Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Dr. Reinhard Plosst választották a felügyelőbizottság új elnökévé, és a közgyűlés 1,85 eurós osztalékot fogadott el

2022.05.24

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
¤ Osztalék: a kifizetett összeg megközelíti a 298 millió eurót, a kifizetési arány a konszolidált nettó nyereség 46%-a.


¤  Felügyelőbizottsági választások: Dr. Reinhard Plosst választották meg új elnöknek és Dr. Sigrid Nikuttát új felügyelőbizottsági tagnak.

München, 2022. május 24. – A Knorr-Bremse AG mai éves rendes közgyűlésén a részvényesek elfogadták az igazgatóság és a felügyelőbizottság javaslatát, hogy a 2021-es pénzügyi évre 1,85 euró osztalékot fizessenek részvényenként osztalékjogosultsággal (161.200.000 részvény). Ez az osztalék 22%-kal magasabb, mint az előző évi. A felosztott összeg így mintegy 298 millió €-t tesz ki, ami a Csoport 2021. évi nettó nyereségének 46%-a.

Az éves közgyűlésre ismét virtuálisan került sor. A Knorr-Bremse alaptőkéjének 91,58%-a képviseltette magát az éves közgyűlésen.

A részvényesek új tagokat választottak a felügyelőbizottságba: Dr. Reinhard Plosst és Dr. Sigrid Nikuttát. A felügyelőbizottság közvetlenül az éves közgyűlést követő rendkívüli ülésen Dr. Plosst választotta meg új elnökének. Dr. Ploss tehát Prof. Dr. Klaus Mangold utódja, aki a terveknek megfelelően lemondott és kilépett a felügyelőbizottságból. Dr. Thomas Enders szintén lemondott tisztségéről, amint azt korábban bejelentették. Helyére Dr. Nikutta került, így a felügyelőbizottságnak mostantól öt nő és hét férfi tagja van.

Dr. Reinhard Ploss, a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának elnöke a következőket mondta: „A Knorr-Bremse ma egy világszerte sikeres high-tech vállalat. Szeretnék köszönetet mondani Prof. Dr. Mangoldnak a felügyelőbizottsági elnöki tisztségében tanúsított kiemelkedő elkötelezettségéért. A vállalat és a munkavállalók mély megértésének köszönhetően jelentősen hozzájárult a Knorr-Bremse fejlődéséhez. A felügyelőbizottság új elnökeként örömmel kísérem tovább ezt a nagy múltú és innovatív globális piacvezető vállalatot a további növekedés útján. Nagy kihívások állnak előttünk, hiszen a globális változások idejét éljük. Mindazonáltal a Knorr-Bremse egy erős vállalat, amely készen áll az alkalmazkodásra. A múltban számos alkalommal bebizonyította, hogy az ilyen jellegű, változásokkal járó időszakok új lehetőségeket is teremtenek, amelyeket meg kell ragadni.”

A felügyelőbizottság elnöke és az ügyvezető igazgatóság beszédének felvétele, valamint az éves közgyűlés egyes napirendi pontjaira leadott szavazatok táblázatai a
www.ir.knorr-bremse.com  
honlapon érhetők el.

www.knorr-bremse.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: