Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Jelentősen növeli gyártókapacitását a Bosch Makláron

2022.05.30

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Az Év Beszállítója díjjal elismert gyár a világ több mint száz járműgyártójának szállít kormányrendszereket és alkatrészeket


¤  A Bosch évente hárommillió kormányművet és alkatrészt készít Makláron és a tervek szerint jelentősen növeli a gyártási volument
¤  A jövő járműveihez elengedhetetlenek a Makláron gyártott környezetbarát, elektromos kormányművek
¤  A maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. elnyerte az Év Beszállítója 2022 díjat

Maklár – Az új termékek felfutására számít idén a Bosch maklári gyára, különösen a teherautóknál használt hidraulikus Servocom kormánymű esetében, amelynek gyártásának előkészítését májusban kezdték meg. A Robert Bosch Automotive Steering Kft., amely a világ több mint száz járműgyártójának – többek között elektromos meghajtású és önvezető járművekhez – szállít kormányműveket és alkatrészeket a folyamatban lévő beruházásainak köszönhetően a következő években jelentősen növeli gyártókapacitását. A vállalat 2024-re hetvenezer négyzetméteren alakít ki új termelési és logisztikai területet. Ennek keretében high-tech gyártási és összeszerelési területeket, szerszámüzleteket, egy logisztikai raktárt, valamint egy integrált szerviz- és irodaközpontot alakítanak ki, hosszú távon biztosítva ezzel a vállalat versenyképességét. A megkezdett, 2023 végéig zajló beruházások összértéke meghaladja az 52 milliárd forintot. A cég tavaly az árbevétele majdnem öt százalékát, mintegy 8,5 milliárd forintot fordított beruházásokra, és további 6,7 milliárd forintot szánt kutatás-fejlesztésre. Az elmúlt 12 hónapban több mint kétszáz új munkavállalót vett fel a termelési és a támogató területre. 

A jövő kormányrendszerei Makláron készülnek
A Makláron gyártott kormányrendszerek és alkatrészek már most is sokmillió jármű alapvető biztonsági elemeit jelentik világszerte, a gyár kifejezetten a jövőorientált technológiákra fókuszál. Az autóipar átalakulásával egyre nagyobb igény van az elektromos kormánymű-rendszerekre, amelyek az elektromos és önvezető járművek kulcselemei. Makláron kiemelt helye van a kutatás-fejlesztésnek is, amelyet a gyártáshoz hasonlóan a legmodernebb, Ipar 4.0 megoldások támogatnak. Önvezető járműveket használnak az alapanyagok szállítására, emellett pedig Big Data és virtuális valóság technológiát alkalmaznak az elemzéshez, valamint a tervezéshez. A technológiai fejlesztések a környezetvédelmet is szolgálják, ennek köszönhetően a cég tavaly 90 százalékkal csökkentette a folyékony veszélyes hulladék kibocsátását.

Autógyárak is elismerték a maklári gyár teljesítményét
A Makláron zajló munka eredményességét mutatja az is, hogy az autógyárak és gyártók szavazatai alapján a Robert Bosch Automotive Steering Kft. elnyerte az Év Beszállítója 2022 díjat. A kitüntető címet azok a Magyarországon termelő, fejlesztő vagy szolgáltató, autóiparban érdekelt vállalatok kaphatják meg, amelyek komoly beruházást, létszámbővítést és fejlesztést hajtottak végre Magyarországon.

A Robert Bosch Automotive Steering Kft.-ről
A Robert Bosch Automotive Steering Kft. személygépjárművekbe kormányműveket, tehergépjárművek számára kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít a világ több mint 100 járműgyártójának. A 2003-ban alapított vállalat Egerben hagyományos hidraulikus, míg Makláron elektromos kormányműveket és tehergépjárművekbe való kormányrendszereket gyárt 2014 óta. A maklári gyárban 2015-ben kezdődött az elektromos kormányművek fő alkatrészeinek gyártása. Mostanra a két telephelyről évente több mint hárommillió kormányrendszer és azok alkatrészei kerülnek ki, ezek többségében a legkorszerűbb, környezetbarát elektromos kormányrendszerek (EPS).

Címkék: Bosch, Maklár, Év Beszállítója, kormánymű, alkatrész, Servocom

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2021-es pénzügyi évben 1711 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 273 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 17.000 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402 600 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én) és 2021-ben 78,7 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 128 telephelyen 76.100 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 38.000 szoftvermérnököt.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A maradék üzletrészek a Robert Bosch GmbH-nál és a Bosch család tulajdonában lévő társaságnál vannak. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja.

További információért látogasson el honlapunkra:
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: