Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ABB önkéntesek a tisztább Tiszáért

2022.06.23

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a PET Kupát a Felső-Tiszán, melynek fő célja a folyó megtisztítása a jórészt felvízi országokból érkező hulladéktól.


Június közepén az ABB Magyarország több mint 40 munkatársa azzal a céllal érkezett a Kiskörei Vízlépcső közelében fekvő Dinnyéshátra, hogy csatlakozzon a PET Kupa csapata által szervezett szemétszedő programhoz, és segítsen megtisztítani a tiszai ártér egy részét.

A céges csapat az ott töltött fél nap alatt 76 zsák szeméttől szabadította meg a környezetet, amit fahajóra rakva a partra szállítottak és a PET önkénteseivel szétválogattak. A szemetet három különböző színű zsákban gyűjtötték: feketében a kommunális hulladékot, világos zöldben a PET palackokat és egyéb mű-anyagokat, sötétzöldben pedig az üveget. 

A szelektált hulladékot a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. és az Észak-Alföldi Környezetgaz-dálkodási Kft. szállítja el. A tiszai hulladékok 50%-a magyar újrahasznosítő cégeknél kerül vissza a körforgásba. A flakonokból, palackokból műanyag cserép, gyeprács, oszlop, vagy kerti pad is készülhet, míg az üvegekből újra boros- és sörös üvegeket állítanak elő. A fém és alumínium hulladékból bármilyen terméket lehet gyártani (autóalkatrész, alu doboz, radiátor stb.)

„Tudatosan törekszünk arra, hogy vállalati programjainkat a fenntarthatóságot és a természeti erőforrások védelmét szem előtt tartva tervezzük és valósítsuk meg. Remekül sikerült az idei csapatépítőnk is, ahol egy hazai folyóvizünk védelmét és az újrahasznosítás elősegítését tűztük ki célul, és egyúttal a természetben együtt eltöltött nap élményeivel is gazdagodtunk” – mondta el Szilvási Krisztina, az ABB Ma-gyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Az ABB elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt

Az ABB Magyarország - az ABB stratégiájának megfelelően - egyértelműen a fenntarthatóságra legnagyobb hatást gyakorló területekre összpontosít. Annak érdekében, hogy a Föld erőforrásait a jövő generációi számára is megőrizzük, az ABB az egész vállalatra kiterjedő megközelítést alkalmaz a körforgásos gazdaságban. 

A cél, hogy 2030-ra az ABB termékeinek és megoldásainak 80%-a fedjék le az ügyfeleink számára nyújtott körkörös megoldások, és a saját működése is körforgásos legyen.

Az ABB-nek 2013 és 2020 között 27%-kal sikerült visszafognia az általa előállított hulladék teljes mennyi-ségét. Erre építve a telephelyein világszerte keletkező hulladék mennyiségének további csökkentésére, illetve újrahasznosítására irányuló programokon keresztül folyamatosan csökkenteni kívánja ökológiai lábnyomát. Az erőforrások megóvása az ABB Sustainability 2030 stratégiájának egyik alappillére, és ahol azt a helyi körülmények engedik, ott kifejezett cél, hogy a lerakóba kerülő hulladék mennyisége nullára csökkenjen.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robo-tikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitol-ja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantál-ja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 
ABB weboldal: http://new.abb.com/hu   

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: