Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks új, egyedi megoldásai még biztonságosabbá és könnyebbé teszik a manőverezést nehéz körülmények között is

2022.06.09

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks több új fejlesztést is bemutatott, amelyek mindegyike arra hivatott, hogy a járművek biztonságosságát és vezethetőségét még tovább javítsák.


Az új megoldásoknak köszönhetően a szűk helyeken és a csúszós, egyenetlen terepen is könnyen manőverezhetőek a Volvo tehergépjárművek. 

Az új megoldásokat úgy tervezték, hogy a járművezetők manőverezés közben még biztonságosabban és könnyebben tudják kezelni a tehergépkocsit.

“Az I-Shift sebességváltó legújabb fejlesztéseinek köszönhetően több új megoldást is bemutattunk, amelyek eredményeképp javult járműveink vezethetősége, biztonsága és kényelme. Ezen fejlesztések mindegyike arra hivatott, hogy a gépjárművezetőt támogassák a járművel történő manőverezés közben” – nyilatkozta Pär Bergstrand, a Volvo Trucks nehézgépjárműveinek hajtásláncáért felelős osztály vezetője.

Az új megoldások nagyobb pontosságot és biztonságot nyújtanak a nehéz körülmények között történő manőverezéskor

A Terepfék névre hallgató új funció egy egyedülálló megoldás, amellyel könnyebb és biztonságosabb a járműveket az egyenetlen terepen manőverezni, még alacsony sebesség mellett is.
 
Általában, ha a járművezető úgy áll meg, hogy a jármű kereke nem egyenletes felületen van, hanem például egy kő vagy egy útpadka tetején, a jármű legurul onnan még azelőtt, hogy a sofőrnek lehetősége lenne a fékpedálra lépni. Ezzel jelentősen csökken a gépjárművezető irányítása a jármű felett. Az új Terepfék funkció már abban a pillanatban megállítja a jármű kerekét, hogy a sofőr a gázpedálról leveszi a lábát. Ezután a jármű mozdulatlanul tartja a pozícióját, lehetővé téve ezáltal még az apró mozdulatok nagy pontossággal történő végrehajtását is.
 
“A Terepfék tökéletes megoldás az olyan munkafeladatokra, mint például az építkezések vagy a bányászati feladatok, de nagy segítséget nyújthat a városokban történő közlekedésben is, ahol a fekvőrendőrök és útpadkák jelenthetnek kihívást. A helyszíntől és terepviszonytól függetlenül a Terepfék funkciónak köszönhetően a sofőrnek sokkal nagyobb uralma van a gépjármű fölött, így munkája könnyebb és biztonságosabb” – folytatja Pär Bergstrand.
 
Az Irányváltás egy másik újdonság, amelynek használatával könnyebben végezhetőek el a lassú sebességet igénylő munkafeladatok. Az olyan helyzetekben, mint például egy szűk helyen történő megfordulás, vagy egy rámpára történő tolatás, a járművezetőnek gyors, apró mozdulatokat kell a járművel megtennie, a fék- és a gázpedál gyakori használatával. Az Irányváltás funkcióval a járművezetőnek lehetősége van arra, hogy úgy váltson hátramenetbe, hogy a jármű még előrefelé mozog anélkül, hogy a fékpedálra lépne. Az új funkció ekkor álló helyzetűre lassítja a gépjárművet, majd elindul hátrafelé, mialatt a járművezető csupán a gázpedálon tartja a lábát. Ha újra előre kíván menni, a sofőr továbbra is a gázpedálon tartja a lábát, és csak egyszerűen előremenetbe kapcsol.
 
Az Aktív tapadás-felügyelet funkciónak köszönhetően jelentősen javult a járművek stabilitása a csúszós utakon történő közlekedés és kigyorsítás közben. Ha a jármű elkezdene kicsúszni, több szenzor együttes jeladásának köszönhetően a jármű vezérlőrendszere reagál az aktuális útviszonyokra és segít a sofőrnek az úton tartani a gépkocsit. Ennek az új funkciónak köszönhetően a terhelés nélkül közlekedő szerelvény bebicskázásának és túlkormányzottságának kockázata is csökkent.
 
A Volvo Trucks a sebességtartó automatikát is frissítette, aminek következtében az már akár 4 km/h sebességnél is aktiválható. Ha pedig a kúszófokozatokkal együtt használják, a frissített tempomat már 2 km/h-tól bekapcsolható.
 
“Nagyon büszke vagyok arra, hogy számos új funkció kifejlesztésével tudtuk még tovább javítani járműveink vezethetőségét. Az új megoldások nem csak az építkezéseken, hanem számos egyéb szituációban, példuál az erdei utakon történő rönkszállításnál, vagy a városokban történő manőverezésnél is nagy segítséget nyújtanak a járművezetőknek” – zárja mondandóját Pär Bergstrand.
 
Az új funkciók elérhetőségéről:

¤  A Terepfék funkció elérhető a Volvo FH16 modellhez, illetve minden olyan Volvo tehergépjárműhöz, aminek hajtott első tengelye van.
¤  Az Irányváltás funkció minden Volvo FH, FM és FMX modellhez elérhető.
¤  Az Aktív tapadás-felügyelet funkció alapfelszereltsége (néhány kivételtől eltekintve) minden elektromos hajtáslánccal rendelt Volvo nehézgépjárműnek, és minden Euro 6-os besorolású motorral rendelt Volvo nehézkategóriás tehergépjárműnek.
¤  A frissített sebességtartó automatika minden nehézkategóriás Volvo tehergépjármű alapfelszereltségének részét képezi.

LINK a nagy felbontású fényképekhez:
https://images.volvotrucks.com/search?querylabel=PRJS0609&querystring=(%22%7Baf4b2e0c-5f6a-11d2-8f20-0000c0e166dc%7D:Categories%22%20%3F%20%22:12689:%22)  

LINK az újdonságokat bemutató filmhez: 
https://youtu.be/dponSpuGb0A  

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123 000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: