Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Gyorsjelentett a Siemens

2022.08.12

Forrás: Siemens, Hírek
Erős keresletnövekedést jelentett a német vállalat.


Erős harmadik negyedéves eredményekről számolt be a Siemens. A német technológiai vállalat április 1. és június 30. közötti árbevétele meghaladta a 17,8 milliárd eurót, mely 11%-kal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A megrendelések összértéke 22 milliárd euróra rúgott, ez 7%-kal több, mint tavaly ilyenkor.

Kiemelkedően jól teljesítettek – többek közt – a Digital Industries, a Smart Infrastructure üzletágak. Az ipari digitalizációs terület hajtóereje az automatizálási és a szoftverszegmens volt, és ahol a megrendelések összértéke 38%-kal bővült, 6,5 milliárd euróra. A 34%-os növekedést felmutató okos infrastruktúra területen legerősebben az elektronikai termékek, az adatközponti technológiák teljesítettek, és mely összesen 5,4 milliárd euró megrendelést regisztrált.

A negyedéves profitot egyszeri eredmények – alapvetően egy 2,7 milliárd eurós értékcsökkenési leírás, és az oroszországi piacról való kivonulás – húzták negatív tartományba, mínusz 1,5 milliárd euró értékre.

A Siemens-csoport a komplex makrogazdasági helyzetben is fenntartja az üzlet évre vonatkozó 6-8% közötti árbevétel-növekedésre vonatkozó előrejelzését.

A vállalatcsoport a negyedév végén 308 ezer főt foglakoztatott világszerte. 

A részletes adatok elérhetőek itt: 
https://assets.new.siemens.com/siemens/assets/api/uuid:c20b590d-12ce-472b-9749-66b2b477b035/hqcopr202208096521en.pdf   

www.siemens.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: