Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött az EQS SUV értékesítése - Kényelem és konnetkitivitás avantgárd külsővel

2022.08.10

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Az EQS SUV a Mercedes-Benz első teljesen elektromos hajtású luxus-SUV modellje, amelynek piacbevezetése most három változattal indul.


Az EQS 450+ és az EQS 450 4MATIC 360, az EQS 580 4MATIC pedig 558 lóerőt kínál. A modell bruttó magyarországi alapára 51.686.000 forinttól indul, az álló helyzetből csupán 4,6 másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsuló csúcsváltozat alapára pedig 69.224.000 forint. Az újdonság már rendelhető, az első autók pedig várhatóan decemberben érkeznek meg az ügyfelekhez. Az EQS SUV a Mercedes-Benz amerikai (Tuscaloosa) gyárában készül, karbonsemleges módon. 

Az SUV változat erősségei közé tartozik a kiemelkedő helykínálat, a kényelem, a konnektivitás és a luxusban bővelkedő, avantgárd belső tér. A második üléssor már az alapváltozatban is elektromosan állítható. Opcionálisan pedig két különálló, mechanikusan állítható üléssel rendelkező harmadik üléssor is rendelhető (852.170 forint), ebben az esetben a beszállás megkönnyítésére a második üléssor ülései EASY ENTRY funkciót kapnak.

A modellkínálat alapját három modellváltozat adja, amely számos külső és belső részletében eltér egymástól: a széria külső kivitel az Electric Art belsővel alapáras. A látványvilágot az Electric Art külső fokozhatja, az igazán sportos vezetők igényeit pedig az AMG Line külső és belső kivitel elégíti ki.

A modell kivételesen gazdag alapfelszereltségéhez hozzátartozik többek között az Asszisztens csomag, az URBAN GUARD gépkocsivédelem Plus, a sötétített hővédő üvegezés, a Tükör csomag, az AIRMATIC légrugózás és az Augmented Reality kibővített valóság funkcióval rendelkező navigáció is. 

Az opcionális felszereltségek listája a modell státuszának megfelelően kivételesen bőséges, a személyre szabási lehetőségeket pedig a különböző változatok mellett nyolcféle fényezés, ötféle keréktárcsa, kilencféle belső kárpitozás és hatféle műszerfali díszítőelem bővíti. A különlegességek között megtalálható az Augmented Reality funkcióval rendelkező Head-up Display, amelynek jelzései beleolvadnak a jármű előtti környezetbe, ezzel segítve, hogy a vezető egy helyre koncentrálhasson

A modell megjelenését a Mercedes-Benz mintás hűtőrács teheti még karakteresebbé, amely az 1911-ben bejegyzett Daimler-Motorengesellschaft eredeti logójának mintáját követi. Az MBUX belső asszisztens a tetőpanelbe épített kamerák segítségével elemzi és tanulja a vezető döntéseit és gesztusait, így a különböző fej- és kézmozdulatokra, a testbeszédre a megfelelő járműfunkciókkal reagál.

A Vontatmányasszisztens 5 km/h-s sebességig és akár 15 fokos emelkedőn is megkönnyíti a vontatmánnyal történő manőverezést, a biztonságot pedig hátsó oldallégzsákok is fokozhatják.

Az EQS SUV töltését a Mercedes me Charge szolgáltatás teszi könnyebbé, amely lehetővé teszi a több különféle szolgáltató töltőoszlopaihoz történő egyszerű hozzáférést.

www.mercedes-benz.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: