Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő 2022. július 22.

2022.07.22

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Újra egymillió felett a havi utasszám a repülőtéren
¤ Így főz a világ
¤ 30 millió forinttal támogatja a Ments Életet Alapítványt a Budapest Airport


¤  Smart Parkoló néven üzemel tovább a korábbi Holiday Lite Parkol

Újra egymillió felett a havi utasszám a repülőtéren

2022 júniusában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma ismét átlépte az egymillió főt: egészen pontosan 1.208.169-en fordultak meg a budapesti légikikötőben. Az év hatodik hónapja visszahozta a 2019-es számok 82%-át, vagyis hónapról hónapra közelíti meg a repülőtér a járvány előtti utasszámot. A budapesti repülőtéren a dinamikus utasforgalom-növekedés ellenére nem tapasztalható a legtöbb európai légikikötőre jellemző fennakadás, az utasok kezelése gördülékeny és folyamatos. Júniusban a légitársaságok hetente átlagosan 15-20 járatot töröltek, a repülőgépek 68%-a időben, vagy legfeljebb 30 perc késéssel indult; az induló járatoknál tapasztalt késések időtartama átlagosan 30 perc volt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről jelenleg 108 város és 119 repülőtér érhető el, 30 légitársaság kínálatában.  A legnépszerűbb úticélok között júniusban megjelentek a klasszikus nyaraló úti célok, úgy mint Barcelona, Antalya és Isztambul, de London, Amsterdam, Tel-Aviv, Frankfurt és Párizs továbbra is töretlenül ott van a top 10 célállomás között.

A budapesti repülőtér cargo forgalma az április óta csökkenő globális légiáruszállítási volumenek ellenére továbbra is stabil. Június hónapban a légiáru mennyisége 14 528 tonna volt, ami ugyan 4,6%-kal kevesebb, mint 2021 júniusában, azonban a 2019-es adatokat 34,7%-kal meghaladja. Az év első hat hónapjában így már összesen 98.536 tonna légiárut kezelt a repülőtér, és ha a tendencia folytatódik, jó esély mutatkozik egy újabb mérföldkő, az évi 200 ezer tonna kezelt árumennyiség elérésére.

Így főz a világ

Formabontó útikönyvet és egyben szakácskönyvet készített a Budapest Airport. A How to Cook sorozat 22. könyve, az „Így főz a világ” 48 országba – köztük Magyarországra – kalauzolja el az olvasót útleírásokon és tradicionális recepteken keresztül. A kötet 52 receptet tartalmaz, köztük egy bónusz ételt is: Liszt Ferenc, a repülőtér névadójának személyes kedvencét, a gombás malachúst, de megismerhetjük az ételeket elkészítő séf, Szikra Gabriella receptkülönlegességét, az édes-chilis epret is.

A GABRIEL&VIOLET szerkesztőpárossal együttműködésben elkészült könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, de a Budapest Airport közösségi média csatornáin folytatott nyereményjátékokon - limitált számban - beszerezhető a különleges kötet.

A Budapest Airport meggyőződése szerint a kulináris élvezetek éppúgy hozzátartoznak egy-egy külföldi nyaraláshoz, vagy akár egynapos városlátogatáshoz, mint maguk a nevezetességek és az emberek – a vállalat ezért döntött úgy, hogy a GABRIEL&VIOLET párossal közösen elkészíti ezt a különleges, gasztronómiai világutazásra invitáló könyvet. Az olvasó-utazó az 5 kontinens receptjein keresztül kaphat ízelítőt abból, hogy a fűszerek, az alapanyagok, a főzési eljárások és az étkezési kultúra terén mennyire színes és változatos világban élünk. A különleges receptek felelevenítik a korábbi utazások emlékképeit, vagy éppen arra ösztönzik a befogadót, hogy új úti célokat felfedezve saját hazájukban is megkóstolja az ételkülönlegességet.

30 millió forinttal támogatja a Ments Életet Alapítványt a Budapest Airport

A Budapest Airport a társadalmi felelősségvállalás terén tett célkitűzéseivel összhangban megállapodást kötött a súlyos betegséggel küzdő gyermekeket támogató Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal. A megállapodás értelmében a repülőtér-üzemeltető három éven keresztül, összesen 30 millió forinttal segíti az az életet veszélyeztető betegséggel küzdő gyermekek felépülését és társadalomba való reintegrációját, illetve a szervezet más, életmentő munkával kapcsolatos edukációs projektjeit.

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány „álom-projektjei” keretében azon dolgozik, hogy a betegséggel küzdő, vagy épp már a gyógyulás útjára lépő gyerekek mindennapjait szebbé és könnyebbé tegye: az Álomvarázsló a beteg gyermekek leghőbb vágyainak valóra váltását célozza a közösség erejének segítségével, az Álomkommandó pedig a gyerekek nehéz helyzetbe került családjait támogatva igyekszik megkönnyíteni a mindennapokat. Álomiskola elnevezésű rehabilitációs programjuk a felépülő gyermekek felzárkóztatását, önértékelésük újraépítését, erősítését segíti.

A  Ments Életet Alapítványt a repülőtér-üzemeltető az elkövetkező három évben évi 10 millió forinttal támogatja, emellett pedig folyamatosan monitorozza a további támogatási formákat is, hogy a tőle telhető legnagyobb mértékben tudjon segítséget nyújtani ott, ahol arra a legnagyobb szükség van. A segítő tevékenység fő fókuszában a gyermekek támogatása mellett az edukáció és a fenntartható fejlődés áll.

Smart Parkoló néven üzemel tovább a korábbi Holiday Lite Parkoló

A Budapest Airport üzemeltetésében álló Holiday Lite Parkoló júniustól Smart Parkoló néven üzemel tovább. A szolgáltatás a névváltoztatástól függetlenül változatlan minőségben, a régi árakon és a megszokott helyszínen áll az utasok rendelkezésére.  Fontos információ, hogy a jelenlegi átmeneti időszakban azon a felhasználóknak, akik korábban az online foglalás során a Holiday Lite Parkolóba foglaltak, a repülőtérre érkezve most már a Smart Parkoló elnevezést kell keresniük.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jelenleg összesen 4 parkoló érhető el: a Prémium, a Terminál, a Holiday és új nevén a Smart Parkoló, összesen 4.900 férőhellyel.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: