Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

BMW Motorrad ConnectedRide Com U1

2022.06.15

Forrás: BMW Sajtóközlemény
Az univerzálisan kompatibilis BMW Motorrad kommunikációs rendszer.
Beszélgess utasoddal vagy a csapat többi tagjával, miközben motorozol, hallgassátok együtt a kedvenc zenédet, telefonálj vagy kövesd a navigációs rendszer útmutatásait


– az új BMW Motorrad ConnectedRide Com U1 kommunikációs rendszerrel mindez rendelkezésedre áll a Bluetooth vagy a Mesh 2.0 technológiának köszönhetően.

Az új ConnectedRide Com U1 modern, univerzálisan kompatibilis kialakítású, és olyan bukósisakokra rögzíthető, mint például a BMW Motorrad StreetX, GS Pure és Sao Paolo. Lenyűgöző hangteljesítményt, kiváló minőségű hangzást és kiváló viselési kényelmet biztosítanak a HD-minőségű hangszórók, amelyek nagyon egyszerűen beszerelhetők a sisakba.

A ConnectedRide Com U1 továbbá FM rádióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi akár tíz rádióállomás elmentését. A csatornakeresés egy gombnyomással, vagy alternatívaként az ingyenes "Com U1" alkalmazáson keresztül történik.

A ConnectedRide Com U1 teljes működtetése intuitív módon, négy gomb segítségével vagy az alkalmazáson keresztül lehetséges, amely különböző beállítási lehetőségeket is kínál. Hangvezérlés segítségével különböző funkciók aktiválhatók a működési módtól függően. A hangvezérlés nyolc nyelven áll rendelkezésre: angol, francia, német, spanyol, olasz, kínai, japán és orosz nyelven. Ha a mobiltelefon közvetlenül a kommunikációs rendszerhez van csatlakoztatva, kényelmes hozzáférés áll rendelkezésre a digitális hangalapú asszisztensekhez, így lehetővé válik a hangalapú bevitel.

Az intelligens hangkeverés különösen magas szintű kommunikációs kényelmet biztosít. Ha például Bluetooth Intercomon keresztül beszélsz, és ezzel egyidejűleg navigációs bejelentés érkezik, az Intercom hangereje a bejelentés időtartamára lecsökken.

A fejhallgató bekapcsolásakor egy LED villog, amely az akkumulátor töltöttségi állapotát jelzi. Ha a töltöttségi szint használat közben túlságosan lecsökken, automatikus hangjelzés hallható. Az akkumulátor üzemideje Bluetooth Intercom esetén akár 13 óra, Mesh Intercom esetén akár 8 óra.

A gyorstöltési idő egy óra. Mindössze 20 perc gyorstöltés után 3,5 óra (Mesh Intercom) vagy 6 óra (Bluetooth Intercom) üzemidő érhető el.

Bluetooth-on keresztül az Intercom hatótávolsága nyílt terepen akár 2 km is lehet. A Mesh hálózaton keresztül ez a hatótávolság nyílt terepen akár 8 km-re is növelhető, ha legalább hat motoros csatlakozik egymáshoz, és egymástól legfeljebb 1,6 km távolságra vannak. Mesh üzemmódban az optimális hatótávolság érdekében a készülék egy antennával van felszerelve, amely kényelmesen ki- és behajtható.

Az aktív csoportos kommunikáció során hat felhasználó beszélhet egyszerre. A Mesh-en keresztüli kommunikáció alternatívájaként lehetőség van Bluetooth-on keresztüli kommunikációra két résztvevővel.

Két lehetőség van a Mesh-en keresztüli kommunikációra:

¤  Csoportos Mesh Intercom: privát, zárt csoportok létrehozása legfeljebb 24 résztvevővel a Mesh kommunikációhoz.
¤  Többcsatornás, nyílt Mesh Intercom: A Mesh nyílt, többcsatornás alkalmazása kilenc kommunikációs csatorna közötti váltást tesz lehetővé. Bárki, aki ugyanazon a csatornán van, beszélhet a csoporttal - ez az opció szinte korlátlan számú motorost támogat, amíg hatótávolságon belül vannak. Minden résztvevő belehallgathat a beszélgetésbe.

A felhasználók egy gombnyomással válthatnak a privát csoportos Mesh és a nyílt Mesh között anélkül, hogy először alaphelyzetbe kellene állítaniuk a Mesh-t.

Az univerzális intercom funkció arra is használható, hogy híváskapcsolatot létesítsünk egy másik gyártó által gyártott headsetet használó személlyel. Ez azonban a hatótávolság korlátozásához vezethet.

A Sena és a BMW Motorrad gyártóktól eltérő gyártók kommunikációs rendszereivel nem lehetséges a Mesh-en keresztüli kommunikáció. Külső kommunikációs rendszerek integrálása a csoportos kommunikációba Bluetooth adapteren keresztül szintén nem lehetséges.

Műszaki adatok:

–  Mesh 2.0 technológia.

–  Bluetooth 5.0.

–  Bluetooth profilok: HSP, HFP, A2DP, AVRCP.

–  Működés közbeni hőmérséklet: -10°C és +55°C között.

–  Töltés közbeni hőmérséklet: 0°C és + 45°C között.

–  Akkumulátor: Lithium polymer 900 mAh.

–  Akkumulátor üzemideje:

Bluetooth Intercom: akár 13 órán keresztül

Mesh Intercom: akár 8 órán keresztül.

–  Gyorstöltési idő: 1 óra

–  Rendelkezésre állási idő 20 perc gyorstöltés után: 3,5 óra a Mesh Intercom használatával vagy 6 óra Bluetooth Intercom használatával.

–  Méretek és tömeg:

Főmodul: 97 mm x 48 mm x 27mm, tömeg: 65 g Hangszórók: 40 mm – vastagság: 7,2 mm

Mikrofon: hosszúság 5-150 mm

A hangszórók közötti kábel hossza: 555 mm

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: