Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Innovációs díjjal tüntették ki a magyarországi Bosch csoport vezetőjét

2022.05.23

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Dr. Szászi Istvánt az autóipar jövőjének formálásáért díjazták az Év Menedzsere gálán


¤  Az innovációért, az elektromobilitás fejlesztéséért végzett kimagasló munkát ismerték el a Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíjával
¤  Az autóipar jövőjét formáló új technológiákat kutatják a Bosch csoport Budapesti Fejlesztési Központjában dr. Szászi István vezetésével
¤  A Bosch innovációi a fenntartható, környezettudatos világhoz járulnak hozzá

A kitüntetést odaítélő, Beck György vezette bíráló bizottság méltatása szerint dr. Szászi István életútja ékes példája annak, hogy a magyar vezetők tehetségüknek és szorgalmuknak köszönhetően a régióban működő világcégek élén is komoly sikereket érnek el. A díjazott munkatársaival együtt azon dolgozik, hogy Magyarország a régió első számú kutatás-fejlesztési helyszíne legyen az autóipar jövőjét formáló új technológiák területén.

A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja ma már a világ összes autóipari cégének fejleszt alkatrészeket, egyre hangsúlyosabb szerepet játszik a cégcsoporton belül, és jelenleg az egyetlen olyan helyszín, ahol a Bosch csoport mind a hat autóipari divíziója képviselteti magát. A 2005-ben mindössze néhány fővel megalakult, ma több mint háromezer munkatársat foglalkoztató szervezet legfontosabb kutatásait a mesterséges intelligencia, az autonóm járművek és az elektromobilitás területén végzi.

„A most kapott elismerés megerősít abban, hogy munkatársaimmal jó úton járunk, de egyben komoly felelősséget is ró ránk. Az innováció ugyanis nem önmagáért létezik, hanem hozzá kell járulnia a közjóhoz, előbbre kell vinnie a világot. Nekünk, a Boschnál ez a feladatunk, nap mint nap az innovációkért dolgozunk, hogy egy fenntarthatóbb, környezettudatosabb világban élhessünk” – mondta a díj átvételekor dr. Szászi István.

Szoros együttműködésben az egyetemekkel
Mátészalkán született, doktori és MBA tanulmányait is a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. Tudományos karrierje is itt indult tanársegédként, mára a BME címzetes egyetemi docense. Közel 20 éve dolgozik a Bosch csoportnál, az itt végzett munkát a vállalatcsoport németországi központjában két hosszabb kiküldetés is színesítette. Projektmérnökből lett a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, majd – első magyarként ebben a pozícióban – 2021-től a teljes magyarországi és Adria régióbeli Bosch csoport elsőszámú vezetője. Több mint 20.000 munkavállalóért felel, köztük többezer fejlesztőmérnök munkáját irányítja Magyarországon, Romániában és Bulgáriában. dr. Szászi István a Magyar Mérnökakadémiának, a Német Kereskedelmi Kamara elnökségének és az Óbudai Egyetem kuratóriumának tagja.

Fontosnak tartja a régió versenyképességének növelését, az autóipari megatrendekhez kapcsolódó szervezeti kompetenciák kiépítését, valamint a szoros együttműködés kialakítását az egyetemekkel. Személyes küldetése, hogy a hazai egyetemek közvetlenül is bekapcsolódjanak az ipari innováció nemzetközi vérkeringésébe, és még aktívabban vehessenek részt a jövő technológiájának formálásában. A cégcsoportnak mára szinte az összes mérnökképző egyetemmel kiváló a partnerkapcsolata, nemcsak a mérnök- és informatikusképzésben működnek együtt, hanem a kutatás-fejlesztésben is. Az ELTE lágymányosi campusán a vállalat támogatásával nemrég adták át Magyarország első mesterséges intelligencia ipari tanszékét.

A Bosch csoport Budapesti Fejlesztési Központjának új, 90 ezer négyzetméteres campusa, a Bosch Budapest Innovációs Kampusz szeptemberben nyitja meg kapuit, tovább erősítve Magyarország stratégiai szerepét az autóipari kutatásokban.

Címkék: Bosch, Év Menedzsere, Szászi István

Háttér információ

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2020-as pénzügyi évben 1497 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15.500 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én). A 2021-es magyarországi adatok 2022. május 26-tól lesznek elérhetők. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes számok alapján világszerte mintegy 401.300 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én) és 2021-ben 78,8 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 128 telephelyen 76.300 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 38.000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra:
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ipari Park ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: