Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Universal Robots vezető portfóliója vadonatúj 20 kg-os ipari kobottal bővül

2022.06.28

Forrás: Universal Robots Sajtóközlemény
München, 2022. június 21. A Universal Robots, az együttműködő robotok (kobotok) dán gyártója bejelentette, hogy termékválasztékát egy új, 20 kg teherbírású kobottal bővíti.


Az UR20 nevű, teljesen új kialakítású kobot a Universal Robots kifinomult mérnöki tapasztalatára épül, és a vállalat által forgalmazott kobotok erős portfóliójának legújabb tagja.

Az UR20 a Universal Robots máig páratlan innovációjának legjobb példája a kobotok terén. T, és teljesen új a kapcsolódások kialakítása, ami amely még gyorsabb ciklusidőt, valamint nagyobb terhek mozgatását teszi lehetővé. Az 1750 mm-es kinyúlást arra tervezték, hogy a standard Euro raklap teljes magasságában tudjon dolgozni, amelyi átalakulást hoz a csomagolás és raklapozás terén a vállalkozásoknál, míg a kis alapterülete mérete révén több mindent megvalósíthatnak a meglévő termelési területükön.

A raklapozás mellett a Universal Robots arra számít, hogy az UR20-at hegesztésre, anyagmozgatásra, gépbetöltésre és gépkiszolgálásra is használni fogják, valamint a kiterjedt partnerhálózatuk által létrehozott innovatív megoldások megvalósításában is sikeresen részt vesz majd. hoz.

A vállalat elnöke, Kim Povlsen elmondta:
„Ez nem csupán a meglévő kobotjaink nagyobb változata; újradefiniáltuk a kobotokat.
Az UR20 az általunk gyártott kobotok közül a leginkább innovatív, a robotikai iparban szerzett 17 évnyi műszaki tapasztalatunk legújabb fejlesztése. Szakértő mérnökeink teljesen áttervezték a kart, miközben megőrizték azt az intuitív felhasználói felületet, amiért amely már régóta dicsérnek bennünketelismert a szakmában.
Az UR20 előnyei jelentősek:, a gyorsabb ciklusidőtől a nagyobb terhek mozgatásának képességéig és a nagyobb kinyúlásig kis alapterület melléett. F fejlett szoftvertechnológiát is beépítettünk, ami sosem látott mozgásvezérlési képességeket biztosít a felhasználóknak.”

A Universal Robots 2008-ban indította útjára az első piacképes kobotját, és azóta több mint 1100 integrátorból, forgalmazóból és független partnerből álló hálózatot épített fel, akik részegységeket, készleteket és alkalmazásokat gyártanak a kobotokhoz. A vállalat már több mint 50.000 kobotot értékesített, és a legújabb terméke tervezése során meglévő ügyfélbázisán keresztül szerzett tapasztalatait hasznosította.

Az UR20 az innovatív, új generációs kobotok új szériájának kezdetét jelzi, amelyi jól kiegészíti a vállalat igen sikeres e-Series termékcsaládját.

Kim Povlsen hozzátette:
„Minden egyes ügyfelünk sikerei iránt elkötelezettek vagyunk, ezt tükrözi a termékeinkbe fektetett munkánk, és ennek tökéletes példája az UR20 fejlesztése is. A minőségi mérnöki munka, a lenyűgöző skandináv dizájn és a kimagasló ügyfélélmény lelkes hívei vagyunk a szoftverektől a végzárókig.
Az UR20 csupán a kezdet. Új generációs modelljeinket azért ezzel a nagy terhelhetőségű darabbal vezetjük be a piacra, mert valóra váltja ügyfeleink számára az end-to-end automatizálást, és lehetővé teszi számukra, hogy új feladatokra alkalmazzanak kobotokat. A következő lépés az automatizálás újradefiniálása, amellyel ugyanezeket az innovatív jellemzőket a kobotok új családjánál fogjuk bevezetni. Szóval figyeljenek - alig várjuk, hogy megmutathassuk, mit tartogat a jövő.”

Szerkesztői jegyzetek
¤  Az UR20 raklapozási képességeit az UR+ partner Robotiq-kal együttműködésben fogjuk demonstrálni a Münchenben, Németországban megrendezendő Automatica ipari kiállítás bemutatóján.
¤  Az UR20 várhatóan 2022 negyedik negyedévének végétől előrendelhető, és 2023 második negyedévében kezdjük meg a szállítást.
¤  Teljes műszaki leírás elérhető

A Universal Robots-ról
A Universal Robots célja, hogy csúcstechnológiás robotikai platformját felhasználva változást hozzon a munkamódszerekben.
A világ első gazdaságilag életképes együttműködő robotjának (kobotjának) 2008-as bevezetése óta a UR különféle kinyúlásokkal és teherbírásokkal teljes termékportfóliót dolgozott ki, melynek része az UR3e, UR5e, UR10e és UR16e. Az egyes modellekhez végeffektorok, szoftverek, tartozékok és alkalmazási készletek széles kínálata elérhető az UR+ ökoszisztémában. Ez lehetővé teszi a kobotok számára, hogy többféle iparágban és célra felhasználják őket, mivel átalakíthatók különböző feladatokra.
A cég a Teradyne Inc. része, központja Odense-ben, Dániában található, és regionális irodái vannak az USA-ban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Csehországban, Romániában, Törökországban, Kínában, Indiában, Japánban, Dél-Koreában, Szingapúrban és Mexikóban.
A Universal Robots világszerte több mint 50.000 kobotot helyezett már üzembe.

Bővebb információért keresse fel a www.universal-robots.com oldalt, vagy olvassa blogunkat a blog.universal-robots.com címen. 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - Universal Robots ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: