Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A NAK Szakmai Színtér programjai

2022.05.25

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Szántóföldi Napok, Hírek
A rendezvény központi részén kialakított, közel 1,5 hektáros kamarai bemutatóterületen a mezőgazdálkodáshoz kapcsolódó aktuális szakmai információkkal és bemutatókkal várják a NAK szakértői az érdeklődőket.


A Színtér több témát is felölel, amelyekkel közelebbről is megismerkedhetnek az érdeklődők úgy mint a fenntarthatóság, az Országos Jégkármérséklő rendszer működése; szakképzést, tanácsadást érintő témák, valamint többet meg lehet tudni a NAK Szolgáltatásokról is. A NAK Szakmai Információs Pultban szakértő kollégáink a legfrissebb tudnivalókkal várják a látogatókat és megválaszolják felmerülő kérdéseiket.

1. Ültessük gyakorlatba a fenntarthatóságot!

Gyakorlati példákkal is bemutatjuk a környezeti szempontból fenntartható mezőgazdálkodás és a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaihoz való alkalmazkodás lehetőségeit.

A bemutatóterületen, illetve annak szakmai állomásain szakértőink mindkét napon 9.30 – 16.00 óra között várják az érdeklődőket. A kihívás fokozása érdekében, továbbá azért, hogy a látogatók minden lényeges információval felvértezve távozhassanak tőlünk, a szakmai állomások tematikus pontgyűjtő túra keretei között is körbejárhatók.  A túra során begyűjthető pontok mindegyikének megszerzését kis ajándékcsomaggal, a szaktanácsadókat pedig kreditpont jóváírásával jutalmazzuk.

Miről is lesz szó?

„Talajaink védelmében!” – Interaktív bemutatóval egybekötött talajtani ismeretszerzés szakértőtől 

„Vizet a tájba, vizet a termőföldre!” –  Zöld - kék körkép ismerteti a mezőgazdasági vízgazdálkodást támogató termőterületi intézkedéseket, bemutatásra kerülnek a szennyvíziszapban rejlő lehetőségek, továbbá kiállításra kerül egy aszálymonitoring-állomás is.   

„Fásítással a klímaváltozás ellen” - A mezőgazdasági területek időjárási szélsőségek elleni védelmének az egyik hatékony, ráadásul közvetlen anyagi hasznot is biztosító eszköze a fásítás. Megmutatjuk, hogyan csináld.

„Ahol minden elem összeér” – Amit a biodiverzitásról és a hozzá kapcsolódó ökoszisztéma-szolgáltatásokról tudni kell, minden művelési ág esetében bemutatva és elmagyarázva. Gyepek megőrzése és fejlesztése esetében külön bemutatkozik a GRASSLAND LIFE projekt, melyben aktív partnerek vagyunk.

A NAK Szakmai Színtér területén az alábbi kamarai tevékenységekbe is bepillantást nyerhetnek:

2. Országos Jégkármérséklő rendszer bemutatása, Információ szakértőktől, első kézből

3. „Gyakorlati szereplők a szakképzésben!” 

Az átalakult szakképzési rendszer egyik célja, hogy az iskolapadból kikerülők már rendelkezzenek a munkába álláshoz szükséges gyakorlati tapasztalattal. Ezt a célt szolgálja a duális képzés. A NAK szakképzési standjánál tájékoztatást adunk ennek feltételeiről, a gyakorlati oktatói és a mesterképzés lehetőségeiről. Mindemellett Mini állásbörzét is szervezünk, ahol a kiállításon megjelenő néhány piaci szereplő által kínált munkalehetőségekről szerezhetnek információt az érdeklődők.

4. „Tanácsadással az agráriumért”

A szakmailag felkészült és gyakorlati tapasztalatot szerzett szakemberek, tudásuk átadásával, szaktanácsadással segíthetik a hatékony és versenyképes agrár-tevékenységet. Nálunk tájékoztatást kaphat a szaktanácsadói tevékenység végzésének feltételeiről, a tevékenység bejelentéséről, a képzés és kreditgyűjtés feltételeiről.

5. Szolgáltatások az eredményes gazdálkodásért

Laborvizsgálatok, Táptervkészítés, Mezőgazdasági biztosítások, Felnőttképzés

Talaj- és levélminták leadása, ingyenes, helyszíni gabona beltartalmi vizsgálat

Mindkét napon

Hogyan értelmezzük laborvizsgálati eredményeinket 

11:30-12:00

14:00-14:30

6. Szakmai információs pult

A fenntarthatósági tanösvény mikroparcellái között Szakmai információs pultot állítottunk fel, ahol az alábbi programokkal várjuk Önöket:

Mindkét napon

9.30 -16.00 között - Bemutatjuk a terménydiverzifikáció apropóját, gyakorlati hasznát, s itt ismerkedhet meg a köztes termesztés lehetőségével.  A bemutatás keretében általános növénytermesztési kérdésekben is állunk rendelkezésére

9.30 -16.00 között - Földügyek- adásvétel, használat aktualitások

9.30 -16.00 között - Generációváltás- jogszabályi változások a jövőben  

10:00-12:00 között - Mezőgazdasági termelés adózási kérdései  

12:00-15:00 között - Közös Agrárpolitikáról átfogóan

12:00-15:00 között - VP pályázatok

www.nak.hu  
www.szantofoldinapok.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Agrár ; - NAK ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: