Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB új OmniVanceTM FlexArc® Compact robotcellája helytakarékos, és rugalmasabbá teszi a hegesztési alkalmazásokat

2022.06.27

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A legkisebb ívhegesztőcella a kategóriájában.
• Akár négy robot is hozzáadható a cellaszerkezet megváltoztatása nélkül, ami növeli a rugalmasságot.


•  A cella a rugalmas automatizálás érdekében autonóm mobil robotokkal (AMR) is in-tegrálható. Az egyszerűsített, szabványosított cellakialakítás gyors és könnyű integráci-ót és bővítést tesz lehetővé.

Az ABB bemutatta az OmniVance™ FlexArc® Compact-ot, az új, kisebb méretű, nagyobb rugalmasságot kínáló, könnyen használható és jobban integrálható hegesztési robotcellát, amely segítségével a vállalkozások könnyebben megbirkózhatnak a hegesztés területén tapasztalható munkaerőhiánnyal.
 
„A munkaerőhiány miatt a hegesztés az automatizálás egyik leggyorsabban növekvő alkalmazási területe,” – nyilatkozta Marc Segura, az ABB Robotika divíziójának vezetője. „A növekvő költségek és a nagyobb kihívást jelentő vevői igények miatt a termelés egyre összetettebbé válik, ami azt jelenti, hogy a gyártóknak olyan egyszerű automatizálási megoldásokra van szükségük, amelyek könnyen alkalmazkodnak a változó piaci igényekhez. Az OmniVance FlexArc a válaszunk erre a kihívásra. Azon dolgozunk, hogy a cellát még kisebbé, még rugalmasabbá és még könnyebben használhatóvá tegyük.” 

A kategóriájában legkisebb helyigényű OmniVance FlexArc Compact segít a gyártóknak a gyártási terület optimalizálásában, s mivel akár négy robot is hozzáadható a cella szerkezetének megváltoztatása nélkül, segítségével a rugalmasság is növelhető. 

Ez az új, azonnal üzembe helyezhető, moduláris megoldás a robotokat, a vezérlőket, a szoftvereket, a perifériákat és az egyéb kulcsfontosságú komponenseket egyetlen egyszerűsített, hegesztésspecifikus cellába foglalja.

Az OmniVance FlexArc Compact 14,3 m2-es méretével a legkisebb ívhegesztőcella a kategóriájában. Innovatív, 45 fokos portálrobot-rögzítési kialakítása maximalizálja a robot munkaparamétereit azáltal, hogy a háromtengelyes forgóasztal közepén kerül elhelyezésre, így közelebb kerül a munkadarabhoz. 

Az ABB iparágvezető szimulációs és programozási eszközével, a RobotStudio®-val, az üzembe helyezés előtt minden OmniVance FlexArc-cella szimulálható, ami csökkenti az integrációhoz szükséges időt és feladatot, miközben minimalizálja az esetleges üzemzavarokat. Ezen túlmenően az ABB legújabb FlexArc szoftvercsomagja lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az adatok összegyűjtésével és kielemzésével javítsák a teljesítményt és a döntéshozatalt, illetve a termelési adatoknak az egyes kulcsfontosságú teljesítménymutatók függvényében való szemléltetésével növeljék a hegesztés hatékonyságát. 

AMR-ek (autonóm mobil robotok), anyagmozgató és minőségellenőrző berendezések is könnyen integrálhatók az új cella funkcionalitásának bővítése érdekében, hogy automatizálják és felgyorsítsák a gyártási logisztikát. Ha a termelés volumene nő, az OmniVance FlexArc Compact további cellákkal bővíthető. A cellák működtetéséhez használt hardver és szoftver is könnyen replikálható, akár ugyanazon telephelyen, akár több telephelyen is, ezáltal csökkenthető az új cellák hozzáadásával járó idő és a lehetséges kockázatok nagysága.

Az OmniVance FlexArc Compact az ABB új OmniVance márkájának egyik legújabb ajánlata, amely egyesíti az ABB összes szabványosított alkalmazáscelláját. A robot, a megfogó, a vezérlő, a szoftver és más komponensek egyetlen alkalmazásspecifikus megoldásba történő egyesítésével az OmniVance cellák minimális integrálási feladatot igényelnek, és csökkentik a hibalehetőségeket. Az OmniVance cellák szabványosított kialakítása és az ABB globális piaci jelenléte együtt biztosítja a gyors átállást, a könnyű bővítést és az időbeni terméktámogatást.  

Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletága úttörő szerepet tölt be a robotikában, a gépautomatizálásban és a digitális szolgáltatásokban.  Innovatív megoldásokat szállít az iparágak széles köre számára, az autógyártástól az elektronikán át a logisztikáig. A világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási szállítójaként már több mint 500.000 robotikai megoldást szállítottunk világszerte. Segítünk vevőinknek, hogy javítsák a létesítményeik termelékenységét, rugalmasságát, folyamataik egyszerűsítését, és javítsák a termékeik minőségét. Támogatjuk átállásukat a jövő gyárára, amelyet a kollaboratív robotika és a hálózatra kapcsolt eszközök jellemeznek majd. Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletág több mint 10.000 főt alkalmaz a világszerte 53 országban működő több mint 100 egységében. 
go.abb/robotics   

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetika, robotika, automatizálás és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kiterjeszti a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országában foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.com   

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 
ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: