Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Schaeffler a Hannover Kiállításon: robotika, fenntartható műszaki tervezés és hidrogén

2022.06.01

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• Az ipar automatizálását és digitalizációját szolgáló új fejlesztések nagy érdeklődést váltottak ki
• Megoldások a robotika és a fenntartható műszaki tervezés területén az élelmiszer- és csomagolóanyagipar számára


• Nagy érdeklődés a hidrogén, mint stratégiai üzleti terület iránt 

A 2022. évi Hannoveri Kiállításon a globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító Schaeffler vállalat a robotika, valamint az élelmiszeripar, az italgyártás és a csomagolóanyag ipar számára tervezett új megoldásokat helyezte a középpontba. A Schaeffler bemutatta a hidrogén területén folytatott fejlesztéseit, melyeket Dr. Robert Habeck, német gazdasági és klímavédelmi miniszternek is ismertetett a kiállításon.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke pozitívan nyilatkozott: „A Hannoveri Kiállítás ismét személyesen került megrendezésre és újra bebizonyosodott, hogy ez az ipari üzletág legfontosabb seregszemléje. A nagy érdeklődés, valamint a vevőinkkel és a szakmai közönséggel folytatott tapasztalatcsere rámutatott arra, hogy mi a megfelelő témákkal foglalkozunk. Vonatkozik ez a robotikára és a fenntartható műszaki tervezésre éppúgy, mint a hidrogén témakörére.”

Dr. Stefan Spindler, a Schaeffler AG Ipari üzletágának vezérigazgatója kiegészítette ezt azzal, „hogy az élelmiszer- és csomagolóanyagipar számára kínált robottechnika és a fenntartható műszaki tervezés középpontba helyezése az ágazat aktuális trendjeit tükrözi. Ezzel segítjük vevőinket azirányú erőfeszítéseik megvalósításában, hogy gyártásukat hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tudják tenni, és ily módon az energiarendszer átalakításához is hozzá tudjanak járulni.”

Új normák a robotika területén

A Schaeffler számára a robotika nagy lehetőségeket rejtő növekedési terület. A termelő iparnak olyan könnyűszerkezetes robotokra van szüksége, melyek nagy dinamikával és rendkívüli pontossággal dolgoznak. A Schaeffler bemutatott egy innovatív megoldás-csomagot, mely könnyűszerkezetes robotok és kobotok számára gyártott precíziós hullámhajtóművek két típusából áll. Az új, érzékelő alapú (sensorisierte) váltók műszaki előnyöket is kínálnak más szenzormegoldásokhoz képest. Az ipari robotok számára tervezett úgy nevezett PSC-sorozat („precision, silence, consistency“) új precíziós bolygómű-portfóliója abban különbözik a piacon elérhető standard megoldásoktól, hogy tízszer alacsonyabb holtjátékkal és háromszor nagyobb élettartammal rendelkezik.

Fenntartható műszaki tervezés az élelmiszeripar, az ital- és csomagolóanyaggyártó ipar számára

Hannoverben a Schaeffler gyakorlati példákon és fejlesztési projekteken keresztül mutatta be a fenntartható műszaki tervezés lehetőségét. A Schaeffler úgynevezett Lifetime Solutions-portfóliójának állapotfelügyeleti rendszerei, mint például az OPTIME rendszer, valamint az OPTIME C1 elnevezésű intelligens kenőanyagadagoló segítenek az ipari berendezések élettartamának meghosszabbításában, valamint az üzemeltetési költségek és az erőforrások felhasználásának csökkentésében.

Az energiarendszer átalakítása zöld hidrogénnel

A Schaeffler bemutatta a hidrogénelőállítás és -hasznosítás témaköréhez kapcsolódóan a teljes energialánc mentén kifejlesztett megoldásait: a megújuló energiák kinyerésétől a zöld hidrogén elektrolízissel történő ipari előállításán keresztül egészen a hidrogénnek a tüzelőanyag-cellákban történő hasznosításáig.

2022. május 31-én, kedden látogatta meg Dr. Robert Habeck, német gazdasági és klímavédelmi miniszter a Schaeffler standját. A zöldpárti politikus olyan szereplőkkel találkozott a Hannoveri Kiállításon, akik kulcsfontosságú szerepet játszanak a jövő energiaellátásában. Az alkancellár a Schaeffler standján a szélerőművek és a hidrogéntechnológia területén alkalmazott megoldásokról tájékozódott. A Schaeffler már most is sikeresen dolgozik olyan korszerű elektrolízis-vermeken, melyek jelentős mértékben fogják előmozdítani a hidrogénipar fejlődését.

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Fa, bútor, papír, nyomdaipar ; Élelmiszer ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: