Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB új OmniVance™ gépi megmunkáló robotcellája és szoftvere egyszerűsíti a telepítést, és növeli a gyártás sebességét és rugalmasságát

2022.06.27

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• Az első szabványosított megmunkálási megoldás, amely egyetlen cellában akár nyolc különböző műveletet is el tud végezni


•  A három-öt napos iparági normával szemben 92%-kal, 10 órára rövidíti le a beállí-tási időt 

•  Az első gépi megmunkáló szoftver, amely automatikus kalibrálást és pályahangolást kínál egy eszközben, aminek köszönhetően a kalibrálási idő tíz percre csökkenthető 

•  A gépi megmunkáló robotcella (Machining Cell) akár 20.000 órán keresztül is képes felügyelet nélkül működni zord körülmények között, karbantartás nélkül 

Az ABB bemutatta OmniVance™ megmunkáló cella és szoftver-megoldásait, amelyek nagyobb rugalmasságot és a folyamatok egyszerűsítését biztosítják számos művelethez, beleértve a csiszolást, a polírozást, a vágást és a felületmegmunkálást. 

Az ABB új OmniVance portfóliójához tartozó megmunkálócella az első olyan cella a piacon, amely akár nyolc különböző műveletet is képes elvégezni egy cellában, miközben intuitív megmunkáló szoftvere leegyszerűsíti a programozást, és akár 92%-kal lerövidíti a beállítási időt. 

„Az OmniVance megmunkáló cella és szoftver az ABB növekvő robotikai portfóliójának legújabb innovációja, amellyel az automatizálást elérhetőbbé, rugalmasabbá és gyorsabbá tesszük az ügyfeleink számára," – mondta Marc Segura, az ABB Robotika divíziójának elnöke. „Ahogy növekszik a fogyasztók egyre szélesebb termékválaszték iránti igénye, és csökken a termékek életciklusa, a gyártóknak gyors és költséghatékony átállásokat kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy meg tudják őrizni kivívott piaci pozíciójukat.”

Rugalmasság biztosítása az OmniVance megmunkálócellával  

Az OmniVance megmunkáló robotcella egy IRB 2600 robotot, egy vezérlőt, egy nyomás- és szintérzékelőkkel kombinált forgóasztalt, valamint néhány egyéb berendezést tartalmaz. A robotcella minden eleme előre be van vizsgálva, ami garantálja a részegységek kompatibilitását. A cella 90%-a már ki van építve, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak csak a szerszámozásra és a robot kalibrálására kell figyelmet fordítaniuk. Ilyen szintű "előre tervezés" gyorsabb üzembe helyezést és kisebb telepítési alapterületet eredményez, így a cellák könnyen integrálhatók a legkülönbözőbb gyártási környezetekbe. A szabványosított kialakítás használata azt is lehetővé teszi, hogy egyetlen cellán akár nyolc különböző funkciót is futtassanak, gyakran egyszerűen a robotkar végre szerelt szerszám (end-effector) cseréjével. 

Az OmniVance megmunkálócellát 2400 cellán, a gyakorlatban elvégzett stressz tesztek alapján alakították ki. A fejlesztés eredménye egy rendkívül tartós, stabil és mostoha üzemi körülményekhez is megfelelő megoldás, amely akár 20.000 órán keresztül képes felügyelet és karbantartás nélkül működni. 

Az automatizálás egyszerűsítése az OmniVance megmunkáló szoftverrel  

Az ABB OmniVance megmunkáló szoftvere az első, amely egyetlen intuitív eszközbe integrálja az automatikus kalibrációs és pályahangolási funkciókat. Ez leegyszerűsíti az új termékek beállításának folyamatát, miközben maximalizálja a pontosságot a megmunkálási alkalmazásokban, beleértve a csiszolást, a sorjázást, a polírozást és a szárazjeges tisztítást. A megmunkáló szoftver egy önálló eszköz, amely támogatja a megmunkáló cellában alkalmazott IRB2600 robotot, valamint az ABB számos más robotját is.  

A megmunkáló szoftver automatikusan kalibrálja a szerszámokat és a “work object” koordinátákat, így az újrakalibrálási idő négy óráról mindössze tíz percre csökken. Az integrált pályahangolási funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több ezer útvonalpontot könnyedén, mindössze fél nap alatt állítsanak be, szemben a két nappal, amely általában szükséges egy kiváló minőségű felület, például egy mobiltelefon-tok vagy egy alumínium kerék felületének elkészítéséhez. 

Az intuitív és felhasználóbarát felület segítségével a nem programozó szakemberek is könnyen elvégezhetik és felügyelhetik a megmunkálási műveleteket. A megmunkálási műveletek gyorsabb programozása egyszerű “drag and drop”(„húzd és ejtsd”) funkciókkal érhető el, minimálisra csökkentve a hibakockázatot. A programok több megmunkálóállomás közötti másolása és beillesztése tovább csökkentheti a műveletek „betanítási” idejét. 

„Az OmniVance megmunkálócellánk és megmunkáló szoftverünk új lehetőségeket kínál a hatékonyság, a pontosság és a rugalmasság új szintjeinek eléréshez a vállalatok számára a legkülönbözőbb ágazatokban, a fa- és fémgyártástól kezdve az elektronikán át az autóiparig,” – tette hozzá Segura. „Ahogy a terméktervezés egyre összetettebbé válik, és a munkaerőhiány is egyre akutabb lesz, az OmniVance megmunkálócellánk és megmunkáló szoftverünk együttes alkalmazása lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a legbonyolultabb gyártási feladatokban is növelni tudják termelékenységüket.” 

Az OmniVance FlexArc Compact az ABB új OmniVance márkájának egyik legújabb ajánlata, amely egyesíti az ABB összes szabványosított alkalmazáscelláját. A robot, a megfogó, a vezérlő, a szoftver és más komponensek egyetlen alkalmazásspecifikus megoldásba történő egyesítésével az OmniVance cellák minimális integrálási feladatot igényelnek, és csökkentik a hibalehetőségeket. Az OmniVance cellák szabványosított kialakítása és az ABB globális piaci jelenléte együtt biztosítja a gyors átállást, a könnyű bővítést és az időbeni terméktámogatást.  

Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletága úttörő szerepet tölt be a robotikában, a gépautomatizálásban és a digitális szolgáltatásokban.  Innovatív megoldásokat szállít az iparágak széles köre számára, az autógyártástól az elektronikán át a logisztikáig. A világ egyik vezető robotikai és gépautomatizálási szállítójaként már több mint 500.000 robotikai megoldást szállítottunk világszerte. Segítünk vevőinknek, hogy javítsák a létesítményeik termelékenységét, rugalmasságát, folyamataik egyszerűsítését, és javítsák a termékeik minőségét. Támogatjuk átállásukat a jövő gyárára, amelyet a kollaboratív robotika és a hálózatra kapcsolt eszközök jellemeznek majd. Az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás üzletág több mint 10.000 főt alkalmaz a világszerte 53 országban működő több mint 100 egységében. 
go.abb/robotics

  
Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetika, robotika, automatizálás és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kiterjeszti a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országában foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 
ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: