájában is kiadhatja, valamint a World Press Photo Regional Award 2022 és a Premi Mediterrani Albert Camus 2022 díjat.
Victor Moriyama, fotóriporter: Victor brazil fotóriporter, aki São Paulóban él, Dél-Amerikáról és az Amazonas esőerdejéről tudósít. Művei a brazíliai társadalmi és környezeti viszonyokban uralkodó erőszakos folyamatokat dokumentálják. A visszatérő témák közé tartozik az agrárkonfliktusok, az erdőirtás és a trópusi erdők és biológiai sokféleségük megőrzése, az őslakosok népirtása és az éghajlatváltozás felgyorsulása. Mivel aggasztotta az amazóniai konfliktusokról szóló mélyreható riportok hiánya, Victor 2019-ben létrehozta a @historiasamazonicas projektet, egy latin-amerikai fotósokból álló közösséget, amely az Amazóniában zajló és a jelent meghatározó kortárs folyamatok dokumentálása mellett kötelezte el magát. Elképzelése az, hogy bővítse a világ ismereteit és bevonja a globális társadalmat a világ legnagyobb trópusi erdejének problémáiba. Victor rendszeresen dolgozik a The New York Times számára az Amazóniával és Latin-Amerikával kapcsolatos témákban.
Wacera Njagi, fotószerkesztő: A Nairobiban élő Wacera az Everyday Africa fotószerkesztője. Munkájukban keveredik a gyakorlati fotódizájn, a művészeti igazgatás és a médiaprojekt-menedzsment, amelyekhez változatos kommunikációs médiumokat, dizájnszakágakat és kutatási technikákat használnak fel. Wacera együttműködött a World Press Photo Foundation, a Black Women Photographers, a Code For Africa, az ICRC és egyéb szervezetek történetmesélő csapataival. Az Everyday Africa közösségben betöltött szerepe révén Wacera arra törekszik, hogy olyan történeteket készítsen, amelyek pontosabb képet adnak az afrikai mindennapi életről, mint amit a médiában általában látunk.

Az Environmental Photographer Of The Year 2022 pályázatra jelenleg hivatásos és amatőr fotósok jelentkezését egyaránt várjuk, és a részvétel minden korosztály számára ingyenes. A résztvevők hat kategóriában versenyeznek a pénzjutalmakért és díjakért, köztük a The Environmental Photographer Of The Year 2022 fődíjáért. A kategóriák között szerepel az Environmental Photographer Of The Year (Az év környezetvédelmi fotósa), a Young Environmental Photographer Of The Year (Az év fiatal környezetvédelmi fotósa), a Vision of the Future (A jövő víziója), a Recovering Nature (Gyógyuló természet), a Keeping 1.5 Alive (1,5 alatt maradás) és az Adapting for Tomorrow (Alkalmazkodva a holnaphoz) díj. Az idei év kategóriáival kapcsolatban további információk a www.epoty.org/categories-prizes/ weboldalon találhatók.

Ebben az évben egy etikai bizottságot is létrehoztunk, amelynek célja, hogy javítsa az elszámoltathatóságot és az átláthatóságot a fotók kiválasztásában. Az újságírás és a fotózás etikai szakértőiből álló testület visszajelzést és útmutatást adott az idei versenyszabályzatról, hogy támogassa a résztvevő fotósokat a hozzájárulás, az engedélyek, valamint az emberek és a vadon élő állatok etikus ábrázolásának kérdéseiben. A 2022-es kiválasztási folyamat során a fényképek átnézésében segédkező zsűrivel kapcsolatos további információk a www.epoty.org/ethics-panel/ weboldalán találhatók.

További információk, a nevezési lehetőség, valamint a The Environmental Photographer Of The Year verseny szabályai és nyereményei a www.epoty.org weboldalon találhatók részletes információk. A pályázatra való jelentkezés 2022. augusztus 31-én zárul, a nyerteseket pedig november végén hirdetik ki.

A Nikon Europe-ról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik. A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.europe-nikon.com.

A CIWEM Intézményről

Az „Okleveles Víz- és Környezetgazdálkodási Intézmény” (CIWEM) egy királyi oklevéllel rendelkező független szakmai testület és bejegyzett jótékonysági szervezet az Egyesült Királyságban, amely a víz- és környezetgazdálkodás gyakorlatának fejlesztésén dolgozik nemzetközi szinten. A CIWEM egy 30.000 szakemberből álló közösség közös jövőképpel egy biztonságos és fenntartható világról. 
További tájékoztatásért látogasson el az alábbi webhelyre: www.ciwem.org.

A WaterBear platformról

A WaterBear egy úttörő streaming platform, amely díjnyertes dokumentumfilmeket és eredeti tartalmakat mutat be – a biológiai sokféleség, a közösség, az éghajlat-politika és a fenntartható divat témakörében. A WaterBear-tagok bármikor, bármilyen eszközön és ingyenesen streamelhetnek videókat, valamint közvetlen, azonnali cselekvéssel támogathatják a nem kormányzati szervezeteket világszerte, és jobb jövőt alakíthatnak törékeny bolygónk számára. 
Kérjük, a WaterBear platformmal kapcsolatos további információért és a regisztrációhoz látogasson el a www.waterbear.com weboldalra.

Az Arupról

A fenntartható fejlődésnek elkötelezett Arup 140 országban dolgozó tanácsadók és szakértők kollektívája. Azért alapították, hogy egyszerre legyenek humánusak és kiválóak, és hogy ügyfeleikkel és partnereikkel együttműködve a képzelet, a technológia és a pontosság segítségével egy jobb világot alakítsanak ki. 
További információkért látogasson el a www.arup.com weboldalra.

www.nikon.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: