Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler globális Klímavédelmi Akciónapot szervezett

2022.06.27

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A Schaeffler-csoport közel 200 telephelyén összesen mintegy 4.000 workshopot tartottak a globális Klímavédelmi Akciónap keretében
• Világszerte több mint 20.000 ötletet és javaslatot gyűjtöttek össze a CO2-kibocsátás csökkentésére


• A Fenntartható Közlekedéssel kapcsolatos alprogram is népszerű volt 

• A klímavédelem iránti elkötelezettség erősödött 

Herzogenaurach-tól a kínai Taicang-ig, a dél-afrikai Port Elizabeth-től az észak-amerikai Fort Mill-ig – 2022. június 22-én, a Klímavédelmi Akciónapon a Schaeffler-csoport közel 83.000 munkavállalója 90 percen keresztül a klímavédelemmel foglalkozott. Mintegy 4.000 workshop keretében a változatos ötleteket dolgoztak ki a munkavállalók a CO2-kibocsátás csökkentésére: zöld anyagokkal, zöld termeléssel, zöld termékekkel és a saját területükön megvalósítható változtatásokkal. Az esemény digitális formában vagy kis csoportokban került megrendezésre az irodai és a termelési területeken egyaránt.

Közösen a klímasemlegesség felé vezető úton

A Schaeffler elkötelezett a Párizsi Klímaegyezmény 1,5 Celsius-fokos célértéke iránt, a vállalatcsoport ambiciózus klímavédelmi célokat fogalmazott meg. „A Kílmavédelmi Akciónap egy fontos mérföldkő és egyértelmű jel volt a klímasemlegesség felé vezető közös utunkon. Ez az akció megmutatta, mennyi erővel rendelkezik a Schaeffler a jövő fenntarthatóvá alakításához” - mondta Klaus Rosenfeld, a Schaeffler Igazgatótanácsának elnöke. „Ambiciózus klímavédelmi céljainkat csak akkor érjük el, ha mindannyian elkötelezettek vagyunk, teszünk és dolgozunk érte.”

A Schaeffler-csoport 2040-től klímasemlegesen fog működni. Ez a cél a teljes ellátási láncra is vonatkozik. A Schaeffler termelése már 2030-tól klímasemlegessá válik.

Több ezer ötlet

A Klímavédelmi Akciónap közel 83.000 Schaeffler-munkavállaló számára került megrendezésre. A program fő kérdése az volt, mekkora jelentőséggel bír az éghajlat- és a klímavédelem a Schaeffler számára, valamint közösen áttekintették a munkatársak azt is, mennyire fontos a klímavédelmi célok elérése. „Az akcióval interaktív és inspiráló közeget hoztunk létre, hogy a Schaeffler klímasemlegesség felé vezető útját megmutathassuk, valamint erős érdeklődést és elkötelezettséget ébresszünk munkatársainkban a klímavédelem és a fenntarthatóság iránt”- tette hozzá Klaus Rosenfeld.

A munkavállalóktól több mint 20.000 ötlet érkezett a Schaeffler teljes értékteremtési lánca mentén megvalósítandó klímavédelemhez, a fenntartható anyagok használatától, az alternatív energiák nagyobb mértékű alkalmazásán át egészen az elektromos kerékpárok kölcsönzéséig. Az ötleteket a vállalaton belül kidolgozzák, áttekintik.

Adomány fenntartható projektek számára

A Schaeffler-munkavállalók az úgynevezett „Climate Ride” alprogrammal már workshopok elindulása előtt aktívan hozzájárultak a Klímavédelmi Akciónap sikeréhez és a klímavédelmi célok eléréséhez: ezen a napon lehetőségeik szerint minden munkavállaló klímabarát módon érkezett munkába: gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel, elektromos autóval, esetleg megosztották másokkal autójukat, vagy otthonról dolgoztak. A munkavállalók pontokat gyűjtöttek, melyeket a Schaeffler-csoport adományra vált át, és fenntartható projekteket támogat a világ minden táján.

Az aktuális Fenntarthatósági Jelentésben további információk találhatók a Schaeffler-csoport fenntarthatósággal kapcsolatos elkötelezettségéről: www.schaeffler-sustainability-report.com/2021   

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: