Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Suzuki 5 autógyártóval közösen kutatja a jövő üzemanyagát

2022.07.26

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Hírek
Az ENEOS, a Suzuki, a Subaru, a Daihatsu, a Toyota, és a Toyota Tsusho közösen kutatják a bioetanol üzemanyag-előállítás lehetőségeit a karbonsemleges jövő megteremtése érdekében.


Több alternatíva a jövő autózásában is

A karbonsemlegesség elérése során kulcsfontosságú, hogy különböző régiók és eltérő vásárlói igényekre szabott üzemanyagtípusok álljanak rendelkezésre a felhasználók számára. A hidrogén, a szintetikus és a bioetanol üzemanyagok jelenleg egyaránt megújuló energiaforrásokból származó villamosenergiával készülnek. A biomassza azért ígéretes lehetőség, mert a növények fotoszintézisével csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Hatékonyságát az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) is alátámasztja.

CO2 mentesség a nyersanyagtól a végtermékig

Bármely üzemanyag alternatíva esetén fontos, hogy a teljes folyamat CO2 mentes legyen a nyersanyagtól a gyártáson át a végtermékig. A bioetanol üzemanyag előállítása a hidrogén, oxigén, és a CO2 optimális keringetésével hozzájárulhat a karbonsemlegesség kialakításához. A 2022. július 1-én megalakult Biomassza Kutatás a Jövő Üzemanyagáért Egyesület éppen ezért támogatja a biomassza hatékony felhasználásával, kapcsolatos technológiai kutatásokat. A Fukushima Okuma Inkubációs Központban zajló kísérletek során a 6 gyártó a következő területekre koncentrál.

1. Hatékony, a bioetanol élelmiszeriparban történő felhasználását nem veszélyeztető gyártási technológia kialakítása.
2. A bioetanol előállítása során keletkező oxigén, és CO2 újra-felhasználásának feltérképezése.
3. Minden járműtípus számára hatékony működési mechanizmus kialakítása.
4. A Bioetanol előállításához szükséges hatékony nyersanyagtermesztési módszerek kutatása.

www.suzuki.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Suzuki ; - Toyota ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: